To Nejlepší Z Itálie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Itálie přitahuje turisty kulturou a romantikou již mnoho století, a to v každém ročním období. Itálie má všechno - od umění po jídlo a od úchvatné a rozmanité krajiny po skvělou módu. Zveme vás do "Bel paese" (krásné země). Není náhodou, že Itálie má největší počet památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a my mnohé z těchto světoznámých italských symbolů navštívíme.

Zájezd provází Mgr. Michal Hrazdil

Benátky – ostrov Burano - Florencie - Řím - Vatikán – Caserta - Pompeje – Vesuv - Neapol – Salerno - Amalfitánské pobřeží – Amalfi – Atrani - Ravello

FASCINUJÍCÍ MĚSTA A PAMÁTKY

ATRAKTIVNÍ ZÁJEZD PLNÝ HISTORIE A PŘÍRODNÍCH ZAJÍMAVOSTÍ

Doprava: letecky

Nástupní místa: 14.10. - 21.10. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odlet v odpoledních hod. z Prahy do Benátek dle let. řádu, transfer z letiště na hotel.
2. den: Připojení skupiny k autobusovému zájezdu. Prohlídka historického města BENÁTKY (UNESCO) s průvodcem, Piazza S. Marco s úchvatnou bazilikou - vzpomínka na spojení Benátek s Byzancí, triumf gotické architektury Dóžecí palác – symbol slávy a moci Benátek s krásným podloubím ve stylu benátské gotiky, Kampanila - možnost vyjet výtahem na zvonici s vyhlídkou, která ilustruje, proč se o Benátkách hovoří jako o městu ostrovů, Canal Grande a okázalé paláce, tržnice, Basilica dei Frari (františkánský klášterní kostel s díly Tiziana, Belliniho i Donatella). Projdeme se benátskými uličkami s paláci, kostely, mosty, až ke slavnému mostu Ponte Rialto , nejstarší benátský most vedoucí přes Velký kanál. Odpoledne lodí na OSTROV BURANO v Benátské laguně, ostrov pestrobarevných domků a ruční výroby krajek. V podvečer návrat lodí k busu a odjezd na ubytování.
3. den: Prohlídka FLORENCIE (UNESCO), město můžeme právem označit za jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébku renesance, jejíž odkazy dnes nalezneme všude v ulicích, v galeriích, kostelech i muzeích. Prohlídka města, kostel Santa Croce , který za svými zdmi ukrývá pomníky mnoha věhlasných Florenťanů, katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio, nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio , jeden z největších florentských paláců Palazzo Pitti aj. Po prohlídce odjezd na ubytování.
4. den: Přejezd do ŘÍMA (UNESCO), ať již navštívíte město poprvé nebo jste zde již poněkolikáté, kouzlu této živoucí metropole se nedá odolat. Málokde se svědectví minulosti a současnosti doplňují tak harmonicky, jako právě v Římě. Prohlídka nejvýznamnějších památek hl. města, Piazza Navona - nejkrásnější barokní náměstí s fontánami, Fontána di Trevi – nejslavnější a největší římská fontána je díky Felliniho filmu "La Dolce Vita" známá po celém světě, Pantheon – nejzachovalejší antická památka na světě, pradávná sláva Fora Romana - které bylo pupkem antického římského impéria, slavné Koloseum – symbol města a jeden ze 7 novodobých divů světa, Palatin, Kapitol - náměstí navržené Michelangelem s nádhernými paláci se vzácnými sbírkami soch i obrazů, kašnou a jezdeckou sochou Marca Aurelia nebo fotogenické Španělské schody. Odjezd na ubytování, fakultativně večeře v hotelu.
5. den: Dopoledne si nenecháme ujít nejmenší stát na světě VATIKÁN (UNESCO), hlava katolické církve, náměstí sv. Petra s obrovskými kolonádami z dórských sloupů a majestátní baziliku sv.Petra na jejíž výzdobě se podíleli Raffael, Michelangelo a další - možnost výstupu na kopuli s krásným výhledem na celý Řím, Vatikánská muzea - s úchvatnými sbírkami antického umění a Sixtinskou kaplí s Michelangelovým Posledním soudem. Odpoledne navštívíme jednu z největších turistických atrakcí Itálie - kolosální zámek Palazzo Reale v CASERTĚ , blížící se rozměry k Versailles, s více jak tisícem pokojů, velkolepými schodišti, překrásnou zahradou s fontánami a okrasnými vodními díly, místo natáčení Hvězdných válek nebo Andělů a démonů. Odjezd na ubytování do oblasti Neapolského zálivu.
6. den: Dopolední výlet po stopách vulkanické erupce . Nejdříve si prohlédneme POMPEJE , velkolepý příklad starořímského města zničeného erupcí sopky. Prohlídka města, v němž se zastavil čas a všude kolem na nás dýchá atmosféra vzdálené minulosti. Pokračujeme na VESUV , fakult. výjezd na temně se tyčící sopku nad Neapolí, procházka kolem samotného jícnu vulkánu, rozhledy na Neapolský záliv. Odpoledne NEAPOL (UNESCO), město výjimečné životním stylem obyvatel i gastronomií: právě tady můžete ochutnat tu nejlepší pizzu na světě, město kde se ještě nevytratil duch starověku. Navštívíme historické centrum Centro Storico – písní opěvovaná čtvrť Santa Lucia, hrozivým cimbuřím obehnaný hrad Castel Nuovo, královský palác Palazzo Reale a kostel San Francesco di Paola na Piazza del Plebiscito aj.
7. den: Přejezd do SALERNA , prohlídka katedrály s hrobem evangelisty Matouše, procházka po promenádě a fakult. lodní výlet podél Amalfského pobřeží - Costiera Amalfitana (UNESCO), do nejkouzelnější oblasti Kampánie, bělostné vily přilepené na strmých svazích, háje citronovníků pokrývající útesy, které záhy mizí pod modrou hladinou. Navštívíme středověké AMALFI s dómem sv. Ondřeje a krásnou polohou u moře. Procházka do ATRANI , městečka nalepeného na Dračí kaňon a místa, kde byla korunována dóžata Amalfské republiky. Fakult. plavba do SMARAGDOVÉ JESKYNĚ nebo výlet místní dopravou vysoko do kopců nad Amalfi, do elegantního RAVELLA , městečka zavěšeného mezi mořem a oblohou s neskutečnými výhledy a krásnými zahradami (Villy Cimbrone a Villy Rufolo). V podvečer transfer na hotel v Neapoli nebo Římě.
8. den: Snídaně, transfer na letiště dle let. řádu, odlet do Prahy.

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny 3%

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk.pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • leteckou přepravu Praha – Benátky, Neapol/Řím – Praha vč. letištních tax a poplatků,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4500 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 5x večeře 1200 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • cesty lodí po kanálech v Benátkách,
  • fakultativní a lodní výlety,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 280 Kč
  • pobytovou taxu,
  • Řím - rezervace vstupenky do Vatikánských muzeí 590 Kč (do 18ti let 350 Kč),
  • vstupné,
  • vstupní taxu do Benátek,