Kuba – Karibský Ráj


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • Exotika

Poznejte s námi Kubu, jednu z nejlepších zemí Karibiku, legendární ostrov svobody, zemi plnou protikladů i nádherných bělostných pláží. Čekají nás lákadla jako podmanivá Havana, krasové hory a políčka tabáku v údolí Viñales, koloniální Trinidad, elegantní přímořské Cienfuegos. Neopakovatelné zážitky, staré americké bouráky, ochutnávky rumu, výroba doutníků, slavná éra pěstitelů kávy či cukrové třtiny a relaxace na krásných plážích Playa Ancón a Varadero. Poznejte s námi ostrov, který obdivoval Kryštof Kolumbus, národní bard José Martí i velký literát Ernest Hemingway, a to v oblíbené kombinaci odpočinku na plážích a poznávacích výletů.

Zájezd provází Petr Horák, Mgr. Petra Pavlíková, garance skupiny max. 14 osob

Havana – Valle de Viñales - Pinar del Río - Parque Nacional Viñales – Cienfuegos – Playa Ancón - Trinidad - Valle de los Ingenios - Varadero - Cayo Blanco - Matanzas

HAVANA, VARADERO A PLAYA ANCÓN S VÝLETY

OSTROV TABÁKU, PLÁŽÍ A KOLONIÁLNÍCH MĚST

Orientační ceny vstupného: Museo del Ron Havana - 7 CUC

Reál Fabrica de Tabacco - 10 CUC

Kapesné: doporučené kapesné: 400 CUC / os. / pobyt.
Na Kubě se také počítá s tím, že na konci pobytu "odměníte" Vašeho řidiče a kubánského oficiálního průvodce. Doporučené spropitné je pro každého cca 50 CUC/ os. / pobyt.

Vstupní vízum: turistické vízum na Kubu pro občany ČR 750 Kč, o potřebných formalitách budeme včas informovat. Pro vstup na Kubu také potřebují všichni návštěvníci pas (pasaporte), jehož doba platnosti přesahuje dobu pobytu nejméně o 6 měsíců.

Očkování: Žádné povinné očkování pro cestu na Kubu není povinné.
Před cestou do zahraničí je vhodné si ověřit platnost očkování proti tetanu a dalších očkování z dětství.
Při návštěvě Kuby doporučujme očkování proti žloutenkám typu A + B a očkování proti břišnímu tyfu. Žloutenka typu A a břišní tyfus jsou onemocnění, která se přenáší kontaminovanými potravinami a vodou.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 05.12. - 16.12. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

