Toskánsko a velikonoční slavnost ohňů


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Velikonoce jsou nejen svátkem křesťanským, ale rovněž svátkem jara. Nechte se obklopit toskánskou přírodou, navštivte místní kostely a oslavte příchod jara lahodným toskánským vínem. Zájezd bude zakončen ve Florencii slavností Scoppio del Carro neboli "Výbuch vozu". Tato tradice je pořádaná více než 350 let. Účastníci slavnostního průvodu jsou oděni v barevných historických kostýmech. Vezou ozdobený vůz, který je vybaven petardami. Ty arcibiskup před katedrálou Santa Maria del Fiore zapálí, a vznikne tak ohňostroj. Co je účelem tohoto zvyku? Zajistit zemi štěstí a bohatou úrodu.

Program: 1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2. den: V dopoledních hodinách příjezd do Luccy, města obklopeného renesančními hradbami. Prohlédnete si kostel San Frediano, románský kostel San Michele in Foro a katedrálu San Martino. Zastavíte se na náměstí Piazza Amfiteatro, které nese název dle římského amfiteátru, který na tomto místě dříve stával. Nesmíme zapomenout ani na rodný dům Giacoma Pucciniho. V rámci individuálního volna můžete navštívit jednu z rodových věží – Torre Guinigi nebo Torre delle Ore. Po cca 3 hodinách odjezd do Montecatini Terme, ubytování a individuální volno. Případní zájemci se mohou zúčastnit výletu lanovkou do Montecatini Alto, kde se nachází hrad románského původu a krásné středověké náměstí.

3. den: Po snídani odjezd do San Gimignana, jehož typickým znakem jsou rodové věže. Dále tu uvidíte katedrálu La Collegiatta, Palazzo del Popolo a zříceninu hradu. Následuje odjezd do Volterry, kde se projdeme po náměstí Piazza dei Priori se stejnojmenným palácem. Naproti němu stojí palác Pallazo dei Pretorio, jehož součástí je Prasečí věž. O několik kroků dále na vás čeká náměstí Piazza San Giovanni, kde najdeme dóm Santa Maria Assunta. Večer odjezd na ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do Florencie, kde na vás čeká prohlídka nejvýznamnějších památek. Během ní uvidíte kostel Santa Croce, Dóm Santa Maria del Fiore se slavnou Brunelleschiho kopulí, křtitelnici Jana Křtitele a Giottovu zvonici. Chybět nebude ani "Most zlatníků", Palazzo Pitty, Galerie Uffizzi a Piazza della Signoria. Mimo jiné na vás čeká velikonoční slavnost Scoppio del Carro – "výbuch vozu" s průvodem v historických kostýmech. Večer odjezd do ČR.

5. den: Návrat do ČR v dopoledních hodinách. Zájezd bude ukončený s výstupním místem pro Prahu na Hlavním nádraží.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 17:00 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BEROUN – 17:45 ČERPACÍ STANICE ÖMV U KAUFLANDU
PLZEŇ – 18:30 ZASTÁVKA MHD NC ČERNICE
ROZVADOV – 19:00 SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Doprava podle programu z Prahy a zpět
  • Ubytování na 2 noci se snídaní
  • Přeprava zavazadla 25 kg/ osoba
  • Služby průvodce během celého zájezdu
  • Pojištění na palubě autobusu

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Pobytovou taxu 6 €
  • MHD 3 €
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění pobytu s pojištěním storna 49 Kč/den