Krásy Kuby s prodloužením ve Varaderu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • S poznáváním

Varadero • Havana • Piňar del Rio • Cienfuegos • Trinidad • Santa Clara • Varadero

Upozornění: K vyřízení kubánského víza je nutné zaslat kopii stránky pasu (str. s nacionály) na mail destinacni@firotour.cz.

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: vstupy do objektů a památek nejsou součástí ceny. Doporučujeme počítat s částkou cca 25 CUC na vstupy. Fakultativní výlety během pobytu ve Varaderu možno zakoupit na místě u zástupce CK FIRO-tour.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Havany , přílet, transfer do Havany, ubytování v hotelu, večeře.
2. den: snídaně. Pěší procházka (stará koloniální část Havany – katedrála s náměstím, náměstí Plaza de Armas s bývalým prezidentským palácem, navštívíme muzeum rumu Havana Club, ochutnávka (fakultativně). Po obědě (fakultativně) v typické restauraci zamíříme do moderní části hlavního města (náměstí Revoluce, El Malecon, fakultativně navštívíme hřbitov Colon a další důležitá místa). V podvečer návrat do hotelu, večeře a nocleh.
3. den: po snídani odjedeme do provincie Piňar del Rio . Cestou můžeme obdivovat malebnou krajinu. Návštěva továrny na výrobu kubánského tabáku. Navštívíme i údolí Valle Viňales (na seznamu UNESCO), zastavíme na vyhlídce, oběd (fakultativně). Cesta přírodou k indiánské jeskyni Cueva del Indio , možnost plavby na loďkách. Ubytování v Havaně. Večeře, nocleh.
4. den: snídaně. Odjezd do Cienaga de Zapata , návštěva krokodýlí farmy, možnost projížďky loďkou kolem laguny Aldea Taina. Oběd v restauraci La Boca (fakultativně), odjezd do Playa Giron , možnost návštěvy Muzea Invaze. Pokračování v cestě do města Cienfuegos , krátká prohlídka města a odjezd na ubytování, večeře.
5. den: po snídani výlet do Trinidadu , prohlídka města (na seznamu UNESCO). Atmosféru koloniálního města zpestří ochutnávka typického místního nápoje La Canchanchara (fakultativně). Odpoledne bude možnost nakoupit suvenýry na místním trhu nebo navštívit fakultativně místní muzeum se sbírkou nejrůznějších předmětů od dob objevení Kuby. Návrat na nocleh. Večeře a nocleh.
6. den: po snídani odjezd do hor Topes de Collantes , výlet do parku Guanayara. Procházka po parku (pěšky). Oběd v parku. Odpoledne odjezd do Santa Clar y . Ubytování, večeře, nocleh v hotelu.
7. den: po snídani krátká prohlídka města Santa Clara. Mimo jiné navštívíme mauzoleum Ernesta Che Guevary. Možnost návštěvy památníku vlaku „tren blindado“, který přepravoval poslední munici za diktátora F. Batisty. Po obědě odjezd do Varadera, ubytování ve vybraném hotelu. Večeře a nocleh ve vybraném 3* nebo 4* hotelu.
8. den: volné dny ve Varaderu s all inclusive ve vybraném 3* nebo 4* hotelu.
9. den: během dne transfer na letiště do Havany a odlet do ČR.
10. - 12. den: Přílet do ČR (dle let. časů může být i 13. den).