Izrael a Palestina - To nejlepší z Izraele


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

4-denní poznávací zájezd letecky z Bratislavy s dobrým průvodcem a ubytováním přímo v Jeruzalémě - Eilat – koupání v Mrtvém moři – Jeruzalém

Ubytování je zajištěno v hotelu Jerusalem Panorama, který se nachází na Olivové hoře s nádherným výhledem na staré město a Skalní dóm. Pokoje pro 2 a 3 osoby jsou vybaveny vlastním soc. zařízením, klimatizací, SAT-TV, telefonem a sejfem.

Příplatky: - jednolůžkový pokoj + 2.490,- Kč/os./pobyt- fakultativní výlet do Betléma – návštěva Baziliky Narození Páně, jeskyně mléka, hlavního náměstí a orientální bazar – cena výletu cca 55,- Euro, hradí se na místě hotově  Doporučené kapesné cca 150,- Eur

Poznámka: sled jednotlivých dnů a program navštívených památek může být upraven dle aktuální situace, počasí a letového řádu.

Poznámka: Při vstupu na území Státu Izrael a Palestinská autonomní území musíte mít strojově čitelný cestovní pas platný minimálně šest měsíců v den předpokládaného opuštění Státu Izrael.

Program zájezdu

1. den: odlet z Bratislavy, kolem poledne přiletíme do Eilatu a vydáme se rovnou k Mrtvému moři, kde budeme mít možnost se vykoupat (nezapomenutelný zážitek). V podvečer se přesuneme do Jeruzaléma, kde se ubytujeme  v hotelu v centru města. Někteří půjdou odpočívat a jiní se třeba vydají na první objevování Jeruzaléma.
2. den: po snídani se vydáme prozkoumat to nejkrásnější místo svaté země – Jeruzalém. Nejprve navštívíme vyhlídku na Olivové hoře, kde je nejkrásnější pohled na celé staré město. Z Olivové hory sejdeme do biblických Getsemanských zahrad s bazilikou Všech národů a ortodoxním kostelem Hrobu Panny Marie v údolí Kidron, přes které pak vystoupáme ke Lví bráně, kterou vstoupíme do starověkého Jeruzaléma. Křížová cesta Via Dolorosa nás přes všechna svatá zastavení dovede skrz orientálním bazarem až k Chrámu Božího Hrobu na Golgotě. Možnost návštěvy dalších zajímavých míst, židovské čtvrti, hory Sion s hrobkou krále Davida, možnost nákupů, návštěv muzeí apod. Volný program, návrat do hotelu, nocleh.
3. den: posilněni snídaní se vydáme k západním hradbám města ke Zdi nářků. Možnost návštěvy Chrámové hory se Skalním dómem, mešitou Al Aksa, procházka přes arabskou a židovskou čtvrť k Damašské bráně, kterou se vrátíme do hotelu, nocleh.
4. den: po snídani se vydáme přes poušť zpět do Eilatu a odletíme do Bratislavy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Bratislava – Eilat – Bratislava, letištní taxy a palivové příplatky (v ceně letenky je přeprava 1 x příruční zavazadlo do 10 kg o rozměrech max. 55x40x20 cm, 1x příruční zavazadlo s rozměrem max. 35x20x20 cm), 3 x ubytování v hotelu, 3 x kontinentální snídaně, přepravu mikrobusy s klimatizací, služby česky nebo slovensky hovořícího průvodce, pojištění CK ve smyslu zák. 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění storna 990,- Kč/os./pobyt, případné vstupy do navštívených muzeí a památek, večeře (možnost připlatit na místě za 70 NIS/os./večeři)