Kuba - Pohoda na Kubě s výlety a s koupáním na Varaderu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Oblíbenou kombinaci odpočinku na plážích a poznávacích výletů jsme pro vás tentokrát připravili v místech, kde se zastavil čas. Nejprve si vychutnáme tyrkysovou vodu a vyhlášené bílé karibské pláže na Varaderu s hotelovým zázemím a all inclusive, odkud budeme postupně nahlížet do reálného světa tohoto ostrova svobody. Druhou část zájezdu budeme ubytováni přímo v Havaně, kde naplno poznáme život běžných Kubánců. Legendární vozový park, rytmus salsy, doutníky. Provází J. Ježek.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do HAVANY.
2. den: po příletu pronajatým mikrobusem do proslulého karibského letoviska VARADERO. Ubytování v hotelu s polopenzí na 5 nocí. Odpočinek na slavné pláži s bílým pískem a v křišťálově průzračném moři.
3. den: půldenní výlet pronajatým mikrobusem do města MATANZAS zvaného "kreolské Benátky" či "kubánské Athény". Za městem si prohlédneme ohromující jeskyni BELLAMAR, odpoledne koupání na VARADERU.
4. den: celodenní koupání na VARADERU. Pro zájemce fakultativní návštěva přírodního parku PUNTA HICACOS nebo další fakultativní výlety (katamaránem na Cayo Blanco, projížďka vyhlídkovým busem po celé délce poloostrova Hicacos).
5. den: v ranních hodinách (snídaně formou balíčku) si prohlédneme "PERLU JIHU", podmanivé aristokratické město CIENFUEGOS (UNESCO). Odpoledne si prohlédneme město SANTA CLARA, které dalo nejen název celému ostrovu (indiánský název CUBANACÁN znamená Střed světa), ale proslavila ho též rozhodující bitva poslední revoluce. Návštěva mauzolea CHE GUEVARY.
6. den: celodenní koupání na VARADERU s možností fakultativních výletů.
7. den: v ranních hodinách vyrážíme na jih, kde navštívíme indiánskou vesnici a krokodýlí farmu v LAGUNA DEL TESORO. Poté se přesuneme do nedaleké ZÁTOKY SVINÍ (Bahía de Cochinos) - dějiště slavných bojů v roce 1961, možnost prohlídky muzea na PLAYA GIRÓN. Později odpoledne nás již čeká cesta do HAVANY. Ubytování v soukromí. Večeře.
8. den: naše první setkání s Havanou bude ve čtvrti VEDADO - projdeme po náměstí PLAZA DE LA REVOLUCIÓN, uvidíme také MEMORIAL JOSÉ MARTÍ a monumentální hřbitov NECRÓPOLIS DE COLÓN. Poté se již přesuneme do slavné čtvrti HABANA VIEJA (UNESCO). Prohlídku zahájíme v srdci města na PLAZA DE LA CATEDRAL, odkud se přes památky v okolí PLAZA DE ARMAS přesuneme k havanským pevnostem REAL FUERZA a PUNTA. Nevynecháme ani výstavní třídu PRADO vedoucí od budovy proslulého havanského KAPITOLU. Na závěr se projdeme po nábřeží MALECÓN, případně navštívíme vyhlášený klub TROPICANA. Návrat na ubytování, večeře.
9. den: v rámci celodenního výletu se vydáme do nejslavnějšího a nejkrásnějšího kubánského údolí VALLE DE VINALES (UNESCO). Čekají nás malebné krasové útvary zvané MOGOTY s významnými lokalitami jako MURAL DE LA PREHISTORIA, městečko VINALES s jeskyněmi PALENQUE DE LOS CIMARRONES, případně CUEVA DEL INDIO (v závislosti na zdatnosti skupiny a aktuálních podmínkách). Návrat do Havany. Večeře.
10. den: po snídani nejprve přejedeme do příměstské čtvrti SAN FRANCISCO DE PAULA, kde uvidíme Hemingwayovu vilu FINCA LA VIGÍA. V HAVANSKÉ ZÁTOCE si pak prohlédneme pevnosti CASTILLO DEL MORRO a LA CABANA s výhledy na staré město. Po krátké zastávce v COJÍMAR, dějišti Hemingwayova románu Stařec a moře, strávíme zbylou část dne na kouzelné pláži PLAYA DEL ESTE. Pro zájemce možnost procházky kolem "skanzenu" sportoviště s megalomanským stadionem pro Panamerické hry konané v roce 1991 (místo odpočinku na pláži). Návrat na ubytování, večeře. Pozdě večer možnost individuální návštěvy centra s využitím tradičního dopravního prostředku kolektivních taxi.
11. den: snídaně, transfer na letiště, v závislosti na letovém řádu případně zastávka u poutní svatyně SANTUÁRIO DE SAN LÁZARO. Odlet do ČR.
12. den: přílet do Prahy.