Mozaika Toskánska


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Prodlužte si s námi léto výletem do Itálie. Právě tato doba je přímo ideální k poznávání nejzajímavějších měst a měst a městeček Toskánska. Navštívíme Florencii, kolébku renesance, město Michelangela a rodu Medici, romantické, nenapodobitelné a neustále živé město. Prozkoumáme krásy starobylého města Lucca, obehnaného renesančním opevněním a nakloníme se společně se šikmou věží v Pise. Formou výletu pak poznáme i jedinečnou Sienu a středověký "Manhattan" San Gimignano.

Pisa – Lucca – Siena – San Gimignano - Florencie

FLORENCIE, PISA, SIENA

BARVY BABÍHO LÉTO V LUCCE A SAN GIMIGNANU

Orientační ceny vstupného: Pisa:
šikmá věž 18€
bapristerium 5€
Lucca:
Katedrála San Martino+muzeum+baptisterium 9€
Siena:
souhrnné vstupné (dóm, muzeum, krypta) 13€
radnice 9€
zvonice Torre del Mangia 10€
San Gimignano:
katedrála 4€
Torre Grossa, radnice, muzeum 9€
kompletní vstup s katedrálou 13€
Florencie:
Santa Maria Novella kostel 7,50€
San Lorenzo kostel 8€
Dóm St. Croce 8€
Kaple Medicejských 8€
Accademia 8€
Palazzo Vecchio 10€
Dómské muzeum: kupole+zvonice Campanila+baptisterium 18€

Příznaky termínů: IT575-19-1%Doobsazení pro ženu

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 26.10. - 30.10. Odjezd B, H + České Budějovice

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách směr Itálie.
2. den: Ráno příjezd do PISY (UNESCO), město proslulé svou šikmou věží, náměstí Campo dei Miracoli (Pole zázraků), katedrála, baptisterium, Camposanto. Pokračujeme ke starobylému městu LUCCA (UNESCO), známého především svým 4,2 km dlouhým renesančním opevněním, coby rodiště slavného skladatele Giacoma Pucciniho, ale také díky románské katedrále San Martino a dodnes zachovalé věži Torre Guinigi . Pozornost poutá náměstí Piazza dell’Amfiteatro , kde byly středověké budovy vystavěny na stěnách římského amfiteátru, prohlídka města.
3. den: Krajina středověkého Toskánska v barvách pozdního léta, to je fakultativní výlet s průvodcem do jednoho z nejkrásnějších měst Itálie SIENY , prohlídka historického centra (UNESCO), hl. náměstí Piazza del Campo , zvonice Torre del Mangia, sienská katedrála – jeden z nejlepších příkladů gotiky v celé Itálii, baptisterium s mramorovou fasádou, procházka klikatými uličkami centra s kostely, paláci a muzei. Středověké opevněné město rodových věží připomínající středověký Manhattan SAN GIMIGNANO s nespočetnými architektonickými poklady, náměstí Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, bazilika, poutní kostel, místní gastronomie, víno Vernaccia di San Gimignano. Pro ty co s námi nepojedou na výlet, individuálně Florencie, kde budete mít dostatek času k návštěvám proslulých muzeí např: galerie Bargello , kde středověký palác ukrývá soubor renesančních plastik od Donatella, Ghibertiho nebo Michelangela, galerie Accademia, světově proslulá svou sbírkou soch od Michelangela, vč. Michelangelova Davida a dalších, individuální volno ve městě.
4. den: Prohlídka FLORENCIE (UNESCO), jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébka renesance, jejíž odkazy dnes nalezneme všude v ulicích, v galeriích, kostelech i muzeích. Prohlídka města, kostel Santa Croce , který za svými zdmi ukrývá pomníky mnoha věhlasných Florenťanů, katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio, fakultativně galerie Uffizi, světoznámá galerie italského a evropského malířství - mj. Rafael, Mantegna, Dürer, Rubens, Tizian, Caravaggio, nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio , jeden z největších florentských paláců Palazzo Pitti aj. V podvečerních hodinách odjezd do ČR.
5. den: Návrat v dopoledních hodinách.

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny zájezdu 3%

Cena zahrnuje

  • 2x snídani
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůž. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1300 Kč
  • 2x večeře 800 Kč
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • fakult. výlet Siena – San Gimignano 650 Kč (min. 20 účastníků)
  • Fakultativní příplatek:
  • galerie Uffizi 650 Kč* (18-25 let 300 Kč, do 18 let 120 Kč,) nutná rezervace v CK min. měsíc před odjezdem, v případně mimořádné výstavy se může cena vstupenky zvýšit
  • Galerie Uffizi navýšila cenu pro rok 2019
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 180 Kč
  • pobytovou taxu
  • vstupné