Ligurie s návštěvou Janova


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Jedny z nejkrásnějších italských pláží najdete v třetím nejmenším regionu – v Ligurii. V čem spočívá kouzlo tohoto místa? Právě v malé rozloze. Nenajdete tu obrovské pláže s několika stovkami lehátky a slunečníky, hlavu na hlavě, nepotkáte tu souseda ani kolegu z práce, protože toto místo nepatří k letoviskům, které je ze strany Čechů hojně navštěvováno. Kromě klidu tu najdete úzké historické uličky, barevné domky a v dálce vrcholky ligurských Apenin, které dodávají místu kouzlo, protože není nad to koupat s v moři a sledovat přitom hory. Zájemci se navíc mohou účastnit fakultativního výletu na Cinque Terre, což je skutečný skvost. Skalnaté útesy, vinice, citróny, hory, moře, žádná auta……jakoby se tu někdy v minulém století zastavil čas. Tohle prostě musíte vidět a především zažít.

Program: 1. den: Odjezd v podvečerních hodinách.
2. den: Příjezd do Janova v ranních hodinách. Následuje prohlídka města s průvodcem, kterou zahájíme u přístavního majáku tvořícího dominantu celého města. Pokračovat budeme do městské části Strade Nuove, kde se nachází městské domy patřící v minulosti šlechtickým rodům. Navštívíme komplex 42 zrenovovaných paláců v barokním a renesančním stylu známý jako Palazzi dei Rolli, k němuž patří obrazová galerie Palazzo Bianco a Palazzo Rosso, kde najdete obrazy od mistrů Tiziana, Caravaggia nebo Dürera. Zastavíte se u Dómu San Lorenzo, dále projdeme na náměstí Piazza de Ferrari s budovou Opery, Nové burzy, Akademií umění a Dóžecím palácem. Prohlídka bude ukončena u rodného domu slavného mořeplavce Kryštofa Kolumba. Poté individuální volno, které můžete využít například k návštěvě místního akvária, které bylo vybudováno v rámci celosvětové výstavy Expo 92. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování
3. den: Individuální volno. Pro případné zájemce celodenní fakultativní výlet na Cinque Terre.
4. den: Po snídani vyklizení pokoje. Celodenní individuální volno, které můžete využít k pobytu na pláži. . Odjezd do ČR v cca 20:00 hod.
5. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách

*** Fakultativní zájezd na Cinque Terre se bude konat při minimálním počtu 15 zájemců***

Ubytování v hotelu Real Park Lavagna ***

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 18:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BEROUN - 18:45 ČERPACÍ STANICE OMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 19:30 ZASTÁVKA MHD ČERNICE
ROZVADOV - 20:30 HOD SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • 2 ubytování ve dvoulůžkovém pokoji pro jednu osobu
  • 2 snídaně, 1 místo v autobuse
  • technický průvodce
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • plážový servis (cca 17€)
  • fakultativní výlety na Cinque Terre 500 Kč + 17€ místní vlak
  • cestovní a úrazové pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj