To nejlepší z Kostariky s pobytem u moře


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

San José • NP Poás • Cataratas de la Paz • NP El Arenal • Termales Baldi • jezero Arenal • Monteverde • Puentes Colgantes • Jacó • Tarcoles • Playa Jacó • San José

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 14

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do San José s přestupy, transfer do hotelu. Ubytování. Nocleh v San José nebo okolí.
2. den: snídaně. Dnes zahájíme cestu směrem do Národního parku El Arenal se stejnojmenným vulkánem, který je symbolem Kostariky. Než se dostanete do cíle, čeká vás několik velmi zajímavých zastávek. Jako první vás cesta, během níž si budeme vychutnávat krásné vyhlídky na okolní krajinu s kávovníkovými plantážemi a výhledy na hlavní město San José, dovede k Národnímu parku vulkánu Poás. Na vrcholu kráteru se nachází tzv. deštný les, kde budeme mít pocit, že jsme ocitli doslova nad mraky. Po prohlídce NP Poás cesta pokračuje do parku Cataratas de la Paz (Vodopády klidu) , zde nás kromě prohlídky čeká také chutný oběd. Park je tvořen soustavou pěti úchvatných vodopádů, zoologickou zahradou uprostřed tropického deštného lesa, návštěvníci se zde mohou těšit na více než 40 druhů ptáků včetně tukanů, opičky s bílou tváří „capuchinos“, park motýlů, ale táké šelmy jako je puma nebo jaguár a nechybí ani botanická zahrada plná orchideí a bromélií. Ve večerních hodinách dorazíme do našeho dnešního cíle, do El Arenal. Ubytování a nocleh v okolí El Arenal.
3. den: snídaně, dopoledne volno k odpočinku u hotelového bazénu, odpoledne návštěva NP Vulkánu El Arenal (vstupné není zahrnuto v ceně). Během výstupu k vrcholu vulkánu budeme procházet děstným lesem, ale také oblastmi, kde je stále patrné jejich poničení sopečnou činností. Výstup nabízí další ukázku zdejší typické exotické fauny a flóry a zejména zajímavé lávové útvary, jimž dominují „Coladas de lava 1992“ - specifické útvary vytvořené akumulací lávy během roku 1992, kdy byl vulkán velmi aktivní. Po prohlídce NP El Arenal nás čeká zasloužená relaxace v termálních pramenech Baldi a večeře. Nocleh v okolí El Arenal.
4. den: snídaně. Plavba po jezeře Arenal do rezervace Monteverde . Monteverde se nachází 1400 m n. m. a je známá svými mlžnými lesy, bohatou flórou a faunou (150 druhů plazů, 500 druhů motýlů, 100 druhů zvířat včetně pum a jaguárů, 400 druhů ptáků...). V této oblasti nelze vynechat procházku „Caminata de la historia de los Puentes Colgantes“ - procházku po visacích mostech v korunách stromů s největší exhibicí motýlů a kolibříků ve volné přírodě (vstupné není zahrnuté v ceně). Ubytování ve stylovém hotelu tvořeném soustavou bungalovů uprostřed tropické přírody, k hotelu patří 5 km privátních turistických tras. Nocleh.
5. den: snídaně. Odjezd na jednu z nejkrásnějších pláží Kostariky - Playa Jacó, po cestě zastavíme v Tarcoles, kde budeme pozorovat krokodýli. Ubytování v hotelu Best Western Jaco Beach Resort 3* superior se službami all inclusive.
6. den: Pobyt v hotelu v hotelu Best Western Jaco Beach Resort 3* superior se službami all inclusive. Individuální volno k odpočinku na vyhlášené pláži nebo možnost fakultativních výletů do hlavního města Kostariky San José či NP Manuel Antonio.
7. den: snídaně. Transfer na letiště v San José. Odlet do Prahy s přestupem.
8. - 9. den: přílet do Prahy.