Kambodža - po stopách Khmérské říše


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY :
2. den: PŘÍLET DO PHNOMPENHU : Přílet do Phnompenhu, transfer do hotelu, ubytování. V odpoledních hodinách prohlídka prohlídka areálu Královského paláce - královská zahrada, Stříbrná pagoda a chrám Smaragdového Buddhy. Večeře v místní restauraci.
3. den: PHNOMPENH: Snídaně v hotelu. Dnes se seznámíte s hlavním městem Kambodži PhnomPenhem. Zastavíte se u Památníku nezávislosti, vydáte se k Wat Phnom - jednomu ze symbolů města. Jedná se o pagodu, která se nachází na jednom z mála kopců v rovinatém hlavním městě, byla původně postavena v roce 1373, aby ukrývala sochy Buddhy objevené v Mekongu ženou jménem Penh. Kambodžané přicházejí do svatyně, aby se modlili za štěstí v lásce a životě, zaměstnání a zkouškách. Projdete se také impozantním Central Marketem, jednou z městských dominant. Tato pozoruhodná stavba, kterou původně dokončili Francouzi v roce 1937, je známá jako Psar Thmei v Khmeru nebo Nový trh. Tento trh je nabitý vším, co je v Kambodži dostupné. Nocleh v Phnom Penhu.
4. den: CESTA Z PHNOMPENHU DO BATAMBANGU: Snídaně v hotelu. Cestou z Phnom Penhu do Battambangu navštívíte bývalé hlavní město Kambodže Udong. Prozkoumáte historické pagody a několik stúp s ostatky bývalých kambodžských králů. Pokračujete směrem k rušnému městu Kompong Chhnang na břehu řeky, které je známo svou hrnčířskou tradicí a dále k provincii Pursat. V podvečerních hodinách příjezd do Battambangu. Ubytování v hotelu. Nocleh v Batttambangu.
5. den: KOUZLO KOLONIÁLNÍHO VENKOVA: Snídaně, návštěva trhu Psar Nath s ochutnávkou kávy. Přejezd přívozem přes řeku Sangke, návštěva chrámu Wat Provil, kde s trochou štěstí uvidíte dopolední modlitbu mnichů. Návštěva historického Ancient House, ukázka venkovského života a zvyklostí místních obyvatel. Nocleh Battambang.
6. den: Z BATTAMBANGU DO SIEM REAPU: Snídaně. Dnes se vydáte na cestu do Banteay Chhmar neobjeveného místa s výjimečnou atmosférou. Banteay Chhmar byl postaven králem Jayavarman VII a je pravděpodobně nejúžasnějším chrámovým místem mimo oblast Siem Reap. Jedná se o stavbu s věžemi ve stylu Bayon a zdmi zahalenými vegetací. Přejezd do Siem Reapu, ubytování v hotelu. Nocleh v Siem Reap.
7. den: KOUZLO ANGKOR WATU A BANTEAY SREI: Snídaně. Vyrážíte do Angkor Watu, abyste si užili jeho nádheru. Začnete odhalením tajemství basreliéfů, které vyprávějí o příbězích z hinduistické mytologie a o slávě Khmerské říše a také shlédnete centrální chrám Angkor Watu. Odpoledne zamíříte do Banteay Srei, hlavní umělecké galerie Angkoru. Tento drobný růžový chrám je klenotem v koruně sochařství z éry Angkoru a jeho název se také překládá jako „pevnost žen“. Později navštívíte chrám Banteay Samre z 12. století. Tento chrám postavil král Suryavarman II., génius Angkor Watu. Návrat do hotelu. Nocleh v Siem Reap.
8. den: CHRÁMY BAYON, ANGKOR THOM A DALŠÍ: Snídaně. Dnes strávíte celý den objevováním slavného komplexu Angkor. Vstupujete do Jižní brány chrámu Angkor Thom a žasnete nad divy děsivého Bayonu, Terasy slonů a Terasy malomocného krále. Poté pokračujete a navštívíte chrám Ta Prohm, zahalený v džungli. Oběd v místní restauraci. Odpoledne navštívíte chrám Angkor Wat. Tento architektonický mistrovský kus byl postaven ve 12. století, jeho dokončení trvalo 30 let a představuje khmerskou civilizaci v její největší kráse. Rozkládá se na 81 hektarech a je jednou z největších církevních památek, jaké byly kdy postaveny. Vystoupáte po valu k ruinám malého chrámu Prasat Chrung s výhledem na vodní příkop na jih a západ. Nocleh v Siem Reapu.
9. den: CESTA NA OSTROV: Snídaně v hotelu. Transfer na letiště ke krátkému přeletu do Sihanoukville, transfer do přístavu, odjezd rychlolodí na pohádkový ostrov Koh Rong k odpočinku na bělostných plážích tohoto tropického místa s křišťálově průzračnou vodou. Ubytování v hotelu, nocleh.
10. - 12. den: KOH RONG: Snídaně. Individuální volno s možností využití fakultativních výletů.
13. den: KOH RONG - SIHANOUKVILLE - KAMPOT: Snídaně. Po snídani odjezd rychlolodí z ostrova Koh Rong do Sihanoukville. Následuje přejezd do Kampotu. Dnes odpoledne navštívíte Phnom Chhnork (cca 200 schodů), který je nejpozoruhodnějším jeskynním komplexem v oblasti Kampot. Krajina kolem Kampotu a mezi Kampotem a Kepem je poseta vápencovými horami s jeskyněmi, co však dělá Phnom Chhnork jedinečným, je to, že hlavní jeskyně obsahuje pozůstatky cihlového chrámu, který pochází z říše Funan v 7. století. Do chrámu vyrůstají stalaktity a stalagmity a nabízejí působivý vizuální efekt. Nocleh v Kampotu.
14. den: KAMPOT - PHNOMPENH - A ODLET: Snídaně, návštěva pepřové farmy La Plantation, seznámení se s tajemstvím khmérské kuchyně, procházka po zdejším trhu s nákupem ingrediencí a vyzkoušení si přípravy tradičních pokrmů. Po chutném obědě prohlídka farmy. Zde bude mít možnost nákupu kvalitního Kampotského pepře a dalších výrobků. Následuje transfer do na letiště Phnompenh k finálnímu odletu.
15. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Phnom Penh – Praha s přestupy, ekonomická třída
  • přelet Siem Reap - Sihanoukville
  • letištní taxy
  • 12x ubytování se snídaní v hotelech 3* se snídaní, 2x oběd a 1x večeři
  • program, transfery klimatizovanými minibusy, transfery rychlolodí a vstupy dle itineráře
  • česky hovořícího průvodce (při minimálním počtu 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • vízum do Kambodže nutno vyřídit před odletem - cena 1.000,- Kč
  • pojištění léčebných výloh
  • fakultativní výlety
  • spropitné 40 USD
  • povinný negativní PCR test - ne starší 72 hodin před odletem
  • povinný antingenní test při příletu do Kambodže