Keňský ráj - safari a bělostné pláže


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Keňa je kouzelná země proslavená svou nádhernou přírodou. Nabízíme vám fantastický zážitek ze symbiózy pobytu u křišťálového moře a setkávání s divokými africkými zvířaty při safari. Pobyt v Temple Point Resort přináší další nepřeberné množství možností setkávání s kouzelnou divokou přírodou rovníkové východní Afriky. Leží na okraji Národního mořského parku Watamu. Pobřeží v této oblasti lemují krásné bílé pláže a korálové útesy, které vytváří tři zátoky – Watamu Bay, Blue Lagoon a Turtle Bay. Jsou to chráněné části Národního mořského parku Watamu, který je považován za jednu z nejlepších šnorchlovacích a potápěčských oblastí ve východní Africe. Zátoka Mida Creek zde ústí do indického oceánu a nabízí divokou přírodu mangrovových porostů plných ptactva. Zdejší západy slunce pro vás budou nezapomenutelným zážitkem, které vás budou provázet celý život.
Watamu navštívil i Ernest Hemingway, který byl milovníkem moře a rybolovu, a kterého sem přilákal lov velkých ryb a jeho duch zde přežívá stále.

Stravování: polopenze

Polopenze, při safari plná penze

Ubytování: hotel ****

Temple Point Resort se nachází na území národního parku Watamu Marine National Park, v místě kde zátoka Mida Creek ústí do Indického oceánu, cca1 minutu chůze od pláže a nabízí pokoje v tradičním svahilském stylu, výhled na korálový útes a vlastní soukromou pláž.
Rezort Temple poskytuje ubytování v pokojích s klimatizací, moderní koupelnou, TV a minibarem. Součástí všech je také patio nebo balkon s výhledem na Indický oceán, zátoku Mida Creek nebo do bujných tropických zahrad.
Součástí rezortu Temple Point je restaurace Clubhouse, ve které se formou bufetu nebo à la carte podávají pokrmy africké a mezinárodní kuchyně. K dispozici je také bar s nabídkou koktejlů a panoramatickým výhledem na zátoku Mida Creek.
Během svého pobytu můžete relaxovat u elegantního bazénu obklopeného lehátky, nebo si užívat ve wellness centru s vířivkou a masážemi. Personál turistických informací i animační tým pro hosty zajišťuje celou řadu sportovních aktivit a výletů.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Mombasy brzy ráno, dle možností letového řádu krátká prohlídka Mombasy, transfer do Temple Point Resortu. Ubytování, relaxace, nocleh.
3. den: Odpočinek u moře na pláži a seznámení s okolím resortu, který leží na území národního parku Watamu Marine National Park. Poznáte krásnou pláž, nádhernou přírodu národního parku, bohaté rostlinstvo, spoustu ptáků, výhledy na korálový útes… Nocleh.
4. den: Odjezd na dvoudenní safari do NP Tsavo East. Brzy ráno odjezd a asi 1,5 hodinová cesta k Sala Gate – vstupu do Tsavo East. První safari cestou ke kempu Satao, kde si dáme oběd. Poté se vydáme na odpolední safari, ze kterého se vrátíme na večeři. Během safari budete mít možnost pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí – mimo jiné stáda buvolů, slonů, žiraf, impal, zeber, gazel, lvů a různých druhů ptáků. Nocleh v Satao Camp.
5. den: Časně ráno vyrazíme na safari za zvířaty, abychom viděli jejich ranní aktivitu. Vrátíme se na snídani a potom se vydáme na další safari, během něhož se budeme pomalu přibližovat k Sala Gate a potom se vydáme zpět do Temple Point Resort. Odpoledne odpočinek. Nocleh.
6. den: Odpočinek na pláži a prostor pro individuální aktivity v resortu. Nocleh.
7. den: Dnes absolvujeme výlet, který nás seznámí s oblastí Watamu. Navštívíte nejen ruiny Gede – ruiny této kdysi vzkvétající arabsko-svahilské osady, obklopené prastarými baobaby, které se tyčí ze srdce keňské džungle. Zaposloucháte se do mystického ticha starověkých budov a seznámíte se s jejich historií. Dodnes nikdo neví, proč byly koncem 16. století tak náhle opuštěny. Potom si prohlédnete městečko Watamu, které je dnes plné obchodů, restaurací a barů. A také navštívíte hadí farmu. Nocleh.
8. den: Odpočinek u moře a v areálu resortu a odpoledne vyrazíme na výlet do pralesa Arabuko Sokoke, což je výlet na pozorování slonů na západ slunce. Nocleh.
9. den: Odpočinek na pláži, fakultativně možnost výletu místní typickou lodí Indického oceánu dhow, kterou vytvořily arabské a indické kultury v letech 600 př. n.l. až 600 n.l. Můžete se také seznámit s životem typické Afriky třeba při procházce do Watamu. Nocleh.
10. den: Dnes si opět budete moci užívat krásných pláží, úchvatných tropických zahrad, popřípadě individuálně objevovat kouzla zátoky Mida Creek, její divoké přírody, mangrovových porostů plných ptactva. Nocleh.
11. den: Odpočinek, fakultativně výlet k „ Marafa Hell´s Kitchen“ – po miliony let písek, vítr a déšť formovaly jednu z nejvíce fasicujících přírodních scenérií v celé Africe. Bizardní kaňony a barevné skalní formace Hell´s Kitchen se zde tyčí k obloze a inspirují legendy. Nocleh.
12. den: Brzy ráno transfer na letiště do Mombasy a let do Prahy.
13. den: Přílet do Prahy

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • letenky Praha – Mombasa – Praha s přestupem
  • 10x nocleh (9x Temple Point resort, 1x Satao Camp – dvoulůžkové pokoje s vl. příslušenstvím
  • 9x polopenze
  • plná penze na safari
  • transfery a výlety uvedené v ceně
  • místní průvodce při výletech
  • vedoucí zájezdu
  • povinné poj. CK

Cena nezahrnuje

  • vízum - cca 50 EUR - povinné
  • fakultativní výlety - nepovinné
  • povinný příplatek na odbavené zavazadlo 1.890 Kč