Relax na plážích Kuby + JÍZDA VETERÁNY HAVANOU + SEAFARI CAYO BLANCO (letecky z


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Exotika

Dovolená v rytmu salsy, s příchutí Cuba Libre, na vlnách Karibiku… právě začíná. Užijete si bělostné pláže Varadera a potápění mezi korály. Ochutnáte mořské plody i tradiční kuchyni. Můžete prozkoumat indiánský skanzen, dopřát si koloniální Havanu či dobrodružnou plavbu oceánem nebo se toulat místními trhy. Načerpejte novou sílu na ostrově svobody – poznejte odpočinek na Kubě!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: all inclusive

snídaně v Madridu formou bufetu
snídaně, brunch, obědy, snacky, večeře podávány na hotelu ve Varaderu formou all inclusive

Ubytování: hotel ****

první noc je ubytování zajištěno ve 4* hotelu v Madridu
zbývající část pobytu je zajištěna v 4* resortu Sol Palmeras ve Varaderu

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy se zastávkou v Madridu na první noc. Dle času příletu bude po ubytování možnost poznat historickou část španělské metropole, užít si místní atmosféru, ochutnat paellu i nezaměnitelnou sangrii. V dopoledních hodinách odletíme z Prahy do Madridu, kde se ubytujeme. Pokud nám to čas dovolí, projdeme se odpoledne překrásnou historickou části Madridu .  Procházku zakončíme zastávkou v místní restauraci , dáme si pravou španělskou paellu a osvěžíme se chutnou sangrií  z lokálního červeného vína a čerstvého ovoce. Poté bude možnost volného programu a následný návrat na ubytování v centru Madridu.
2. den: Po snídani se vydáme na letiště směr Havana. Po příletu do Havany se přesuneme objednaným transferém na ubytování do Varadera. V luxusním letovisku nás čeká výtečná večeře a příjemný odpočinek po cestě, který můžeme strávit dle libosti. Relax na pokoji, lahodný drink v baru, procházka po pláži… Už máte jasno? Po snídani odjedeme na madridské letiště, odkud odletíme do hlavního města Kuby. Dlouhý let nám jistě  zpříjemní myšlenky na očekávanou dovolenou. Po příletu do Havany se přesuneme objednanou dopravou do hotelového resortu v luxusním letovisku ve Varaderu. Pochutnáme si na vydatné večeři v hotelové restauraci a následovat bude zasloužený odpočinek. 
3. den: A je to tady! Budeme se oddávat radovánkám, naplno si vychutnávat nádherné kubánské pláže a necháme se unášet rytmy salsy. Vyzkoušíme potápění ve vlnách Karibiku, dopřejeme si adrenalin při vodních sportech i popíjení chlazeného daiquiri. Po snídani bude následovat volný program , kdy se seznámíme s okolím a řádně zrelaxujeme. Zamíříme rovnou na pláž a necháme se jen tak unášet pohodou a vlnami Karibského moře . Budeme mít možnost také vyzkoušet některý z vodních sportů nebo potápění   na   volném moři , případně čerpat energii ze sluníčka anebo jen tak lelkovat u hotelového bazénu. Zkrátka se okamžitě sžijeme s kubánskou atmosférou a zahodíme všechny každodenní starosti za hlavu.
