Itálie - Řím, Věčné Město


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Vydejte se s námi s fundovaným průvodcem na poznávací zájezd do Říma, do města turistů, na cestu za velkými památkami. Přesto, že již dávno není Caput Mundi (hlavní město světa), stále zůstává tím nejúžasnějším městem světa. Seznámíme se s velkolepým dědictvím minulosti z dob antického Říma, z dob papežského státu i z doby, kdy se stal kvetoucím evropským velkoměstem. Vydejte se s námi shlédnout všechny zajímavosti Říma, věhlasné světové metropole.

Poznávací zájezd do Říma provází: PhDr. Tomáš Jeřábek, Petr Horák, Mgr. Michal Hrazdil

Doporučujeme: Jedinečné fresky Sixtinské kaple
Antický duch Kolosea
Extravagantní palác Villa d´Este
Caravaggiovy obrazy v římských kostelích

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 19.05. – 23.05. Odjezd A, B, L
24.09. – 28.09. Odjezd A, B, L
27.10. – 31.10. Odjezd A, B, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x polopenze. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: V poledních hodinách odjezd z ČR do Itálie. 2. den zájezdu: Ráno příjezd do ŘÍMA , celodenní prohlídka VATIKÁNU (UNESCO), náměstí sv. Petra s obrovskými kolonádami z dórských sloupů, majestátní bazilika sv. Petra , na jejíž výzdobě se podíleli Raffael, Michelangelo a další, možnost výstupu na kopuli baziliky s omračujícím výhledem na celý Řím. Mohutná vznešenost sv. Petra naše očekávání nezklame - Michelangelova Pieta, Stolec sv. Petra od Berniniho, velkolepá Vatikánská muzea s úchvatnými skvosty a sbírkami antického umění, nenecháme si ujít Raffaelovy Stanze, Pinakotéku a Sixtinskou kaplí s Michelangelovým nejslavnějším uměleckým dílem Poslední soud. V oblasti mezi Vatikánem a Tiberou navštívíme Andělský hrad vybudovaný císařem Hadriánem a z terasy, kterou učinila nesmrtelnou Pucciniho opera Tosca, je překrásný výhled na Řím. 3. den zájezdu: Návštěva TIVOLI (UNESCO) populární letovisko Římanů v období renesance. Extravagantní palác Villa d´Este , pozdně renesanční vila a propracovaná zahrada s vodními chrliči a velkolepými fontánami, letní sídlo kardinála Ippolita d´Este variantně komplex Hadriánovy vily , antické sídlo a zahrady císaře. Odpoledne návrat do ŘÍMA , antické město. Procházka po Posvátné cestě (Via Sacra), odkud byla kdysi ovládána celá Říše římská, monumentální Koloseum – symbol města, Forum Romanum - s pozůstatky budov, chrámů i dalších objektů patřících neodmyslitelně k Římu v 1. - 4. stol., císařská fóra, Pantheon - nejlépe dochovaná stavba z dob římské antiky, Santa Maria in Cosmedin. 4. den zájezdu: Dokončení prohlídky ŘÍMA , nejznámější a nejhezčí památky. Kapitol - náměstí navržené Michelangelem s nádhernými paláci se vzácnými sbírkami soch i obrazů, kašnou a jezdeckou sochou Marca Aurelia z 2. stol., Piazza Navona v místech bývalé arény - oválné náměstí obklopené kavárničkami s Berniniho fontánou, Piazza di Spagna se Španělskými schody , Fontána di Trevi – největší římská fontána je díky Felliniho filmu "La Dolce Vita" známá po celém světě, Piazza del Popolo s barokními kostely Santa Maria dei Miracoli , Santa Maria del Popolo s Caravaggiovými obrazy. Zahrady Borghese variantně VILLA BORGHESE s nejlepší galerií výtvarného umění na světě - Pinakotéka s díly od Botticelliho, Raffaela, Rubense, Tiziana, Carvaggia aj. (pro zájemce nutná rezervace předem v CK), atmosféra uliček a kolorit města. Ve večerních hodinách odjezd do republiky. 5. den zájezdu: Předpokládaný návrat v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 2x polopenzi,
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • Galeria Borghese dosp. osoba 580 Kč, 18-25 let 250 Kč, do 18 let 150 Kč (nutné nahlásit rezervaci do CK min. 1 měsíc před odjezdem, v případně mimořádné výstavy se může cena vstupenky zvýšit, vzniklý rozdíl je hrazen na místě v pokladně),
  • Galeria Borghese dosp. osoba 580 Kč, 18-25 let 250 Kč, do 18 let 150 Kč (nutné nahlásit rezervaci do CK min. 1 měsíc před odjezdem, v případně mimořádné výstavy se může cena vstupenky zvýšit, vzniklý rozdíl je hrazen na místě v pokladně),
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 200 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den,
  • rezervace vstupenky do Vatikánských muzeí 590 Kč (do 18ti let 350 Kč)
  • sdružené vstupné do Kolosea, Fora Romana a Palatinu 520 Kč (18-25 let 290 Kč, do 18ti let 70 Kč),
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"