Velká cesta Jižní Koreou


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Soul • Korejská demilitarizovaná zóna • Andong • Gyeongju • Busan • ostrov Jeju • ostrov Udo • Incheon

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 16.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy (možnost letu s přestupem) do Soulu.
2. den: přílet do Soulu , transfer do hotelu letištním busem. V případě ranního příletu návštěva čtvrti Insadong a chrámu Jogyesa (doprava metrem). Večeře na uvítanou - bulgogi (korejské hovězí barbecue).
3. den: výlet na sever k nejhlídanějším hranicím světa, Korejské demilitarizované zóně , zřízené v roce 1953 po Korejské válce. Uvidíme Most svobody, 3. tunel invaze, z observatoře Dora uvidíme na území Severní Koreje propagandistickou vesnici Kijong-dong se 160 m vysokým vlajkovým stožárem. Oběd během výletu. Následuje procházka po hlavním městě - návštěva impozantního náměstí Gwanghwamoon, odkud je vstup do paláce Gyeongbokkung, vládnoucího centra slavné dynastie Joseon (1392-1910). Poté se vydáte podél Blue House, sídla prezidenta. V nedalekém muzeu Sarangchae se dozvíme více o současných i předchozích obyvatelích Blue House. Návrat do hotelu metrem.
4. den: odjezd směrem na jihovýchod, u města Andong návštěva malebné korejské vesnice Hahoe , kde jsou stále zachované staleté tradice ovlivněné výukou Konfucia. Obyvatelé žijí stejně jako jejich předci, v jednoduchých domech pro prosté farmáře i bohatě zdobených aristokratických stavbách. Nocleh v Gyeongju . Během dne přejezd cca 380 km.
5. den: prohlídka města Gyeongju a jeho okolí. Bývalé hlavní město, kulturní centrum, historický areál města na seznamu UNESCO. Jeskyni Seogguram Grotto objevil pošťák ukrývající se před deštěm. Uvnitř vybudované jeskyně našel úžasnou sochu Buddhy postavenou v období dynastie Shilla. Návštěva královského kláštera Bulgugsa , jednoho z historicky nejvýznamnějších míst Koreji. Návštěva keramické dílny, kde vyrábí světově proslulou keramiku stejným způsobem jako během Shilla dynastie. V Národním muzeu bude možné znovu prožít bohatou a vyspělou kulturu této zlaté éry a prohlédnout si množství archeologických nálezů. Návrat na nocleh.
6. den: přejezd do Busanu se zastávkou v chrámu Haeinsa v jižní části korejského poloostrova. V izolované, hornaté oblasti chrám jako zázrakem přežil válku, a tak můžeme obdivovat 800 let staré dřevěné tabulky Tripitaka Koreanan, nejkompletnější buddhistickou práci těch dob, světové kulturní dědictví UNESCO. Nocleh v hotelu v Busanu.
7. den: prohlídka 2. největšího města v Koreji, přímořského města Busan (doprava metrem) - návštěva rybího trhu Jakalchi, jednoho z největších svého druhu. Můžete zde ochutnat známé korejské sashimi. Na vedlejším trhu Kukjae můžete nakoupit suvenýry, sklo či oblečení. V pěším dosahu je Busan Tower a nově postavený obchodní dům Lotte. Návrat na nocleh.
8. den: přelet (50 min.) na sopečný ostrov ve Východočínském moři - ostrov Jeju . Po příletu a setkání se s místním průvodcem návštěva lodi Hamel, která vypráví příběh prvního Evropana v Koreji, holandského námořníka jménem Hamel (1653). Po ztroskotání lodi byl vyplaven na pobřeží ostrova, kde byl 13 let držen v zajetí, než uprchl do Japonska. Po návratu do Holandska napsal knihu o svých dobrodružstvích v Koreji, první zahraniční publikaci o této tajemné zemi. Působivé lávové pobřeží Jusangjeoli nám ukáže, jaká bouřlivá sopečná činnost zde v minulosti probíhala. Užijeme si vodopády Cheonjeyeon a impozantní chrám Yakcheonsa. Nocleh.
9. den: výlet na ostrov Udo . Pravidelná lodní doprava trvá cca 20 minut (v případě nepříznivých povětrnostních podmínek může být výlet zrušen). Ostrov je unikátní svým obyvatelstvem. V této malé komunitě jsou ženy hlavním zdrojem příjmů. Ženy se potápí a loví mořské ježky, ryby, mořské řasy či chobotnice. Tato starodávná profese již není oblíbená mezi mladou generací, průměrný věk těchto silných žen je 75 let. Budeme svědky jejich práce na moři. Pěšky nebo na kole můžeme prozkoumat nádherný ostrov. Navštívíme malé muzeum věnované těmto statečným ženám moře. Nakonec si vychutnáme úžasný výhled na ostrov Jeju z vrcholku kráteru Ilchulbong. Návrat na nocleh.
10. den: : dopoledne si užijeme pláž ostrova Jeju , nedaleko hotelu můžeme procházkou navštívit blízké rybářské vesničky. Odpoledne přelet místním letem do Soulu , návštěva obchodního domu Cheongha pro poslední nákupy. Ubytování v hotelu ve městě Incheon ležícím nedaleko mezinárodního letiště vybudovaného na umělém ostrově. Nocleh.
11. den: dle letového řádu individuální volno, transfer na letiště a odlet do Prahy (možnost přestupu).
12. den: přílet do Prahy.