Keňa, Ráj Na Zemi + Bílé Pláže Diani Beach


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Afrika, safari a Indický oceán, splňte si svůj sen a vydejte se s námi do Keni na její travnaté pláně, které poskytují život milionům zvířat, do země nekonečných možností a kontrastů, do země s nejznámějšími národními parky v úžasné krajinné pestrosti. Připravili jsme pro vás ideální zájezd na první dotek s Afrikou - safari v kombinaci parků Amboseli s majestátním Kilimandžárem a Tsavo s červenými slony. Zebry, žirafy, lvi, antilopy, pakoně, nosorožci a na závěr Indický oceán a bílé pláže Diani Beach. Afrika vhodná pro každého, pohodlně, bez rozdílu věku. Vítejte v Keni!

Zájezd provází Petr Horák, garance skupiny max. 10 osob

NP Amboseli - NP Tsavo West – rezervace Ngutuni - NP Tsavo East - Diani beach

SAFARI POD KILIMANDŽÁREM

NÁRODNÍ PARKY

Kapesné: cca 200 $ a 50 $ na bakšišné

Vstupní vízum: turistické vízum do Keni 50 $ (vyřizuje se a platí na letišti při vstupu do země, vízum lze vyřídit i elektronicky na www.evisa.go.ke), o potřebných formalitách nutných k vyřízení budeme včas informovat

Očkování: při vstupu do země není vyžadováno žádné povinné očkování

Doprava: letecky

Nástupní místa: 03.12. - 14.12. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

např. Setrin Amboseli Camp
např: Voyager Ziwani Camp
např. Ngutuni Lodge
Diani Beach např. Southern Palms Beach Resort

hotel / lodge / stanová lodge

Program zájezdu

1. den: Odlet s průvodcem v podvečerních hod. z Prahy do Keni.
2. den: Ráno přílet do Nairobi, přistání téměř na rovníku. Setkání s našim řidičem, první informace k safari a odjezd na očekávané setkání s africkou divočinou do NP AMBOSELI . Sám přejezd africkou krajinou je velmi zajímavý, před polednem se přiblížíme k symbolu Afriky, horskému masívu KILIMANDŽÁRO , který tvoří majestátní pozadí národního parku Amboseli a jednu z nejúžasnějších ukázek divoké zvěře v Keni. Oběd již v NP, ubytování v lux. novém kempu Sentrim Amboseli s bazénem a fantastickým výhledem na Kilimandžáro . Odpolední safari , fotografický ráj Keni, otevřená savana s ojedinělými akáciemi, v parku se nachází velké množství slonů, hrochů, žiraf, černých nosorožců i lvů. Poznáme Afriku, jak jsme si vysnili. Návrat do kempu, večeře, nocleh.
3. den: Celý den budeme věnovat NP AMBOSELI , ať vyrazíme v tomto parku kamkoliv, všude za dobré viditelnosti uvidíme i obrovskou siluetu nejvyšší africké hory KILIMANDŽÁRO a v jejím stínu putující velká stáda slonů, žiraf, buvolů, zeber, pakoňů a ve vodách spatříme i hrochy. Vychutnáme si snídani v probouzející se savaně, dopolední safari, stáda divoké zvěře. Na oběd se vrátíme do kempu a odpočineme si. Odpolední safari, stáda divoké zvěře a výhledy na nádhernou krajinu ve stínu symbolu Afriky. Návštěva vesnice MASAJŮ - seznámení s místními obyvateli, poznání zvyků a tradic, masajské tance. Návrat na ubytování do kempu, večeře.
4. den: Po snídani se vydáme přes pláně Chyulu do NP TSAVO WEST . Cestou uvidíme bohatou populaci divokých zvířat, navštívíme černé lávové pole SHETANI LAVA a prameny řeky MZIMA SPRINGS , kde při troše štěstí spatříme hrochy, krokodýly. Poobědváme v NP TSAVO WEST v Kilaguni Serena Lodge a vypravíme se na odpolední safari parkem až do západu slunce, kde zkusíme najít i leopardy. Odjezd na ubytování a večeři do lux. kempu Ziwani u přehrady na řece Sante, což umožňuje příjemné prohlížení želv, krokodýlů a stovek vyhřívajících hrochů.
5. den: Brzy ráno šálek kávy nebo čaje a východ slunce v savaně , ranní safari, návrat na snídani. Kolem 10. hod. odjedeme směr NP TSAVO EAST, ubytování v lux. Ngutuni Safari Lodge, oběd, odpočinek, pozorování zvířat u napajedla a odpolední safari, rezervace NGUTUNI obklopena ze tří stran NP Tsavo, East, fantastická rozmanitost plání a volně žijících zvířat vč. lvů, gepardů, buvolů. K večeru se vrátíme do lodge na ubytování, příjemná atmosféra tradičního afrického designu s moderním komfortem, večeře, odpočinek. Pro zájemce je připraveno fakult. jedinečné privátní noční safari (cca 20 $).
6. den: Safari, celodenní poznávání největšího národního parku v Keni - NP TSAVO EAST , který je domovem nejpočetnějších stád slonů. Zdejší červená hlína je bohatá na železo a díky ní jsou místní sloni nazýváni červenými. Velká stáda divoké zvěře, žirafy, zebry, mnoho druhů antilop, hroši, lvi, pštrosi, stáda slonů aj., mimo množství zvířat nabízí park i nádherné scenérie zejména Mudanda Rock a Yatta Plateau. K večeru návrat na nocleh do Ngutuni Safari Lodge, večeře.
7. den: Ráno opustíme NP Tsavo East a vydáme se na pobřeží Diani Beach. Cesta s několika zastávkami, rozmanitá krajina osídlená místními kmeny, divoká zvířata. Kolem poledne příjezd k INDICKÉMU OCEÁNU do oblasti DIANI BEACH . Ubytování v hotelovém resortu, odpočinek, oceán neuvěřitelné barvy, kokosové palmy, bílý jemný písek. Večeře.
8. den: Odpočinek a relaxace na plážích Diani Beach, šnorchlování, podmořský život.
9. - 11. den: Koupání, relaxace na plážích Diani Beach, Pro zájemce bohaté možnosti fakult. výletů dle aktuální nabídky, např. mořský park Kisite na nedalekém ostrově Wasini , pozorovaní delfínů, šnorchlování nebo výlet na ostrov Funzi , výlet katamaránem. To všechno a mnohem víc můžete zažít právě v těchto dnech na Diani Beach.
12. den: V ranních hodinách transfer na letiště do Mombasy a odlet do Prahy. Přílet v podvečerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 10x ubytování - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (z toho 5x hotel. resort**** Diani Beach, 2x lux. lodge na safari, 3 x lux. camp - tents na safari),
  • 5x plná penze na safari,
  • 5x polopenze Diani Beach
  • dopravu mikrobusem,
  • dopravu na safari džípy,
  • leteckou přepravu Praha – Nairobi a Mombasa – Praha vč. let. tax a poplatků,
  • místní průvodce,
  • návštěva vesnice Masajů,
  • pitný režim na safari,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • vstupy do NP,

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1100 Kč
  • vstupné, spropitné (cca 50 $), fakult. výlety a služby a vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje"