Safari okruh Keňou s pobytem u Indického oceánu


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Nairobi • NP Maasai Mara • jezero Naivasha • NP Amboseli • NP Tsavo West • Mombasa

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: cena se může měnit v závislosti na změně výše vstupného do národních parků. Program se může změnit v závislosti na pohybu zvěře.

Min. počet účastníků: 16.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem do Nairobi.
2. den: přílet do hlavního města Keni, do Nairobi . Transfer do hotelu, ubytování a nocleh.
3. den: Po snídani se vydáte do míst, které během cesty po Keni nelze minout. V jihozápadním cípu země, ve Velké příkopové propadlině - Great Rift Valley, cca 400 km od Nairobi, se rozkládá asi nejoblíbenější a nejkrásnější keňský park, národní park Maasai Mara . Rozsáhlé chráněné území je pojmenované po původních obyvatelích této oblasti, proslulých kočovných válečnících a pastevcích - masajích, a jedné z největších keňských řek, řece Mara. Oblast nabízí úžasné scenérie, krajina je ideální pro pozorování divoké zvěře. Legendární rezervace je pokračováním národního parku Serengeti, který sem zasahuje z Tanzánie, a nachází se v nadmořské výšce cca 1 500 - 2 200 m n. m. Na rozlehlých planinách Maasai Mara spatříte divoká zvířata, která dosud znáte z fotografií, filmů či zoologických zahrad - lvy, možná i gepardy či leopardy, určitě slony, zebry, buvoly ve velkých stádech, žirafy, hrochy či nosorožce. V parku žije přes 450 druhů ptactva. Po obědě první safari v národním parku. V parku žije celá tzv. "velká pětka" (slon, africký lev, nosorožec, buvol a levhart). Večeře, nocleh.
4. den: dnes vás čeká nezapomenutelné safari, cesta povede rozsáhlými savanami Maasai Mara se spoustou zvěře kolem vás. Absolvujete buď dopolední a odpolední safari s obědem v kempu, či celodenní safari s obědem formou balíčku. Návrat na ubytování, večeře, nocleh.
5. den: po snídani přejedete k jezeru Naivasha (cca 90 km na severozápad od Nairobi). Jezero má impozantní polohu v nadmořské výšce 1 884 m n. m., na dně Velké příkopové propadliny. Obří květinové skleníky lemují jezero a zásobují květinami, zejména růžemi, i Českou republiku. Oblast je významnou ornitologickou rezervací. Ubytování v lodži a oběd. Odpoledne volno, fakultativně lze zajistit projížďku po jezeře a procházku s průvodcem po ostrově na jezeře. Večeře a nocleh.
6. den: po snídani přejezd do národního parku Amboseli , který leží na úpatí majestátního symbolu Afriky - horského masivu Kilimandžáro s nejvyšším vrcholem celého afrického kontinentu (5 895 m n. m.), pokrytým věčným sněhem a ledem. Park je proslulý bohatstvím zvěře, zejména stád slonů, ale můžete vidět i hrochy, žirafy, lvy a nosorožce. Ubytování, večeře a nocleh.
7. den: po snídani odjezd do západní části největšího národního parku Keni - národního parku Tsavo . Typické pro tuto část parku je rozmanitá krajina, kopce, nekonečné otevřené pláně, savany, akácie a vodní plochy. Lze spatřit nejrůznější druhy zvířat a ptactva. Navštívíte obdivuhodné lávové proudy Shetani, pozůstatek sopečné erupce, ke které došlo před pouhými 200 lety. Prameny Mzima Springs na severu parku vytváří různá jezírka, pramení v horách Chyulu, což je typické vulkanické pohoří. Odpoledne safari a přejezd na ubytování. Večeře a nocleh.
8. den: brzy ráno se vydáte na procházku okolní přírodou, poté následuje snídaně. Na cestu do Mombasy dostanete oběd formou balíčku. Transfer do pobytového hotelu na pobřeží Indického oceánu. Ubytování na 3 noci v hotelu Bamburi Beach*** . Příjemný hotel na známé pláži Bamburi na severním pobřeží. Nocleh.
9. den: relaxační pobyt na pláži s možností odpočinku a koupání v moři.
10. den: dle letového řádu transfer na letiště a odlet s přestupem do Prahy. Možnost příletu do Prahy následující den.
11. - 12. den: přílet do Prahy.