To nejlepší z Izraele + JORDÁNSKO + MOŘE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky

Poznávat, objevovat, zažít… Cestování je vášeň. Máte to stejně? Tak začněte balit… Náš průvodce vám ukáže fascinující zemi zázraků jako nikdo jiný. Vykoupete se v Mrtvém i Rudém moři, v nabatejské Petře či Jeruzalémě nedáte fotoaparáty z ruky, navštívíte pevnost Masada uprostřed pouště a… Dopřejte si konečně nevšední zážitky a poznejte Izrael a Jordánsko jako cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla 


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 20 x 25 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 1 700 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 14 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Kompletní vstupné v rámci programu zájezdu

Dospělý 6000.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s občerstvením
polopenze v hotelech

Ubytování: hotel ***

pokoje s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Cesta do Tel Avivu, procházka po Tel Avivu a ubytování. Odlet z Prahy  do Tel Avivu. Objednaným autobusem transfer na hotel. Po ubytování se podle časových možností projdeme po promenádě.
2. den: Dnešní den bude patřit prohlídce Betlému a Jeruzaléma. Po snídani se vydáme do přístavní části města Jaffy s vyhlídkou na Tel Aviv, odkud dále bude pokračovat do Betlému . V Betlémě si prohlédneme slavný chrám Narození Páně. Odpoledne po přejezdu do Jeruzaléma se projdeme po Olivetské hoře, někdy nazývané také „Olivová hora“. Na jejím úpatí navštívíme  Getsemanskou zahradu , kde se nachází kostel zvaný hrob Panny Marie, přestože zde nebyla pochována. Uvidíme také historický kostel Všech národů a na západním svahu hory  největší židovský hřbitov na světě .  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Po snídani se budeme věnovat především křesťanským a židovským památkám Jeruzaléma. Ty nejstarší a nejznámější památky Jeruzaléma se nacházejí v tzv.  Starém Městě . Jedná se o část Jeruzaléma, která je obklopena historickými hradbami a dělí se na židovskou, křesťanskou, muslimskou a nejmenší arménskou čtvrť. V ranních hodinách se podíváme na známou Chrámovou horu. Ta má velký význam především pro Židy, ale také pro muslimy, křesťany, protestanty. Díky tomu je dnes brána jako  jedno z nejuctívanějších míst na světě . Dominantou celého prostranství je  Skalní dóm ze 7. století .  Poté společně navštívíme křesťanskou čtvrť města. Lví bránou vstoupíme na trasu Via Dolorosa, na které Ježíš Kristus nesl svůj kříž a kterou lemuje čtrnáct zastavení. Dojdeme až k samotnému chrámu Božího hrobu, který je od 4. století hlavním poutním místem v Jeruzalémě. Chrám se nachází na hoře Kalvárie, kde na  vrchu Golgota  byl dle Bible v 1. století ukřižován Ježíš Kristus.  Odpoledne se přesuneme  na horu Sion s hrobkou krále Davida a místem Poslední večeře . Navštívíme i hrob významného Němce  Oskara Schindlera , který zachránil 1 200 Židů před smrtí v koncentračních a vyhlazovacích táborech. Prohlídku zakončíme navštívou slavné Zdi nářků. Nejen Židé dnes toto místo navštěvují, aby mezi kameny ve zdi vložili papírek s modlitbami či prosbami.  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně. 
4. den: Dopoledne se vydáme k pevnosti Masada, do historického Jericha a odpoledne si užijeme koupání v Mrtvém moři. Dnes nás čeká společný celodenní výlet. První zastávkou bude známá pevnost Masada (UNESCO), která se vypíná nad vyprahlou krajinou Judské pouště, a byla postavena v 1. stol. před n. l. pro krále Heroda. Poté, co vyjedeme nahoru lanovkou, budeme moci obdivovat vybudovaný systém chodeb, místností a podzemních vodních nádrží. Vyslechneme si i dechberoucí příběh o Židech , kteří zde několik let vzdorovali římským legiím.  Dále navštívíme nejstarší a nepřetržitě osídlené město světa Jericho s krásnou vyhlídkou na horu Pokušení. Následně na nás čeká oddych ve smyslu ozdravného odpoledne u Mrtvého moře. V Mrtvém moři neutonete –  voda, která obsahuje vysoké procento soli, a tím pádem má vyšší hustotu, vás bude krásně nadnášet. Navíc léčí celou řadu kožních onemocnění, blahodárně působí na nervovou soustavu, a když vyzkoušíte také bahno, posílíte svůj krevní oběh. Následně se společně vrátíme na hotel v Jeruzalémě.
5. den: Přejezd do Jordánska, prohlídka historického města Jerash. Po snídani nás čeká cesta do Jordánska. Po hraniční kontrole se vydáme ke starobylému římskému městu Jerash, kde si prohlédneme jedny z  nejlépe dochovaných římských památek .  Poté se vydáme do hlavního města Jordánska, Ammánu, kde se ubytujeme.
6. den: Návštěva hory Nebo, prohlídka města Madaba a Ammánu. Po snídani se projdeme po hlavním městě, Ammánu. Následně zastavíme na známé hoře Nebo , abychom z výšky cca 800 metrů n. m. mohli obdivovat okolní hory Judské pouště a výhled do údolí Jordánu. Odpoledne navštívíme perlu křesťanského Jordánska – historické město  Madaba , kterému se pro jeho mozaiky z byzantské a umajjovské éry přezdívá město mozaik. Největším zdejším lákadlem je tzv.  Madabská mapa  z 6. století – jedná se o dochovanou část podlahy kostela svatého Jiří vyzdobenou více než milionem kamínků a znázorňující Svatou zemi . Ubytování poblíž Petry.  
7. den: Návštěva známého skalního města Petra v Jordánsku, večer přesun k Rudému moři. Dnešní dopoledne strávíme v perle nabatejské historie - v Petře. Projdeme se po místech, kde kdysi stálo slavné město vytesané do červených a růžových skal Šárského pohoří. Uvidíme slavnou Pokladnici, klášter, královské hrobky a v neposlední řadě budeme obdivovat sílu přírody, která vytesala unikátní soutěsku. Bude to den plný pohybu, slunce a historie, během kterého nafotíte stovky krásných fotek.  Následuje přesun do přímořského střediska Rudého moře Akkaby, ubytování.
8. den: Přesun do Izraele, dopoledne možnost koupání nebo individuální volno, odpoledne odlet do Prahy. Dle letového řádu dopoledne individuální program v Eilatu, možnost koupání na plážích u Rudého moře či procházka po nové promenádě, odpoledne přesun na letiště a odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Tel Aviv, Eilat – Praha vč. letištních a bezpečnostních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek letecké společnosti
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • autobusová doprava dle programu zájezdu
  • 7x ubytování
  • 7x polopenze
  • český průvodce
  • místní průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné, bakšišné, poplatky na hranicích: cca 250 dolarů
  • stravování,suvenýry, apod: cca 250 dolarů
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč