Velký okruh Jihoafrickou republikou


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Johannesburg • Mpumalanga • Krugerův NP • Svazijsko • Hluhluwe Umfolozi • St. Lucia • Durban • Port Elizabeth • Oudsthoorn • Knysna • Kapské Město • Stellenbosh

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: pro cestu do JAR je nutné mít v cestovním pase dvě volné stránky. Vzhledem k proměnlivému počasí může být program v Kapském Městě pozměněn. Cena nezahrnuje spropitné.

Min. počet účastníků: 18.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Jihoafrické republiky s přestupem.
2. den: přílet do Johannesburgu, přivítání s průvodcem, transfer do Pretorie , hlavního města země. Prohlídka města – Melrose House, Voortrekker monument, dům Paula Krugera, Freedom park, Palác spravedlnosti a budovy Spojenectví. Odpoledne fakultativně návštěva památky světového dědictví "Kolébka lidstva" (nejobsáhlejší sbírka fosilií předků lidského rodu na světě, kromě toho domov pro mnoho druhů zvířat a rostlin, z nichž některé jsou na pokraji vyhynutí). Večeře a nocleh v hotelu nedaleko Johannesburgu.
3. den: po snídani odjezd do provincie Mpumalanga , kraje fascinujících scenérií, bohaté fauny a flóry, domoviny kmene Ndebele známého svými uměleckými talenty. Pokračování do regionu Panorama Route a prohlídka míst Blyde River kaňon, Three Rondevels, Bourke’s Luck Pothols, God’s window – největších magnetů této oblasti. Příjezd do městečka Graskop , již na pomezí Krugerova NP. Večeře a nocleh.
4. den: kolem poledne překročení hranic Krugerova národního parku založeného Paulem Krugerem v r. 1898, rozprostírajícího se na rozloze téměř 2 miliónů ha. V parku můžete pozorovat život v africké divočině a spatřit „BIG 5” – pět nejvyhledávanějších druhů africké zvířeny. Projíždění parkem ve vašem zájezdovém vozidle, odpoledne safari v parku v otevřených terénních vozech (asi 3 hodiny v ceně zájezdu). Přejezd na nocleh v blízkosti parku.
5. den: den strávený v Krugerově parku. Safari v zájezdovém vozidle nebo fakultativně celodenní safari v otevřených terénních vozidlech. Nocleh.
6. den: po snídani odjezd z parku a pokračování k hranicím do království Svazijsko . Návštěva hlavního města Mbabane a exotického řemeslného trhu, manufaktury Ngwenya na výrobu skla a dílny Swazi Candles na výrobu svíček nedaleko města Manzini. Večeře a nocleh v hotelu ve Svazijsku.
7. den: překročení hranic zpět do JAR, pokračování přes území známé jako Pobřeží slonů do národního parku Hluhuwe Umfolozi , nejstaršího parku v Jižní Africe. Také zde můžete spatřit všechny z „BIG 5“ při safari v otevřených terénních vozech (v ceně). Cílovou destinací je iSimangaliso Wetland park . Park je vyhlášeným světovým dědictvím UNESCO, tato chráněná oblast zahrnuje 8 různých ekosystémů s více než 520 živočišnými druhy. Odpoledne možnost projížďky lodí k hrochům a krokodýlům na jezeře St. Lucia (fakultativně). Nocleh poblíž St. Lucia.
8. den: po brzké snídani pokračování rovnou do Durbanu , po krátké okružní prohlídce (bude-li dovolovat čas) odlet do Port Elizabeth (případně projížďka po St. Lucia může být tento den ráno, oběd v Durbanu a odlet do Port Elizabeth až v podvečerních hodinách). Po příletu orientační prohlídka města, pozdní oběd a ubytování v hotelu na pobřeží. Nocleh v Port Elizabeth.
9. den: cesta nádhernou krajinou přes místa jako je Jeffrey´s Bay , Tsitsikama , Storm´s Rivers Mouth , most Bluekrans , kde strmé skály padají rovnou do oceánu a jeho obrovských vln a překlenout je pomáhají mnohé mosty, kde se setkáte s porostem původního pralesa. Pokračování přes přímořská městečka Plettenberg Bay , Knysna a přes průsmyk Outentiqua Pass až do Oudtshoornu . Zde ubytování a nocleh.
10. den: organizovaná prohlídka pštrosího safari parku s možností se na pštrosu také projet. Cesta vás nyní povede podél horského pásma Langeberg až do Calitzdorpu, centra produkce jihoafrického portského vína. Budete pokračovat regionem Little Karoo přes průsmyk Huisriver do městečka Ladismith , nad kterým se tyčí hora Towerkop. Traduje se, že vrchol byl rozeklán koštětem čarodějnice, když přelétávala přes hřeben hory. Přes malé městečko Barrydale přejedete do Montagu , hezkého městečka s několika národními monumenty. Je ideálním místem k procházce a lehkému občerstvení při cestě. Montagu je také centrem pěstitelství meruněk a broskví a je také dobře známé výrobou sladkých vín Muscadel. Poté už pojedete údolím Breede River , přes majestátní hory Du Toits , poseté vinicemi. Město Paarl na druhé straně hor je posledním místem před vaší cílovou destinací Kapské Město. Příjezd do Kapského Města, ubytování a nocleh.
11. den: celodenní prohlídka Kapského Města začínající procházkou v zahradách Company’s Gardens, čtvrť s pestrobarevnými domky na úpatí Signální hory – Malay Bo-Kap . Hlavním bodem programu je návštěva Stolové hory , kam vyjedete lanovkou (lanovka je v ceně). Poté zbývá navštívit malebné vinice s ochutnávkou vín a univerzitní městečko Stellenbosh . Ubytování a nocleh v Kapském Městě.
12. den: celodenní výlet do okolí Kapského Města, cestou přes Hout Bay a krátký lodní výlet k lachtanímu ostrůvku Duiker Island , přes Chapman‘s Peak Drive k parku Mys Dobré naděje a k majáku v Cape Point , dále na návštěvu k tučňákům u Boulder‘s Bay . Výlet včetně lehkého oběda je zakončen v botanických zahradách Kirstenbosh . Ubytování a nocleh v Kapském Městě.
13. den: volný čas (na tento den se mohou případně posunout některé prohlídky, které by se v Kapském Městě nestihly uskutečnit předchozí den) až do odletu z Kapského Města zpět do Evropy (s přestupem).
14. den: přílet do Prahy.