To nejlepší z Bergama + NÁKUPY V MILÁNĚ + ROMANTICKÁ VERONA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Historická perla Lombardie, romantická kráska Benátska, módní ikona… nejen Itálie. Rozhlédnete se z benátských hradeb a zjistíte, co skrývá kaple Colleoni v Bergamu. Budete obdivovat baziliku Sant'Ambrogio i věhlasnou operu La Scala v Miláně. Užijete si nákupy v nejkrásnější obchodní galerii a toulky malebnými uličkami Verony. Dopřejte si krátkou dovolenou a vydejte se zažít Itálii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Katedrála v Miláně

Dospělý 720.00 Kč
Dítě 370.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je formou sladkého bufetu
během dne při prohlídce bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

3* hotel v Bergamu
hotel je dostupný MHD do centra města

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR do Bergama, dle letového řádu možná prohlídka města s průvodcem. 
2. den: Po příletu nás čeká prohlídka Bergama, které je právem perlou Lombardie. Prohlédneme si krásné benátské hradby, projdeme se po náměstí Piazza Vecchia a bude čas i na vyhlášenou kávu. Po příletu do Bergama se ubytujeme v hotelu a vydáme se na prohlídku italského klenotu z regionu Lombardie.  Vyrazíme do historického centra na náměstí Piazza delle Scarpe , kde jezdí lanovka, která je v provozu už více než 100 let. V části města Cittá Alta stojí krásné benátské hradby , jež jsou zapsány jako památka UNESCO. Dalším důležitým a zajímavým místem, které si nenecháme ujít, je náměstí  Piazza Vecchia . Je srdcem starého města a v minulosti bylo využíváno zejména k setkávání, obchodování a vzdělávání. Kousíček opodál stojí bazilika Santa Maria Maggiore a působivá kaple Colleoni . Za zmínku stojí i věž z 12. století Campanone . Bergamo je známé svými ručně vyrobenými suvenýry, o které určitě nepřijdeme, a v některé z místních příjemných kavárniček si vychutnáme skvělou italskou kávu.
3. den: Dnešek bude patřit Milánu. Vyrazíme prozkoumat jeho dominanty, včetně skvostu Duomo di Milano, i skrytá zákoutí. Užijeme si nákupy v nejkrásnější obchodní galerii a poznáme oblíbená místa Miláňanů. Po snídani přejedeme vlakem do Milána, proslaveného nejen módou. Začneme prohlídkou působivého centra města.  Vydáme se k nejstarší sakrální stavbě na území Milána – Basilica di Sant'Ambrogio – věnované mučedníkům, kteří byli pronásledováni Římany a jsou pod touto stavbou pohřbeni. Poté zhlédneme kostel  Santa Maria delle Grazie a kostel San Maurizio. Následně půjdeme procházkou přes milánskou burzu a navštívíme největší gotickou stavbu Itálie – okouzlující Duomo di Milano. Projdeme jeho monumentálním obloukem do Galleria Vittorio Emanuele – nákupního centra, jež vytváří dokonalý obraz milánské okázalosti. Galerie patří k nejhezčím budovám města, je oblíbeným místem setkávání Miláňanů a milovníci nakupování si tady opravdu přijdou na své. Ani my si nenecháme ujít návštěvu této proslulé nákupní pasáže a ponoříme se do světa luxusních obchodů a vyhlášených značek . Po tom, co si užijeme italské nákupy, se vydáme na  Piazza della Scala , kde uvidíme věhlasný operní dům La Scala.  Den pak zakončíme u pevnosti, která je srdeční záležitostí Miláňanů – Castello Sforzesco. Na interiéru se podílela taková jména jako Bramante, Leonardo da Vinci, Filarete. Večer se vrátíme na ubytování.
4. den: Opustíme Lombardii a vydáme se do Verony. Uvidíme slavnou arénu i neméně slavný Juliin balkón a projdeme se uličkami města, ze kterých na vás dýchne romantika opravdu na každém kroku. Ráno se dopravíme do překrásné Verony. Zajdeme si na náměstí Piazza Bra , kde stojí světoznámá Arena di Verona, která je využívána pro hudební představení. Odtud se vydáme k nejznámějšímu balkónu světa – Juliin balkón z Shakespearovy divadelní hry Romeo a Julie. Uvidíme balkón a také sochu Julie.  Navštívíme také náměstí Piazza delle Erbe s fontánou a sochou „veronské madony“ , která je symbolem Verony. Na náměstí Piazza dei Signori si prohlédneme Palazzo della Ragione , kam vede schodiště pravdy. Nevynecháme ani 84 metrů vysokou věž Torre dei Lamberti nebo románský kostel Santa Maria Antica , vedle kterého jsou gotické hrobky bývalých vládců Verony. Večer se přesuneme zpět na hotel.
5. den: Odlet zpět do Prahy, případný program v závislosti na letových řádech. 

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Milán (Bergamo) – Praha
  • letištní taxy
  • doprava autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování v 3* hotelu v Bergamu
  • 4x snídaně
  • vlaková jízdenka do Milána
  • doprava do Verony
  • průvodce po celý zájezd (mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • městská hromadná doprava
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné na místě
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 10 000 Kč