Kuba - socialismus pod kokosovými palmami


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

To nejlepší z největšího socialistického ostrova na světě, bílé pláže Atlantiku a Karibiku, historická města, tabákové plantáže v horách, ochutnávky vyhlášených drinků, kubánská hudba a tance,
pobyt u moře all inklusive

Stravování: polopenze

8x snídaně, 3 x servírovaná nebo bufetová večeře, 1x servírovaná nebo bufetová večeře v hotelu v oblasti Trinidadu a 3x all inclusive stravování v hotelové rezidenci ve Varaderu.

Ubytování: hotel ***

8x nocleh se snídaní v hotelech*** ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním příslušenstvím, klimatizací a TV) v hotelech*** na trase zájezdu. Hotel ve Varadero se nachází v těsné blízkosti pláže, kde jsou zdarma k dispozici lehátka a slunečníky. Příplatek za jednolůžkový pokoj činí 6.000,- Kč.

Program zájezdu

1. den: Odlet na Kubu. Let s jedním přestupem. Přílet do Havany. Nocleh v kubánské metropoli.
2. den: Snídaně. Celodenní prohlídka HAVANY, největšího města ostrovní Ameriky. Dopoledne koloniální památky města, které bylo před stovkami let největší karibskou metropolí, památky UNESCO: katedrála, kde byly uloženy ostatky Kryštofa Kolumba, historické náměstí Armas s Palácem kapitánů, vodní pevnost Giradilla – nejstarší hrad na Kubě, domy s andaluskými patii aj. Odpoledne putování po stopách Ernesta Hemingwaye: koktejly daiquiri a mojito v barech La Bodeguita a Floridita, nejstarší lékárny a divadlo Latinské Ameriky, Kapitol – replika washingtonského originálu, prezidentský palác a večerní atmosféra na vyhlášené promenádě Malecón na břehu Atlantiku. Fakultativně hodinová projížďka naleštěným americkým kabrioletem z 50. let havanskými čtvrtěmi (cca 40 € za auto). Večeře a nocleh v Havaně.
3. den: Snídaně. Volný program v Havaně – čínská čtvrť, bary, pevnost Morro, monumentální hřbitov aj. Fakultativní výlet do hor na západě Kuby do údolí VIŇALES (cca 60 €), které je součástí přírodního a kulturního dědictví UNESCO – panoramatický výhled z terasy hotelu Los Jazmines, kde se točily dva díly majora Zemana, malebná krajina s vápencovými skalami – mogotes, královskými palmami, tabákovými plantážemi, kovboji a malými vesnicemi. Návštěva jeskyně Cueva del Indio (plavba loďkou), exkurze do tabákové továrny ve městě Piňar del Rio, jež svou architekturou připomíná jižanské město v USA v padesátých letech minulého století. Možnost nákupu značkových doutníků. Večeře a nocleh v Havaně.
4. den: Snídaně. Cesta vnitrozemím ostrova. Přejezd na pobřeží Karibského moře. Prohlídka elegantního výstavného města na konci chráněné zátoky CIENFUEGOS, které je kvůli své jedinečné neoklasicistní architektuře na seznamu UNESCO. Odpoledne příjezd na karibskou pláž PLAYA ANCON. Koupání. Večeře a nocleh.
5. den: Snídaně. Celodenní prohlídka nejzachovalejšího historického města ostrovní Ameriky – TRINIDADU, památka UNESCO: barevné domy cukrobaronů i obyčejných obyvatel, ulice s kočičími hlavami, katedrála, muzea, pouliční muzikanti, jedinečné náměstí Plaza Mayor, výhledy na pohoří Sierra del Escambray, možnost projížďky drožkou (cca 10 € za kočár). Večeře a nocleh.
6. den: Snídaně. Dopoledne fakultativní výlet do údolí VALLE DE LOS INGENIOS (cca 15 €), kdysi světové centrum pěstování cukrové třtiny je dnes díky zachovalým haciendám a strážním věžím památkou UNESCO. Odpoledne přejezd vnitrozemím Kuby na pobřeží Atlantiku. Zastávka v centru města CARDENAS, kde se před katedrálou vypíná nejstarší socha Kryštofa Kolumba na západní polokouli. Příjezd do hotelu ve vyhlášeném letovisku VARADERO. Večeře a nocleh.
7. den: Pobyt all inclusive v hotelovém rezortu u bílé pláže Varadera, která patří mezi nejvyhlášenější pobytová místa na světě. Při večerních programech ukázky typických kubánských tanců – salsa, rumba, ča-ča aj. Nocleh.
8. den: Pobyt all inclusive ve Varaderu. Možnost fakultativního výletu katamaránem za koupáním a delfíny na ostrůvek CAYO BLANCO (cca 60 €). Nocleh.
9. den: Snídaně a pobyt v závislosti na času odletu. Odlet z Kuby.
10. den: Let s jedním přestupem. Návrat domů.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • Při koupi do 31.01. 2020 (sleva: -1000 Kč)

Cena zahrnuje

  • 8x nocleh se snídaní v hotelech***
  • 4x večeři
  • 3x all inclusive stravování
  • obousměrnou letenku
  • letištní taxy
  • dopravu na Kubě
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 6.000,- Kč
  • Cena nezahrnuje vízum, které vám za poplatek cca 1200,- Kč můžeme vyřídit.
  • Cestovní pojištění