Panama - Kostarika - Nikaragua


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Zveme vás za poznáním tří malých zemí latinské Ameriky. Zážitky z krásného zájezdu umocní i kvalitní hotely téměř vždy s bazény, malá skupina a po celou dobu soukromý minibus. Vydejte se tedy s námi za 3 pohádkami Pacifiku i Karibiku. Cestu začneme v pohádce o bohatství a slávě, zejména díky Panamskému průplavu, kde bohatství latinskoamerické země bije do očí. V té druhé budeme "dýchat síru", a dozvíme se, jak se lidem Kostariky žije na kontinentě nejlépe. Ve třetí skončíme v jednom z nejchudších "království" latinské Ameriky, jehož lid již dlouho čeká na hodného "krále". Tak co si tak prožít tyto pohádky společně?

Zájezd provází Lenka Unzeitigová , garance skupiny max. 10 osob

Panama - Panamský průplav - NP Chagres - San José - NP Volcan Irazú - Cartago - Sarchí – NP Arenal – NP Monteverde - Granada - Las Isleatas – vulkán Masaya – Masaya - Managua - León – sopka Cerro Negro – Las Peñitas beach

LATINSKÁ AMERIKA KOMFORTNĚ, VSTUPY V CENĚ

NÁRODNÍ PARKY S VULKÁNY, KARIBIK I PACIFIK

Cestovní dokumenty, vízum, očkování, pojištění: Vstupní vízum:
bezvízový styk pro občany ČR

Očkování:
není vyžadováno žádné povinné očkování, pokud necestujete z oblasti výskytu žluté zimnice. Pro aktuální informace o očkování kontaktujte vaše nejbližší Centrum cestovní medicíny.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 01.03. - 14.03. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy (Vídně) s průvodcem do Střední Ameriky, přílet do PANAMA CITY , transfer na ubytování, Radisson Hotel Panama Canal s bazénem (nebo podobný standard), zde se na 3 noci ubytujeme.
2. den: Celodenní prohlídka staré PANAMY , kde se dovíme vše o počátku města. Vystoupáme na věž katedrály, navštívíme muzeum města, Casco Viejo s prezidentským palácem a Francouzským náměstím se sochami významných Francouzů, kteří přispěli k budování kanálu. PANAMSKÝ PRŮPLAV , nejvýznamnější stavba Ameriky, spojující pacifickou a atlantickou stranu kontinentu, zátoka Miraflores, ve zdejším muzeu zjistíme vše o výstavbě průplavu a s kapkou štěstí uvidíme i loď proplouvat. Po obědě pokračujeme prohlídkou v oblasti Panamského průplavu, nábřeží Balboa, bývalá Americká zóna. V pozdních odpoledních hod. návrat na hotel, relaxace.
3. den: NP CHAGRES . Od břehů jezera Madden odplujeme motorovou kánoí po řece Chagres, cestou pozorování nespočtu druhů ptactva - kormoráni, papoušci, ledňáčci aj. Návštěva indiánské vesnice kmene Emberá v deštném pralese, kde budeme přivítáni tradičním tancem a hudbou. Tradice tkaných košů, výroby masek a dřevořezeb. Po tradičním obědě u místního kmene odplujeme zpět, poté návrat na hotel.
4. den: Odjezd na letiště v Panama City a přelet do SAN JOSÉ v KOSTARICE , malé země vklíněné mezi Panamu a Nikaraguu, z jedné strany omývané Tichým oceánem a z druhé Karibikem. Transfer na ubytování do hotelu v San José.
5. den: Dopoledne NP VOLCAN IRAZÚ (3432 m), nejznámější sopka Kostariky a my si ji nenecháme ujít. Odpoledne dřívější hl. město CARTAGO , prohlídka ruin kostela vč. slavné poutní katedrály Basílica de Nuestra Senora de los Ángeles, kde si můžeme něco přát, stejně jako tisíce Kostaričanů, kteří ji navštěvují v naději na zázrak. Návrat na hotel v San José.
6. den: NP ARENAL , cestou zastávka ve městě SARCHÍ , shlédneme tradici výroby dřevěných povozů, kterou lidé používali a stále používají při sběrech kávy v horských oblastech. Poté působivá a na míle viditelná sopka Arenal, procházka NP (cca 3-5 km možnost volby) pod jednou z nejaktivnějších sopek centrální Ameriky. Ubytování v oblasti Arenalu. Zájemci se večer mohou vydat fakult. do známých a atraktivních termálních lázní BALDI .
7. den: V dřívějších ranních hodinách přejed do NP MONTEVERDE , oblast horských mlžných pralesů, jedinečná fauna i flóra, poznávací procházka v korunách stromů na závěsných mostech, nepřeberné množství druhů rostlin, motýlů, ptáků i savců. Odjezd na ubytování k oceánu v regionu Guanacaste.
8. den: Volný den, koupání u Tichého oceánu a odpočinek u pláží oblasti Guanacaste.
9. den: Dopoledne relax na pláži, poté přesun na hranice s NIKARAGUÍ a do hotelu s bazénem v městě GRANADA , na březích největšího středoamerického JEZERA NIKARAGUA .
10. den: Prohlídka koloniálního města GRANADA , při níž vystoupáme i na věž kostela La Merced, odpolední 2hod. plavba kolem ostrovů LAS ISLEATAS , kterých je tu na 365, zastávka u španělské pevnosti, pozorování západu slunce. V podvečer vyjedeme až ke kráteru činné sopky MASAYA , právě v tuto dobu má to pravé kouzlo. Večer návrat na hotel.
11. den: Ráno město a trh v MASAYA . Následuje hl. město MANAGUA , okružní jízda, zajímavosti rozptýlené po čtvrtích města. Odpoledne LEÓN , prohlídka historického centra vč. proslulé katedrály Nanebevzetí Panny Marie a nevynecháme ani výstup do 2 patra katedrály. Ubytování v hotelu s bazénem v Leónu.
12. den: Dnes se jde do akce. Navštívíme přírodní zvláštnost a vystoupáme k sopce CERRO NEGRO , která vyrostla uprostřed kukuřičného pole v 19.stol. Odtud se pojedeme rozloučit s Tichým oceánem na pláž LAS PENITAS . Návrat na hotel v Leónu.
13. den: Doprava na letiště a odlet do Evropy.
14. den: Přílet do Prahy (Vídně).

Slevy

  • SLEVA 3000 K č při objednání zájezdu do 31.8. 2020

Cena zahrnuje

  • (V případě odletu/příletu z/do Vídně, CK zajistí zdarma transfery po trase Praha – Hradec Králové – Brno a po trase. Z Brna je již transfer na letiště doprovázený průvodkyní, která s vámi odlétá a zájezd provází)
  • 12x ubytování v klim. hotelech***, téměř vždy s bazénem - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, 10x snídani, 2x oběd, místní průvodce v Panamě a Nikaragui,
  • dopravu soukromým minibusem,
  • leteckou přepravu: Praha – Panama, Panama – San José, Managua – Praha,
  • letištní taxy a poplatky,
  • plavby lodí v rámci výletů 3. a 10. den,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • vstupné dle programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 12000 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1390 Kč
  • spropitné,
  • vstupné do NP v Kostarice cca 30 $ (NP Irazú 15 $, NP Arenal 15 $), Monteverde - procházka v korunách stromů 30 $,
  • vstupní a výstupní poplatky cca 75 $,
  • výlety nad rámec programu,