To nejlepší z ostrova Honšú


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Tokio • NP Nikko • Mt. Fudži • Kyoto • Nara • Osaka

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 16.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem do Tokia.
2. den: přílet na mezinárodní letiště Narita u Tokia , transfer do hotelu v Tokiu, v oblasti Šindžuku. Ubytování na 4 noci.
3. den: celodenní výlet do jedné z nejkrásnějších oblastí Japonska, do města Nikkó , ležícího na sever od Tokia. Navštívíte nádhernou svatyni Tóšógú, posvátné místo jak buddhismu, tak i šintoismu, postavenou na počest šóguna Tokugawy, rozsáhlý chrámový komplex ležící uprostřed nádherných hor. Zastávka a krátká procházka k vodopádům Kirifuri. Návrat na nocleh.
4. den: celodenní prohlídka hlavního města Japonska - Tokia - začneme na Císařském náměstí, u sídla císaře a jeho rodiny, dobře skrytého za zdmi a hustými korunami stromů, dále návštěva nejuctívanějšího buddhistického chrámu města Sensódži, známého též jako Asakusa Kannon, pak nejvýznamnější šintoistická svatyně Meidži-džingú ležící v jedné z největších zahrad města, prohlídka čtvrtí Harajuku a Omotesando. Nocleh.
5. den: celodenní výlet do oblasti Mt. Fudži - Hakone , do oblasti s kouzelnými přírodními scenériemi, s nejvyšším vrcholem celé země, posvátnou sopkou, horou Fudži. Pokud počasí dovolí, dojedeme co nejvýše, na 5. stanici ve výši cca 2 000 m. n. m. Plavba po jezeře Ashi. Návrat na nocleh.
6. den: dopoledne individuální volno, možnost navštívit rušný rybí trh Cukidži, ze 45. patra Tokijské radnice si prohlédnout metropoli z ptačí perspektivy, navštívit okolní parky či vyrazit na nákupy. Odpoledne transfer na nádraží, přejezd šinkansenem do Kyota . Ubytování na 3 noci.
7. den: celodenní prohlídka Kyota , města, které bylo více než tisíc let hlavním městem Japonska. Návštěva paláce Nidžó, Zlatého pavilonu, chrámu Kinkakudži a chrámu Rjóandži. Nocleh.
8. den: dopoledne výlet do města Nara , které bylo hlavním městem císařství ještě před Kyotem. Největší zajímavostí je monumentální socha Buddhy v chrámu Tódaidži, dále návštěva nejposvátnější narské svatyně Kasuga. Odpoledne krátká zastávka ve třetím největším japonském městě Osaka , návštěva jeho nádherného hradu. Návrat na nocleh.
9. den: dopoledne individuální volno, navečer transfer na letiště Kansai postavené na umělém ostrově, odlet s přestupem do Prahy.
10. den: přílet do Prahy.