Sardinie - Sardinie 55+ Poznávací zájezd ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Tento zájezd je zaměřen na poznání krás a památek malebné Sardinie, jako je například přístav Alghero, který je nazýván "malá Barcelona". Dále historické městečko Castelsardo, nad kterým se tyčí krásný hrad. Návštěva souostroví La Maddalena uchvátí svou přírodou a plážemi nejednoho návštěvníka. A mnoho dalších vyhlášených městeček na Sardinii, jako je například Porto Cervo či San Teodoro.

1. DEN – Odlet z Prahy na Sardinii. Transfer do hotelu.
2. DEN – Výlet na severozápadní část ostrova. Cesta vnitrozemím ostrova k SANTISSIMA TRINITA DI SACCARGIA
– překrásný románský kostelík z poč. 12. stol. Dále návštěva malebného přístavu ALGHERO , přezdívaného díky katalánské tradici "malá Barcelona". Uvidíme katalánskou gotickou katedrálu sv. Marie, náměstí, obranné valy, kostel a klášter sv. Františka i nábřeží. Severním pobřežím do malebného historického městečka CASTELSARDO . Městečko s hradem, který leží na mohutném skalisku a majestátně se tyčí nad pestrobarevnými domky rozesetými po útesu. Z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, přístav i moře. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků, náměstíčka, restaurace. Foto zastávka u skály ve tvaru sloního těla ROCCIA D’ELEFANTE .
3. DEN – Pobyt a odpočinek u moře.
4. DEN – Výlet na severovýchodní část Sardinie. CAPO D’ORSO – krátký výstup ke skalisku ROCCIA DELL’ORSO (ohromný erozí vymodelovaný žulový blok připomínající medvěda). Odtud jsou krásné výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA – pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stala národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím. Cesta za dávnou historií Sardinie – návštěva starověkého komplexu Prisgiona nuraghe, jednoho z nejvýznamnějších archeologických nalezišť na Sardinii, prehistorické hrobky CODDU VECHIU (hrobka obrů) a nurag ALBUCCIU u Arzacheny. Příjezd do srdce pobřeží COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží), které je považováno za nejkrásnější část pobřeží Sardinie se skalisky, malebnými plážemi, ostrůvky a tyrkysově průzračnou vodou. Návštěva městečka PORTO CERVO , které je skutečným centrem Costy Smeraldy s krásným přístavem, kde kotví množství jachet, s obchůdky a restauracemi a záplavou květin, které zdobí různá zákoutí.
5. DEN – Pobyt u moře.
6. DEN – Pobyt u moře. Pro zájemce možnost fakult.lodního výletu spojeného s návštěvou pobřežní vápencové jeskyně GROTTA DEL BUE MARINO a s následným koupáním na údajně nejkrásnější italské pláži CALA LUNA , která dostala své jméno podle srpkovitého tvaru připomínající Měsíc.
7. DEN – Pobyt u moře. Pro zájemce výlet na NURAG MANNU , který se nachází na působivém místě nad mořem, odkud jsou nádherné výhledy na východní pobřeží Sardinie.
8. DEN – OLBIA – návštěva města, kde se seznámíme s charakteristickou Corso Umberto plnou malebných obchůdků a navštívíme nejdůležitější památku města: románský kostel San Simlicio, postavený ve dvanáctém století ze žulových bloků. Odlet do Prahy.

Poloha: Klienti budou ubytování v jednom z následujících hotelů, název hotelu bude upřesněn na místě.