4. den: Kubánská dovolená pokračuje. Pláže, moře, slunce… nebo fakultativní výlet do Havany. Navštívíme při něm Hemingwayovo muzeum i legendární podnik, kam spisovatel chodíval. Zjistíme, jak se vyrábí kubánský rum. A na závěr se můžeme projet nablýskanými veterány. Pokud se vám první den líbil, můžete směle opět lenošit u bazénu nebo na pláži. Během dne ochutnáte mořské speciality, osvěžíte se slavným kubánským koktejlem Cuba Libre a ta správná pohoda může znovu začít… Kdo bude více zvědavý, může s námi podniknout fakultativní výpravu do Havany a navštívit její nejznámější památky.  Naše malé velké dobrodružství do kubánské metropole započne zastávkou na úchvatné vyhlídce u mostu Bacunayagua , který patří k jednomu ze sedmi divů Kuby .   Naše kroky pak povedou do uliček Staré Havany s množstvím kulturních a historických památek. Abychom se na společné poznávání dobře naladili, vyrazíme do Muzea rumu, kde nás bude čekat prohlídka historického zařízení palíren  a chybět nebude samozřejmě ani ochutnávka pravého kubánského rumu, případně šťávy guarapo , vyrobené z cukrové třtiny.  Po prohlídce se vydáme do Hemingwayova   muzea , které se nachází v hotelu Ambos Mundos . Prozkoumáme tak kouzelné místo, které bylo velkou  inspirací v jeho literární tvorbě . Přenesete se tak do doby, kdy vznikla velkolepá díla jako Stařec a moře nebo Komu zvoní hrana .  Po krátkém odpočinku půjdeme dále na náměstí Plaza de la Catedral s dominantní stavbou barokní havanské katedrály , v níž byly v minulosti uloženy ostatky Kryštofa Kolumba . Na oběd nemůžeme zajít nikam jinam než do malé krčmy La Bodeguita del Medio, legendárního havanského podniku, do nějž chodíval sám Hemingway i Errol Flynn . Po obědě půjdeme lovit nejlepší kubánské kousky na havanskou nákupní třídu a posedíme v proslulém baru Floridita , v němž údajně vznikl koktejl daiquiri , který spisovatel Hemingway přirovnal ke zpěněné hladině moře. Poznávání i chůze bylo už dost a tak nás na závěr bude zaslouženě čekat úchvatná projížďka starými auty Havanou , která nás zavane do  dob 50.–60. let minulého století.  
5. den: Cuba Libre, mojito nebo tequila a k tomu osvěžující tyrkysové moře. Toho není nikdy dost. A pokud vás přitahuje volné moře, můžete se fakultativně vydat katamaránem na oceán a zažít jedinečné Seafari Cayo Blanco. Po celém dni stráveném v Havaně a pobíhání po skvostech metropole Kuby to chce rozhodně trochu sladkého nicnedělání na kubánských plážích. A že jsou to pláže opravdu bezkonkurenční se přesvědčíte sami. Budeme popíjet osvěžující koktejly a kochat se nádhernou podívanou na nekonečné průzračné karibské moře . Zájemci budou také mít možnost fakultativně absolvovat nezapomenutelné Seafari Cayo Blanco  neboli den uprostřed Atlantiku na palubě moderního katamaránu . Plavba vás zavede k jednomu z korálových útesů, kde bude čas na šnorchlování u korálového ostrova Cayo Blanco . Těšit se můžete i na  domorodý oběd doprovázen rytmy kubánské hudby .   Bude také možnost kratšího koupání na volném moři, které je tady domovem delfínů, jejichž společnost ve vlnách bude jistě nezapomenutelným zážitkem.
6. den: Dnešek můžete opět věnovat karibské pohodě na pláži nebo fakultativně navštívit poloostrov Zapata s unikátní přírodní rezervací. Čeká nás projížďka lodičkou po jezeře pokladů, indiánský skanzen, oběd na pláži i koupání. A ještě stihneme prozkoumat slavnou Zátoku sviní. Pokud i dnes zvolíte odpočinek, je to na vás. Pláže Varadera čekají a vy se na nich můžete nerušeně oddávat relaxu za příjemného šumění mořských vln. Se zájemci se tentokrát vypravíme směrem na jih na poloostrov Zapata do přírodní rezervace (UNESCO) , která je největší bažinatou oblastí Karibiku. Po cestě se zastavíme u cukrovaru Australia , kde měl Fidel Castro svůj hlavní stan během invaze v Zátoce sviní v roce 