To nejlepší z Izraele + NAZARET + MOŘE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky

Izrael a palestinská území na vlastní oči – výzva pro vášnivé cestovatele. Vydejte se vstříc zážitkům do „svaté země“, která vás zaručeně překvapí. Náš průvodce vám ukáže vše, co stojí za zážitek. V Jeruzalémě nevyjdete z údivu, vychutnáte si výhled na Chrámovou horu, budete obdivovat legendární pevnost Masada i Nazaret proslavený Ježíšem Kristem. A navíc si dopřejete jedinečnou koupel v Mrtvém moři. Cestování chce odvahu… Vyrazte a prožijte fascinující zemi zázraků – Izrael!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a max. rozměrem 158 cm v součtu všech tří stran (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

polopenze v hotelu
během dne bude možné zakoupit jídlo

Ubytování: hotel ***

pokoje s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Tel Avivu. Objednaným autobusem transfer na hotel v Jeruzalémě, ubytování.
2. den: Dnešní den bude patřit prohlídce Jeruzaléma, především jeho křesťanským a židovským památkám. Ty nejstarší a nejznámější památky Jeruzaléma se nacházejí v tzv.  Starém Městě . Jedná se o část Jeruzaléma, která je obklopena historickými hradbami a dělí se na židovskou, křesťanskou, muslimskou a nejmenší arménskou čtvrť. Dopoledne společně navštívíme křesťanskou čtvrť města. Lví bránou vstoupíme na trasu Via Dolorosa, kterou lemuje čtrnáct zastavení, na které Ježíš Kristus nesl svůj kříž. Dojdeme až k samotnému Chrámu Božího hrobu, který je od 4. století hlavním poutním místem v Jeruzalémě. Chrám se nachází na hoře Kalvárie, kde na  vrchu Golgota  byl dle Bible v 1. století ukřižován Ježíš Kristus.  Odpoledne se projdeme po  osmanských hradbách z 16. století , ze kterých se nám naskytnou krásné výhledy na město. Poté se přesuneme do židovské čtvrti a navštívíme známou Zeď nářků. Nejen Židé dnes toto místo navštěvují, aby mezi kameny ve zdi vložili papírek s modlitbami či prosbami.  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Po snídani prohlídka muslimské části Starého Města, odpoledne Olivetská hora s dalšími významnými poutními místy. V ranních hodinách se projdeme po střechách domů, aby se nám naskytl pohled na známou Chrámovou horu .  Ta má velký význam především pro židy, ale také pro muslimy, křesťany, protestanty. Díky tomu je dnes brána jako  jedno z nejuctívanějších míst na světě . Dominantou celého prostranství je  Skalní dóm ze 7. století . Dále uvidíme  Davidovu věž , kde se nachází Muzeum jeruzalémských dějin. Poté se přesuneme jižně k  Davidovu městu . Jedná se o nejstarší obydlenou čtvrť Jeruzaléma a zároveň o významné archeologické naleziště, které si nárokují jak Izraelci, tak Palestinci. Odpoledne se projdeme po Olivetské hoře, někdy nazývané také „Olivová hora“. Na jejím úpatí navštívíme  Getsemanskou zahradu , ve které se nachází kostel zvaný Hrob Panny Marie , přestože zde nebyla pochována. Uvidíme také historický kostel Všech národů a na západním svahu hory  největší židovský hřbitov na světě .  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně. 
4. den: Návštěva dalších poutních a historických míst v Jeruzalémě. Dnes nás po snídani čeká prohlídka arménské čtvrti, dále výšlap na horu Sion s  Hrobkou krále Davida a místem Poslední večeře . Navštívíme i hrob významného Němce Oskara Schindlera , který zachránil 1 200 Židů před smrtí v koncentračních či vyhlazovacích táborech. Odpoledne se projdeme po současném centru Jeruzaléma, kde navštívíme největší jeruzalémské tržiště Mahane Yehuda . Poslední dnešní zastávkou bude návštěva  Izraelského muzea  – jedná se o jednu z největších archeologických sbírek na světě, kde se nachází takzvaná Svatyně knihy a kde jsou uloženy Svitky od Mrtvého moře. Následně individuální program. Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
5. den: Dopoledne se vydáme k pevnosti Masada, odpoledne se vykoupeme v Mrtvém moři. Dnes nás čeká společný celodenní výlet. První zastávkou bude známá pevnost Masada (UNESCO), která se vypíná nad vyprahlou krajinou Judské pouště, a byla postavena v 1. stol. před n. l. pro krále Heroda. Poté, co vyjedeme nahoru lanovkou, budeme moci obdivovat vybudovaný systém chodeb, místností a podzemních vodních nádrží. Vyslechneme si i dechberoucí  příběh o Židech , kteří zde několik let vzdorovali římským legiím.  Následně na nás čeká oddych ve smyslu ozdravného odpoledne u Mrtvého moře. V  Mrtvém moři neutonete –  voda, která obsahuje vysoké procento soli a tím pádem má vyšší hustotu, vás bude krásně nadnášet. Navíc léčí celou řadu kožních onemocnění, blahodárně působí na nervovou soustavu, a když vyzkoušíte také bahno, posílíte svůj krevní oběh. Po odpočinku s koupáním se společně vrátíme na hotel v Jeruzalémě.
6. den: Společný celodenní výlet do Nazaretu a jeho blízkého okolí. Dnešní celodenní výlet nás společně zavede do Nazaretu , kde navštívíme Baziliku zvěstování . Samotné město je významné především pro křesťany, protože zde údajně došlo dle Nového zákona ke Zvěstování Panny Marie. Dále zde prožil své mládí Ježíš Kristus. Následně se z města vydáme kolem hory Tábor ke Galilejskému jezeru . Odpoledne navštívíme místo zvané Tabgha, kde stojí na místě Ježíšových zázračných činů kostel Rozmnožení chlebů a ryb. Na závěr dne se přesuneme do starobylého města Tiberia, ve kterém se projdeme podél pobřeží jezera. V podvečerních hodinách přejezd do Tel Avivu, ubytování a dle časových možností večerní procházka městem.
7. den: Dle letového řádu přesun na letiště a odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha–Tel Aviv–Praha včetně letištních a bezpečnostních tax, kabinové a odbavované zavazadlo
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • autobusovou dopravu dle programu zájezdu
  • 6x ubytování
  • 6x polopenze
  • český průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné, bakšišné
  • jízdní MHD
  • kapesné minimálně 300 $
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 000 Kč