ŘÍM + Neapolský záliv (KL)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Atraktivita tohoto zájezdu nespočívá jen v nízké ceně, ale především v programu, který během pouhých pěti dnů obsáhne historické památky vypovídající o kulturním rozmachu antické a křesťanské civilizace, stejně jako o přírodních zvláštnostech severní i jižní Itálie. Na trase zájezdu se setkáváte s Michelangelovými sochami, navštívíte antický nevěstinec, nahlédnete do kráteru sopky. Napijete se z Berniniho fontány, ochutnáte italskou pizzu a vyfotografujete si zasněžené alpské štíty.

Průvodce v termínech 01.05.-05.05.: Mgr. Michal Hrazdil
Průvodce v termínech 07.08.-11.08.: Mgr. Václav Kabíček
Průvodce v termínech 26.10.-30.10.: Mgr. Václav Kabíček - 28.10. státní svátek + podzimní prázdniny

Časové vstupenky na Vesuv, Forum Romanum a Palatin je třeba zarezervovat před odjezdem (při rezervaci zájezdu), na místě už to nebude možné.

Doprava: autokarem

Trasa A: Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Lovosice, Litoměřice, Praha, Zbraslav, Dobříš, Příbram, Písek, Protivín, Vodňany, České Budějovice, Velešín, Kaplice, Dolní Dvořiště.
Trasa B: Plzeň, Klatovy, Horažďovice, Strakonice.

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách odjezd po trase… Překonáme rakouské Alpy a odpoledne dorazíme k Jaderskému moři. Z přístavu Punta Sabbione se vydáme na fakultativní lodní výlet (cca 28 eur) lagunou do BENÁTEK, města, které vyrůstá z vodní hladiny. Benátky si uchovaly stejnou podobu jako na obrazech starých mistrů. Nejen díky okrasné benátské gotice jsou na seznamu památek UNESCO. Vydáme se na procházku, abychom si připomněli historii slavné námořní republiky, a ukážeme si proslulé i méně známé památky tohoto města. Uvidíte tak nejen náměstí Svatého Marka, zvonici, Dóžecí palác, kanál Grande nebo most Ponte de Rialto. Budete mít čas na večeři i třeba na romantickou projížďku gondolou. Benátky uvidíte přes den i za večerního osvětlení. Noční přejezd do Říma.
2. den: Od ranních hodin si budeme prohlížet italskou metropoli ŘÍM, město velkolepých antických a barokních památek. Nejdříve zavítáme do prostoru nejmenšího státu na světě, do církevního VATIKÁNU. Navštívíme baziliku svatého Petra, největší historický kostel na světě, a můžeme vystoupit na Michelangelovu kupoli. Po stopách papežů se projdeme podél řeky Tibery. Uvidíte Andělský hrad, antický most, sochy a fontány od slavného Berniniho, nejzachovalejší antickou památku na světě, starověké hradby, posvátné schody, egyptské obelisky i nejvýznamnější katolický kostel, baziliku v Lateránu. Jedna památka UNESCO za druhou bude následovat v hledáčku našeho fotoaparátu. Vpodvečer přejedeme z Říma na pobřeží Tyrhénského moře. Večeře a nocleh v hotelu.
3. den: Prostřední den můžete věnovat odpočinku, nebo se s námi vydat na atraktivní celodenní fakultativní výlet k Neapolskému zálivu (cena 850,- Kč). Dopoledne vyjedeme a vystoupíme k pokuřujícímu kráteru VESUVU, nebezpečné sopce, jež psala světové dějiny. Vesuv je přirozenou dominantou Neapolského zálivu a za dobrého počasí nabízí jedinečný panoramatický výhled. Potom sjedeme do archeologických lokalit, které erupce vulkánu natolik dokonale zakonzervovala, že jde o světově proslulé památky UNESCO. Můžeme ochutnat pravou neapolskou pizzu. A nejen antický nevěstinec si ukážeme při prohlídce POMPEJÍ. Na exkurzi do světa antické každodennosti navážeme při podvečerní prohlídce lávou zakonzervovaného HERKULANEA (v květnovém termínu) nebo OPLONTIS (v říjnovém termínu). Poté se vrátíme zpátky na večeři a nocleh k Tyrhénskému moři.
4. den: Po snídani se vrátíme zpátky do ŘÍMA, abychom si ukázali další známé antické a barokní památky UNESCO. Začneme prohlídkou Kolosea, dále si projdeme ústřední antické náměstí – Forum Romanum, zbytky císařských paláců na Palatinu, ale také si ukážeme věhlasné Španělské schody a vhodíme minci do nejslavnější kašny světa – Fontány di Trevi. Budete mít čas na zmrzlinu, večeři i na vychutnání večerní atmosféry italské metropole. V noci se vydáme na cestu.
5. den: Ráno se probudíme pod štíty DOLOMIT, které jsou označovány za nejkrásnější partie Alp. Projdeme se ve světově vyhlášeném horském středisku CORTINA d´ AMPEZZO, kde si kromě historického centra ukážeme i olympijský stadión, připomínající zimní hry v roce 1956. Potom po vyhlídkové silnici překonáme průsmyk ve výšce přes 1.800 metrů a zastavíme se u ledovcového jezera MISURINA. Pod zasněženými alpskými vrcholky se můžete projít podél jezera nebo posedět na vyhlídkové terase baru, který si oblíbily i herecké či sportovní celebrity. Pak po vyhlídkové silnici sjedeme do údolí řeky Drávy. A přes Rakousko se večer vrátíme zpátky do ČR.

květen 2024

01.05. - 05.05.24 středa - neděle
polopenze autokarem
7 900 Kč
cena za 5 dní (2 noci)
08.05. - 12.05.24 středa - neděle
polopenze autokarem
Sleva 10% 8 800 Kč 7 900 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

srpen 2024

07.08. - 11.08.24 středa - neděle
polopenze autokarem
Sleva 3% 8 800 Kč 8 500 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

říjen 2024

26.10. - 30.10.24 sobota - středa
polopenze autokarem
Sleva 4% 8 200 Kč 7 900 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování v hotelu ***/**** s polopenzí v pokoji s vlastním příslušenstvím
  • dopravu autobusem s klimatizací a WC
  • služby průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 1300 Kč)
  • fakultativní výlet Neapolský záliv (příplatek: 850 Kč)
  • vstupenka na Vesuv osoba od 25 let (příplatek: 450 Kč)
  • vstupenka na Vesuv osoba do 25 let (příplatek: 400 Kč)
  • Vstupenka Forum Romanum a Palatin osoba od 25 let (příplatek: 700 Kč)
  • Vstupenka Forum Romanum a Palatin osoba do 25 let (příplatek: 300 Kč)
  • cestovní pojištění
  • lodní výlet do Benátek (cca 28 €)
  • MHD v Římě (cca 6 €)
  • vstupné
  • pobytová taxa