Mrtvé moře a metropole Izraele


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Program zájezdu

1. den: PRAHA – TEL AVIV : Setkání na letišti v Praze již 3 hodiny před odletem, odbavení a odlet do Tel Avivu. Po příletu a vyřízení celních a pasových formalit následuje transfer do Jeruzaléma. Ubytování v hotelu, nocleh v Jeruzalémě.
2. - 3. den: JERUZALÉM: Prohlídka „Svatého města“ Jeruzaléma. Nejprve se vydáte po „Cestě bolesti“ nebo také „Křížové cestě“ Via Dolorosa, která sleduje poslední cestu Ježíše z místa, kde byl odsouzen, přes vrch, kde byl ukřižován, až k místu „Božího hrobu“, kde se údajně nachází jeho hrob. Pokračovat budete návštěvou Chrámové hory, kde stojí Skalní chrám, který je neodmyslitelným symbolem Jeruzaléma. Nezapomenutelný pohled na město se otevře z Olivetské hory, jmého získala podle olivovníků, které jí zkrášlují. Olivetská (Olivová) hora je velmi uctívaným místem, je spojovaná s koncem Ježíšova pozemského života a s jeho nanebevstoupením. V tajemné Getsemanské zahradě rostou olivovníky, které patří mezi nejstarší listnaté stromy na světě. V této zahradě měl také pobývat Ježíš těsně před svým zatčením a ukřižováním. Zastavíte se i u Zdi nářků, do které můžete vložit své přání. Odpoledne můžete posedět v některé z mnoha kaváren a nad šálkem kávy s kardamonem sledovat živý ruch města s neuvěřitelnou atmosférou. Nocleh v Jeruzalémě.
4. den: JERICHO – MRTVÉ MOŘE: Dnešní den začnete zastávkou v Jerichu. Se svou polohou 250 m pod hladinou Středozemního moře je nejníže položeným městem naší planety. Je údajně také nejstarším souvisle osídleným městem na světě, první obyvatelé zde žili nejméněod roku 9000 př. n. l. Přejezd do lázeňského střediska Ein Bokek, ubytování v hotelu, volné odpoledne k relaxaci a koupání v léčivých vodách Mrtvého moře.
5. - 6. den: MRTVÉ MOŘE: Individuální volno. Každý by měl alespoň jednou za život navštívit Mrtvé moře, nejníže položené místo na naší planetě (408 metrů pod úrovní světového oceánu) a přesvědčit se, že zeměpisci ani lékaři nelžou. Zdejší prostředí s vodou plnou minerálů, se sluncem bez škodlivého záření a s ovzduším bohatým na kyslík se osvědčilo při léčbě mnoha kožních, revmatických, dýchacích a svalových chorob nebo při léčbě únavového syndromu. Zejména nemocní lupénkou mluví o Mrtvém moři jako o zázraku a nejefektivnějších lázních světa. Na plážích je k dispozici černé léčivé bahno. Nebe je zde téměř celý rok bez mraků a sluneční záři se můžete vydávat bez strachu z ozónové díry. Nocleh v Ein Bokeku.
7. den: JAFFA - TEL AVIV: Přejezd přes Negevskou poušť do starobylé Jaffy, která leží jen 5 km od Tel Avivu. Zajímavostí města je „Hodinová věž“, která je ozdobena mozaikami zobrazujícími historii města nebo stará osmanská policejní stanice. Přejezd do Tel Avivu. Okružní jízda po městě, které se nachází na břehu Středozemního moře. Jméno Tel Aviv znamená v hebrejštině kopec (tel) a jaro (aviv). Nocleh v Tel Avivu.
8. den: TEL AVIV – PRAHA: Transfer na letiště, odbavení a odlet z Tel Avivu do Prahy.

duben 2024

13.04. - 20.04.24 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
56 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

říjen 2024

19.10. - 26.10.24 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
56 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 4 noclehy ve 3* hotelech během okruhu s polopenzí
  • 3 noclehy v hotelu dle výběru u Mrtvého moře
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 16 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné a bakšišné
  • cestovní pojištění