Ubytování ve 4* hotelu Hotel Palmasera Village.
Tento krásný a velmi kvalitní hotelový komplex je situován v oblasti Golfo dei Orosei, jednoho z nejkrásnějších mořských parků Itálie. Je vybudován na panoramatickém místě na 12 ha pozemku přímo u krásné pláže (lehátka/křesílka a slunečníky v ceně). Přímo u hotelu je malebné přímořské městečko Cala Gonone, kde najdete množství barů, restaurací, zmrzlináren a obchůdků. Hotel je rozdělen na 3 části – hotel, Villaggio a Borgo. Hotel se nachází v centru resortu hned vedle bazénu. Villaggio má 300 poschoďových řadových vilek, které jsou obklopeny zelení, olivovníky a oleandry. Borgo nabízí klientům absolutní klid, jelikož se nachází vlevo od hotelové části a má vlastní bazén.

Ubytování ve 4* hotelu Cala Gonone Beach.
Hotel s panoramatickým výhledem na záliv Orosei se nachází uprostřed staletého parku, cca 400 m od centra letoviska Cala Gonone. Toto letovisko je základnou lodních výletů celé Sardínie – lze odtud doplout např. na krásné pláže Cala Mariolu, Cala Lunu a Cala Goloritzé.

Pláž: Hotel Hotel Palmasera Village.
Krásná pláž s hrubším růžovým pískem se nachází 200–400 m (dle místa ubytování). Na pláž se dostanete po schodech nebo klidnou místní komunikací okolo hotelu. Plážový servis (lehátka/křesílka a slunečníky) zdarma.

Hotel Cala Gonone Beach.
Hotel leží cca 800 m od pláže, kde je písek smíchaný s růžovým štěrkem. Na pláži je dostatek slunečníků a lehátek pro všechny pokoje. Jezdí sem zdarma hotelový vláček v době určené jízdním řádem.

Akce: Vhodné pro aktivní seniory, kterým nevadí náročnější
program.

Stravování: polopenze

Hotel Palmasera Village.
Polopenze formou švédských stolů (minimálně polévka, dva první a dva druhé chody) včetně sklenice vody a vína

Hotel Cala Gonone Beach.
Bufetové snídaně, obědy a večeře (včetně pizzy), v ceně zahrnuta voda, místní bílé a červené víno a pivo.

Ubytování: hotel ****

Vybavení: Hotel Palmasera Village.
Recepce, bar, restaurace, 2 tenisové kurty, fotbalové hřiště, 2 bazény, basketbalové hřiště, ping – pong, obchůdek se suvenýry, amfiteátr. Animace jsou v provozu v hlavní sezoně.

Hotel Cala Gonone Beach.
Recepce, společenská místnost, TV místnost, čítárna, konferenční místnost, divadlo, restaurace s krytou verandou, tematická restaurace s kuchařskou show na panoramatické terase s výhledem na moře, bar s Wi-Fi, piano bar, bar u amfiteátru, bar u diskotéky, bazén o rozloze 1000 m2 s částí pro děti (v provozu v závislosti na počasí), multifunkční hřiště na fotbal a tenis, kánoe, zóna fitness, hřiště pro děti, možnost zapůjčení plážových osušek a kočárků-golfek (za poplatek, nutno uvést při rezervaci), minimarket, butik, řemeslné výrobky, animace (v plném provozu garantovány od cca 2.6. do 22.9.), prádelna (za poplatek), parkoviště.

Vybavení pokojů: Hotel Palmasera Village.
standardní pokoje se sociálním zařízením, minibarem, TV/SAT, telefonem, trezorem, klimatizací, verandou

Vybavení pokoje v částech Villaggio a Borgo: - pokoje se nacházejí ve vilkách a mají sociální zařízení, klimatizaci, TV/SAT, minibar/miniledničku, telefon, fén, trezor, balkon, terasu nebo verandu (přízemí nebo první patro).

Hotel Cala Gonone Beach.
Hotel nabízí standardní dvoulůžkové pokoje s možností až 2 přistýlek (palanda), na vyžádání možnost propojených pokojů až pro 5 osob. Pokoje jsou funkčně zařízené a vybavené sociálním zařízením, vysoušečem vlasů, klimatizací, TV, miniledničkou, telefonem a trezorem, mají menší terasu, balkon nebo předzahrádku (ne všechny pokoje).