Perly centrální Kuby džípem


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA - HAVANA: Odlet na Kubu. Přílet na Kubu do Havany. VARADERO: Transfer do hotelu Mar del Sur ve Varaderu, ubytování s All Inclusive, nocleh (za příplatek je možný jakýkoli jiný hotel v oblasti Varadera).
2. den: VARADERO – CANIMAR – CIÉNAGA DE ZAPATA: Transfer do půjčovny aut, převzetí terénních aut a odjezd směrem k řece Canimar, jízda offroadem, návštěva typického venkovského rodinného stavení. Po obědě v turistickém středisku La Arboleda pokračování na Península de Zapata, prohlídka zoologického parku Fiesta Campesina. Večeře a nocleh v Matanzas. (160 km)
3. den: CALETA BUENA – CIENFUEGOS: Návštěva krokodýlí farmy, výlet lodí po laguně do indiánské vesnice Guama. Oběd ve středisku Caleta Buena u skalnaté zátoky, volný čas na koupání v Karibském moři, přejezd do Cienfuegos, města, založeného v r. 1819 usedlíky z Francie, které si zachovává francouzskou atmosféru. Večeře a nocleh v Cienfuegos. (170 km)
4. den: EL NICHO – TOPES DE COLLANTES: Výlet do rezervace El Nicho v horské oblasti Escambray’s, pěší procházka k vodopádům s možností koupání. Po obědě cesta do Topes de Collantes v centru oblasti Escambray‘s, ubytování, večeře a nocleh. (85 km)
5. den: GUANAYARA – TOPES DE COLLANTES: Odjezd do přírodního parku Guanayara, pěší túra podél Centinelas del Rio Melodioso (s unikátní endemickou faunou a flórou) k vodopádu El Rocio, možnost koupání v jezírku El Venado. Po obědě v místní restauraci Gallega návrat do Topes de Collantes, večeře a nocleh. (50 km)
6. den: TRINIDAD – BANAO – SANCTI SPIRITUS: Prohlídka historického města Trinidad – od roku 1988 na seznamu UNESCO, návštěva Valle de los Ingenios, údolí s plantážemi cukrové třtiny. Cesta pokračuje do rezervace Banao. Po obědě pěší procházka na ranč La Sabina. Přejezd do Sancti Spiritus, večeře a nocleh. (120 km)
7. den: SANCTI SPIRITUS – MENESES – YAGUAJAY: Jízda plantážemi cukrové třtiny a tabáku směrem na sever, návštěva chráněné přírodní oblasti Jobo Rosado, kde se seznámíte s tradicí kubánských kohoutích zápasů a navštívíte mini-zoo. Po obědě v La Casa de los Alamos, volný čas na koupání nebo projížďku na koni. Ubytování, večeře a nocleh. (100 km)
8. den: YAGUAJAY – CAGUANES – REMEDIOS: Cesta vede k severnímu pobřeží přes farmy s chovem hospodářských zvířat do NP Caguanes, který charakterizují mangrovníkové porosty a množství jeskyní, pěší túra, volný čas na pláži. Oběd na farmě Raného Querete. Po obědě na farmě Reného Querete návštěva města Remedios. Ubytování, večere a nocleh.
9. den: SANTA CLARA – CARDENAS – VARADERO: Snídaně. Přejezd do Santa Clara, prohlídka města, návštěva mauzolea Che Guevary. Po obědě prohlídka pobřežního městečka Cardenas, kde jsou hlavním dopravním prostředkem kočáry s koňským spřežením a kola. Vrácení vozů a transfer busem do Varadera. Ubytování ve vybraném hotelu, večeře a nocleh. (180 km)
10. den: POBYT VE VARADERU: Pobyt v hotelu Mar del Sur ve Varaderu s programem All Inclusive. Za příplatek je možný jakýkoli jiný hotel v oblasti Varadera.
11. den: ODLET DO PRAHY: Transfer na letiště, odlet do Prahy.
12. - 13. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha–Havana a zpět
  • letištní taxy
  • 3x nocleh na Varaderu (první noc a poslední 2 noci), 1x nocleh v hotelu v Ciénaga de Zapata, 1x nocleh v hotelu v Cienfuegos, 2x nocleh v hotelu v Topes de Collantes, 2x nocleh v Sancti Spiritus, 1x nocleh v Santa Clara
  • 7x oběd
  • program se vstupy a transfery
  • klimat. džíp Suzuki Jimmy včetně benzínu
  • pojištění auta proti všem rizikům
  • anglicky hovořícího průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupní vízum (vyřídíme za poplatek 950,- Kč)
  • fakultativní výlety nad rámec programu
  • spropitné během okruhu