1961. Následně nás bude čekat výprava  lodičkou po jezeře pokladů Laguna del Tesoro . Vylodíme se na ostrůvku a pronikneme do tajuplného  skanzenu se sochami indiánů v životní velikosti a typickými domky s doškovými střechami . Po prohlídce ostrova se společně naobědváme v restauraci na břehu karibského moře a ochutnáme tradiční místní pochoutky . Pak se osvěžíme v moři a vydáme se autobusem podél hlubokého zálivu Zátoky sviní , kde se dozvíme zajímavosti o nezdařilé invazi a zavítáme do  muzea Museo de Playa Girón . Po vydařeném výletě se vrátíme do Varadera a užijeme si zde místní noční kubánský život  ve velkém stylu. 
7. den: Dovolenkový relax v plném proudu. Krásné pláže nejsou to jediné, co stojí za to ve Varaderu zažít. Místní trhy vás vtáhnou svou atmosférou a s prázdnou určitě neodejdete. Pro milovníky umění a historie je jako stvořené Museo de Varadero. A co ukrývá jeskyně Sendero Cueva de Ambrosio? Stačí vyrazit… Pláže, moře, slunění, koktejly… jsou i dnes vaše. Pokud vám radovánky ve vodě už stačit nebudou, můžeme se společně vydat na průzkum okolí. Rovnou z pláže vyrazíme do městských ulic. Potulování   po trzích ve Varaderu , kde mimo jiné zakoupíme ruční výrobky místních nebo vyzkoušíme zdejší kuchyni , patří k drobným příjemnostem, které celý náš cestovatelský zážitek z Kuby ještě umocní. Pokud se zajímáte o historii a umění, můžete ve Varaderu navštívit Museo de Varadero , kde si lze prohlédnout nejrůznější obrazy, staré fotografie , zachovalou mrtvolu dvouhlavého žraloka, nábytek z koloniálních časů a další krásná umělecká díla . Netradiční zážitek nabízí nedaleká jeskyně Sendero Cueva de Ambrosio .   Jsou v ní vyobrazeny piktogramy vytvořené otroky , kteří se zde kdysi ukrývali. Navíc je jeskyně domovem přibližně pěti druhů netopýrů , které lze vidět i pořídit si jejich fotografii zblízka.  Po návštěvě jeskyně doporučujeme procházku po stezce El Patriarca, na které najdete  500 let starý kaktus .
8. den: Celý den strávený na varaderské pláži. Poslední okamžiky pod kubánským sluncem si naplno vychutnáme, aby naše zážitky z Karibiku byly dokonalé. Večer odjedeme na letiště a čeká nás cesta zpět do Prahy. Možná je to trochu neuvěřitelné, jak naše kubánské dobrodružství uteklo, ale je to tak. Nebudeme tedy ztrácet čas a poslední den budeme relaxovat na pláži , užívat si přímořský vzduch a v myšlenkách třídit vzpomínky o našich zážitcích v nádherných karibských končinách. Večer se přesuneme na letiště a odletíme do Madridu.
9. den: Po pohádkové dovolené přílet do Madridu a přestup na letadlo směr Praha. 

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Madrid – Havana/Varadero a zpět včetně letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště (Varadero)
  • 1x ubytování v Madridu
  • 1x snídaně v hotelu v Madridu
  • 6x ubytování ve Varaderu
  • 6x all inclusive v 4* resortu (stravování poslední den – v závislosti na čase odjezdu na letiště)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety: Havana a jízda starými auty po městě cca 140 EUR (po domluvě na místě), výlet na poloostrov Zapata cca 60 EUR (po domluvě na místě), Seafari Cayo Blanco 120 EUR (po domluvě na místě)
  • doporučené kapesné na zájezd: minimálně 400 EUR
  • spropitné pro řidiče, pokojské, muzikanty apod. (minimálně 10 EUR/pobyt)
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 900 Kč