Pohodový týden od Mysu Dobré naděje až na safari


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Kapské Město a Mys Dobré naděje patří k nejproslulejším místům Afriky, které stojí za to alespoň jednou v životě navštívit. Krásy nejvyspělejšího státu černého kontinentu si nyní můžete vychutnat v kvalitním zázemí, a hlavně v pohodovém tempu! S výjimkou jedné noci v rámci výletu na safari jsme ubytování po celou dobu přímo v Kapském Městě. I bez zdlouhavých přejezdů a častého stěhování navštívíme všechny známé atrakce, a navíc ještě přidáme několik pohodových procházek v opuštěné magické přírodě. Vychutnáme si panoramatické výhledy ze Stolové hory či z ikonické Lion’s Head. Projedeme se nad pobřežními útesy, ale i uvnitř horské krajiny. Uvidíme kolonie tučňáků a v rámci výletu na safari také slony, zebry, žirafy a s trochou štěstí třeba i lvy. Přímo na vinicích pak v pohádkové krajině ochutnáme víno! V ceně je kromě jiného i polopenze.

Poznámka: Upozorňujeme, že občané Slovenska musí pro cesty do Jihoafrické republiky platné vízum. O vízum lze žádat online, proces schválení trvá nejméně 20 pracovních dnů.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do JAR s přestupem.
2. den: přílet do KAPSKÉHO MĚSTA, pronajatým minivanem přesun na hotel, ubytování. Dle letového řádu krátká procházka po nábřeží VICTORIA ALFRED WATERFRONT. Večeře.
3. den: snídaně, míříme na jih do asi nejslavnějšího místa Jižní Afriky - MYSU DOBRÉ NADĚJE. Přestože se nejedná o geografické nejjižnější místo Afriky, nesmí tento proslulý bod chybět v seznamu každého dobrodruha! Kromě místa samotného budeme obdivovat i nádherné výhledy na divoký ATLANTICKÝ OCEÁN. Turisticky exponovaným místům unikneme na některé z turistických stezek, které vedou po malebném pobřeží. Odpoledne nás čeká další unikátní zážitek - na plážích nedaleko SIMON’S TOWN budeme pozorovat kolonie TUČŃÁKŮ! Návrat na ubytování, večeře.
4. den: snídaně, čekají nás dvě atraktivní procházky s panoramatickými výhledy na pobřeží, a zároveň na ostře vybíhající pohoří. Po dopolední procházce nad zálivem HAUT BAY vyjedeme, a zájemci ještě výše vystoupají, až k ikonickému vrcholu LION’S HEAD. Dechberoucí výhledy na oceán a horskou krajinu doplní kulisa pulzující metropole přímo pod námi. Den zakončíme nenáročnou procházkou v centru CAPE TOWNU. Otužilci si mohou i zaplavat v oceánu. Večeře.
5. den: snídaně, dnes vyrážíme do slavné vinařské oblasti rozkládající se v okolí městečka STELLENBOSCH. Právě odsud pochází velké množství proslulého jihoafrického vína. Opět nás čekají nádherné pohledy do krajiny, tentokrát se všudypřítomnými vinicemi a horami v pozadí. Těšit se můžete na OCHUTNÁVKU VÍN i krátkou procházku mezi vinohrady. Vyjedeme do okolních hor, kde se projdeme k fascinujícím vyhlídkám do údolí STELLENBOSCH VALLEY. Dle času zamíříme také do průsmyku BIAN’S KLOFF PASS s nádhernými výhledy do LIMIETBERG NATURAL RESERVE. Po návratu do CAPE TOWNU nás čeká ještě romantická projížďka lodí (v ceně zájezdu) s výhledy na město s dominantou STOLOVÉ HORY. Večeře.
6. den: jednou z nejkrásnějších silnic světa po pobřeží až na skutečný nejjižnější bod kontinentu - STŘELKOVÝ MYS. Hranici ATLANTIKU a INDICKÉHO OCEÁNU si vychutnáme dosyta. Projdeme se po divokém pobřeží a užijeme si další neopakovatelné výhledy. Po lehké turistice se budeme vracet do Cape Townu skrze vnitrozemí. Večeře.
7. den: snídaně, přesun na východ do soukromé rezervace AQUILA. Zde nás čeká zcela jiný zážitek - jsme uprostřed divoké přírody, která se jen hemží exotickou zvěří včetně zástupců VELKÉ PĚTKY! Po obědě (v ceně zájezdu) se vydáme na první část SAFARI, kde s trochou štěstí uvidíme LVY a další kočkovité šelmy, SLONY, NOSOROŽCE, BUVOLY, ZEBRY, ŽIRAFY a další. Večeře. Nocleh v okolí parku.
8. den: snídaně, dopoledne druhá část SAFARI. \Odpoledne cesta zpět do CAPE TOWN. Poté, co se ubytujeme, se na rozloučenou s městem vyvezeme lanovkou na proslulou STOLOVOU HORU. Na vrcholu se za dobrého počasí krátce projdeme a vychutnáme si poslední výhledy na město. Večeře.
9. den: snídaně, dle letového řádu možnost odpočinku na pláži, nákupy či procházka po CAPE TOWN. Transfer na letiště, odlet do ČR.
10. den: přílet do Prahy.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.