Poklady Izraele


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA – TEL AVIV: Setkání na letišti ve večerních hodinách, odbavení a odlet z Prahy do Tel Avivu.
2. den: TEL AVIV – JAFFA – NATANYA: Po příletu brzo ráno a vyřízení celních a pasových formalit následuje transfer přejezd do Tel Avivu. Okružní jízda po městě, které se nachází na břehu Středozemního moře. Jméno Tel Aviv znamená v hebrejštině kopec (tel) a jaro (aviv). Následně přejedete do starobylé Jaffy, která leží jen 5 km od Tel Avivu. Zajímavostí města je „Hodinová věž“, která je ozdobena mozaikami zobrazujícími historii města nebo stará osmanská policejní stanice. Poslední zastávkou tohoto dne bude přímořské letovisko Natanya. Ubytování a nocleh
3. den: CESAREA – HAIFA – AKKO – NAZARETH - TIBERIAS: Po snídani se vydáte do antického města Cesarea, Které bylo vybudované Herodem a v současnosti patří k velmi významným historickým místům. Následuje přejezd do největšího izraelského přístavu Haifa. Přejezd do historického přístavu Akko, proslulého z dob křižáckých výprav. Syté aroma rozličného koření mísící se s vůní vodních dýmek a čerstvě upečeného arabského chleba se rozlévá křivolakými uličkami s kamennou dlažbou a roztodivnými zákoutími. Poslední zastávkou tohoto dne je Nazareth. Podle Nového zákona zde strávil Ježíš Kristus dětství a mládí, město je tedy významným křesťanským poutním místem. Odjezd do Tiberias, ubytování v hotelu, nocleh.
4. den: GOLANSKÉ VÝŠINY – SAFED – TIBARIAS: Po snídani odjezd na vyhlídkovou cestu po Golanských výšinách, kterou ukončí prohlídka města Safed. Historické synagogy, několik muzeí, galerie, obchody s uměleckými předměty, park se starými olivovníky tvoří nezapomenutelnou mozaiku města. Nečekaně je nejnavštěvovanějším místem starý hřbitov, kde je pohřbeno i několik mistrů kabalistického učení. U hřbitova je židovská rituální lázeň „mikve“, kterou muži dodnes využívají. Návrat do Tiberias a nocleh.
5. den: GALILEJSKÉ JEZERO – CAPERNAUM – TABGHA – JERUZALÉM: Po snídani projížďka okolo Galilejského jezera a zastávka u zříceniny Capernaum. Dále si prohlídnete Tabghu, kde Ježíš ze dvou chlebů a pěti ryb zázrakem dokázal nasytit davy hladovějících. Přejezd do Jeruzaléma, nocleh.
6. den: JERUZALÉM: Prohlídka města. Křížová cesta se 14. zastaveními, vrch Golgota, chrám Božího hrobu, památník obětem holocaustu Yad Vashem, zastávka u budovy izraelského parlamentu Knesset a u sedmiramenného svícnu - symbolu Izraele. Do Zdi nářků, nejsvatějšího místa na naší planetě, budete moci vložit své přání. Tři velká náboženství (křesťanství, judaismus a islám) považují Jeruzalém za “Svaté město”. Snad žádné jiné město nemá tak barvitou a složitou historii a nepopsatelnou atmosféru. Nezapome - nutelný pohled na město se otevře z Olivetské hory, jméno získala podle olivovníků, které jí zkrášlují a je spojovaná s koncem Ježíšova pozemského života a s jeho nanebevstoupením. Nocleh v Jeruzalémě.
7. den: QUASR AL-JAHŮD – MRTVÉ MOŘE – MASSADA – JERUZALÉM: Po snídani odjezd k západnímu břehu Jordánu, na místo, kde podle tradice Jan Křtitel pokřtil Ježíše Krista. Následuje cesta k Mrtvému moři. Čas na koupání v Mrtvém moři, odpočinku na pláži nebo procházce po prome-nádě. Mrtvé moře (408 m pod úrovní oceánu, nejníže položené místo na naší planetě) je místo s vodou plnou minerálů, sluncem bez škodlivého záření a s ovzduším bohatým na kyslík. Následovat bude prohlídka pouštní pevnosti Massada, kterou nechal vybudovat král Herodes Veliký a odkud je nádherný výhled. Návrat do Jeruzaléma, nocleh.
8. den: JERUZALÉM – TEL AVIV – PRAHA: Brzy ráno transfer do Tel Avivu na letiště, odlet do Prahy. Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 6x nocleh v 4* hotelech se snídaní
  • veškeré privátní transfery během okruhu
  • služby česky mluvícího průvodce (min. 12 osob)
  • služby místních průvodců
  • asistenci partnerské CK z Izraele
  • vstupné a prohlídky dle programu

Cena nezahrnuje

  • spropitné
  • fakultativní výlety a vstupy mimo program
  • cestovní pojištění