Itálie - Superlativy Italských Jezer


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Malebná městečka, plavby loděmi, středověké kostely, alpské vyhlídky, subtropická vegetace, známá i neprávem opomíjená místa na pomezí Alp a Středomoří. Pohodový zájezd k nejkrásnějším jezerům Itálie s Michalem Hrazdilem.

Lago di Garda – Riva – Limone – Malcesine – Sirmione - Lago di Iseo – Iseo - Monte Isola – Lago di Como – Lecco – Varenna - Bellaggio

LAGO DI GARDA - NEJVĚTŠÍ, LAGO DI COMO - NEJHLUBŠÍ

A LAGO DI ISEO - NEJVĚTŠÍ OSTROV

Na co se můžete těšit: Lago di Como a městečko Varenna největší jezerní ostrov Evropy Monte Isola věhlasné Bellaggio a zahrady Melzi

Ohlasy klientů: 24.5.2019
Dobrý den, děkuji za krásný zájezd. Ráda bych poděkovala řidičům, pršelo jim celou cestu, ale jeli úžasně. Obzvlášť bych ráda poděkovala panu Michalu Hrazdilovi. Je to nejlepší průvodce s kterým jsem byla. Znám ho již z minulých zájezdů. Příště až pojedu, budu chtít opět jen s ním.

Eva K.

20.5.2019
Dobrý den,
včera jsem se z kamarádkami vrátila ze zájezdu Superlativy italských jezer a jako vždy jsme přijely nadšené. Je to velmi povedený výlet se skvělým programem a výborným průvodcem. Není snad jediná věc, která by se dala vytknout. I ubytování bylo velmi dobré, ale hlavně nám vcelku přálo i počasí a tím se to všechno ještě umocnilo. Myslím, že za celou dobu, co s vámi jezdíme na poznávací zájezdy, jsme se nesetkaly se špatným průvodcem. Všichni byli vždy perfektní, ochotní a vstřícní.

Pavlína V.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 26.05. - 30.05. Odjezd A, B + Č. Budějovice

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: V pozdních večerních hodinách odjezd z ČR do Itálie.
2. den: V ranních hodinách příjezd k severnímu břehu jezera LAGO DI GARDA , které v těchto místech připomíná severský fjord se subtropickou vegetací. Prohlídka starobylého městečka RIVA , které před sto lety představovalo riviéru Rakouska-Uherska. Lodní výlet do malebného LIMONE , kde rostou citronovníky a do MALCESINE pod horou Monte Baldo, která se zvedá do výše přes 2 200 m. Přejezd na ubytování.
3. den: Dopoledne program na jižním břehu Lago di Garda – prohlídka historického lázeňského městečka na ostrůvku SIRMIONE . Možnost výletu člunem kolem ostrůvku nebo návštěva vodního hradu. Procházka středověkými uličkami i lázeňským parkem. Pokračujeme k jezeru LAGO DI ISEO , které obklopují téměř 2000 m vysoké skalní stěny, prohlídka města ISEO , pro které jsou charakteristické benátské domy s podloubím a výlet lodí na největší jezerní ostrov v Evropě – MONTE ISOLA , který se kuželovitě zvedá do výše 400 m nad jezerní hladinu. Na ostrově budeme obdivovat malebné rybářské vesničky i olivové háje a kochat se kouzelnými výhledy. Odjezd na ubytování.
4. den: Celodenní program u východního ramene jezera LAGO DI COMO zasazeného do idylické scenérie hor pod vrcholy Rétských Alp. Příjezd do druhého největšího města na břehu jezera – LECCO a procházka po nábřeží, prohlídka kostela s nejvyšší věží celé Lombardie. Celodenní fakultativní výlet za atrakcemi východního ramene jezera: přejezd lodí nebo vlakem do malebného městečka VARENNA , které je označováno jako perla Lago di Como. Jeho uličky mají podobu schodišť, domy vyrůstají přímo z vody. Možnost návštěvy působivých terasovitých zahrad Villy Monastero , kláštera, jenž byl přestavěn na zámeček. Poté plavba lodí do pomyslného středu jezera. Prohlídka věhlasného městečka BELLAGGIO , možnost návštěvy zahrady klasicistní rezidence Melzi , kde před 200 lety sídlil premiér Napoleonovy italské republiky. Večer návrat lodí nebo vlakem do Lecca. Noční přejezd do republiky.
5. den: V ranních hodinách návrat do ČR.

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč,
  • 2x večeře 900 Kč,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 200 Kč
  • vstupné, pobytovou taxu, fakult. služby, lodní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"