3x Hotel v Havaně

3x Hotel Playa Ancón

4x Hotel ve Varaderu

hotely

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s průvodcem na Kubu. V podvečer přílet do Havany, ubytování, individuální volno, večerní město ev. možnost fakult. shlédnutí tradičních večerních kubánských slavností Canonazo.
2. den: Prohlídka Staré HAVANY (UNESCO), která v sobě skrývá na 900 staveb historického významu od baroka až po Art deco, slavná havanská náměstí, Kapitol , nejkrásnější a nejimpozantnější havanská stavba, která se stala symbolem celého města, podmanivá havanská promenáda Malecón aj. Navštívíme muzeum kubánského rumu Museo del Ron Havana Club , pohltí nás všudypřítomný zvuk salsy či rumby linoucí se z místních barů. V jednom takovém, který si oblíbil Ernest Hemigway - La Bodeguita del Medio, ochutnáme i pravé kubánské Mojito. Návrat na ubytování.
3. den: Celodenní fakult. výlet za přírodními krásami Kuby a jejími tabákovými plantážemi do údolí VALLE DE VINALES (UNESCO) v provincii Pinar del Río, která je jednou z nejvýznamnějších pěstitelských oblastí tabáku na světě. Údolí je mozaikou úrodných, rezavě červených polí, poseté sušírnami tabáku s doškovými střechami. Prohlídka tabákové plantáže na farmě Alejandro Robaina Tabacco Plantation s tradicí výroby doutníků již od r. 1845. V NP VINALE S si prohlédneme Mural de la Prehistoria , 120 m dlouhou malbu, představující teorii evoluce. Navrhl ji L.G. Morillo, pokračovatel slavného mexického umělce Diega Rivery. Večer návrat do Havany.
4. den: Dopolední HAVANA . Dle aktuální dostupnosti slavná havanská výrobna tabáku Reál Fabrica de Tabacos Partagás , muzeum tabáku, prodejna nejlepších kubánských doutníků včetně proslulé značky Cohiba. Odpoledne přejedeme na jih ostrova ke krásným plážím Playa Ancón . Cestou navštívíme CIENFUEGOS (UNESCO), elegantní přímořské město inspirované Francií s neoklasicistní architekturou, perla kubánského jihu , vítězný oblouk, nejzazší bod města Punta Gorda, marocký Palacio de Valle, stavba jako vystřižená z Pohádek tisíce a jedné noci. Ubytování v hotelu u slavné bílé pláže Karibiku PLAYA ANCÓN , volný program.
5. den: Celý den PLAYA ANCÓN , pravý Karibik s nádhernými bělostnými plážemi, pobyt u moře , individuální volno.
6. den: Půldenní výlet k unikátní ukázce koloniální éry na Kubě městečku TRINIDAD (UNESCO), kde každá ulička je něčím zajímavá, každá skrývá vlastní koloniální poklad. Na chvíli zapomeneme, že žijeme ve 21.stol., protože v tomto městě se hodiny skutečně zastavily r. 1850. Prohlídka Trinidadu, jedinečného muzea pod širým nebem, náměstíčka, kostely, klikaté uličky a barvami zářící koloniální domy, Plaza Mayor s pohledem na Palacio Ortiz a Inglesia Parroquial de la Santisima, vystoupáme na zvonici bývalého konventu sv. Františka z Asisi, odkud je nádherný pohled na pohoří Sierra del Escambray. Život místních budeme pozorovat při procházce kolem Barrio Las Tres Cruces a dojde i na vyhlášenou místní specialitu, koktejl Canchanchára. Odpoledne pobyt na pláži PLAYA ANCÓN, individuální volno.
7. den: Ráno opustíme jižní Kubu a pokračujeme na sever. Uvidíme věhlasné V ALLE DE LOS INGENIOS (UNESCO), nazývané také Valley of Sugar Mills, jedná se o řadu tří vzájemně propojených údolí asi 12 km, které byly centrem produkce cukru od konce 18. stol. do konce 19. stol. Příjezd na VARADERO , zde se na 4 noci ubytujeme u jedné z nejkrásnějších pláží, jenž se táhne 20 km písečným poloostrovem Hicacos .
8. den: VARADERO , pobyt u bílých pláží, individuální volno. Pro zájemce je připraven fakult. lodní výlet katamaránem do souostroví Královská zahrada na korálový ostrov CAYO BLANCO , šnorchlování, pláže s jemným bílým pískem, koupání uprostřed Karibiku, ráj na zemi.
9. den: VARADERO , pobyt u bílých pláží, individuální volno. Pro zájemce fakult. polodenní výlet do města MATANZAS zvaného "kubánské Athény" kvůli velkému množství významných staveb, divadlo Sauto, perla architektury 19. století, budovy okolo náměstí Plaza de la Vigía, "rákosový palác” Palacio de Junco aj. Zajímavá je i návštěva místního trhu s osobitou atmosférou. Za městem si prohlédneme jeskyni BELLAMAR , přírodní zvláštnost nejen z hlediska rozměru, ale i škály krasových formací.
10. den: VARADERO , pobyt u bílých pláží, individuální volno. Dle zájmu můžeme navštívit delfinárium (cca 25 €) nebo absolvovat pěší procházku po Varaderu.
11. - 12. den: Transfer na letiště do Havany a odlet do Prahy. Přílet do ČR dle let. řádu.

Slevy

  • BONUS vízum zdarma při objednání zájezdu do 10.2.2020

Cena zahrnuje

  • 10x ubytování hotel***/****- 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (3x v Havana, 3x Playa Ancón, 4x Varadero),
  • 4x polopenzi na Varaderu,
  • 6x snidani,
  • dopravu minibusem po Kubě,
  • leteckou přepravu Praha – Havana a zpět vč. let. tax a poplatků,
  • místní průvodce v Havaně,
  • průvodce CK
  • transfer z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 9990 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 4x all inclusive ve Varaderu 2000 Kč,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1100 Kč
  • vstupy, spropitné, fakult. a lodní výlety, vízum a vše ostatní co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • výlet Valle de Viňales 3. den 2990 Kč (realizace při min. 6 os.),