Itálie, Sicílie - Liparské ostrovy - Ostrov Vulcano - letecky


  • ubytování: apartmánubytování: apartmán
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • S poznáváním

Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, muškáty, oleandry, kaktusy, palmy, fíkovníky. Pláže kamínkové, skalnaté i písečné (jemný černý písek), neskutečně čisté moře, romantická zákoutí a mnoho slunce.
Raritou ostrova je přírodní bahenní koupel, sirné bahno s bublinkami plynů. Přisuzují se mu téměř zázračné účinky, léčí revmatické problémy, různé alergie a ekzémy. Hned vedle, přímo v moři, vyvěrá termální perličková koupel. V této lokalitě jsou k dispozici obchodníci se suvenýry, restaurace, taverny, bary, minimarkety, směnárna, škola pro potápěče, lékárna, půjčovna skútrů a jízdních kol. Geotermální lázně se třemi vyhřívanými bazény a hydromasážemi nabízí příjemnou relaxaci po aktivním poznávání ostrovů. Jenom ten, kdo navštíví ostrov VULCANO, může poznat jeho světoznámou černou pláž, léčivé sopečné bahno, oddechnout si v minerálních pramenech nebo podniknout výstup až ke kráteru vyhaslé sopky. A komu by se zdál ostrov příliš malý nebo ten, kdo rád cestuje, má možnost toulat se po okolních ostrovech. Liparské souostroví nabízí mnohé. Určitě byste neměli vynechat největší atrakci ostrovů - výlet na činnou sopku STROMBOLI. V roce 2000 byly Liparské ostrovy zapsány do seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Stravování: vlastní

bez stravy, za příplatek snídaně
Možnost dokoupení polopenze na místě za 33 EUR na den (snídaně kontinentální, večeře v restauraci v městečku (menu o 3 chodech - výběr vždy ze 4 druhů jídel).

Ubytování: apartmán

Celý týden budete ubytováni v residenci Vulcano Blu, která se nachází v klidné části Vulcanello a je vybavena bazénem s mořskou vodou a hydromasážními tryskami a vlastní malou plážičkou s lehátky a slunečníky. Dvoulůžkové apartmánové suity (studia) jsou vybaveny manželskou postelí, sociálním zařízením se sprchou a bidetem, TV, kuchyňkou s ledničkou a terasou. Na vyžádání zajistíme pro rodiny 4lůžkové apartmány (2 oddělené pokoje) - společná kuchyně a sociální zařízení.

Program zájezdu

1. den: let PRAHA - CATANIA, transfer autobusem do MILAZZA (cca 2 hod.) a odtud lodí na ostrov VULCANO (plavba 45 min - 1,5 hod.), ubytování v apartmánech Vulcano Blu.
2. den: procházka po městečku, možnost koupelí v léčebném sirném jezírku. Odpoledne výstup na malou zarostlou sopečku VULCANELLO, tvořenou třemi malými krátery, odtud je úchvatný pohled na celý ostrov i okolí. Poté sestoupíme do malebného ÚDOLÍ PŘÍŠER s řadou zajímavých lávových útvarů.
3. den: ráno výstup na kouřící VELKÝ KRÁTER (391 m), odkud se naskýtá nádherný výhled na celé souostroví, možnost obejití kráteru a pozorování dýmajících fumarol a usazenin síry. Odpoledne relaxace u moře, fakultativně okruh kolem ostrova Vulcano lodí s koupáním (20 EUR).
4. den: pro zájemce fakultativní celodenní výlet na ostrovy PANAREA (koupání z lodi, procházka úzkými uličkami lemovanými bílými domky s kvetoucími ibišky a oleandry všech možných barev a odstínů) a STROMBOLI - cca 40 EUR. Celý ostrov tvoří majestátní kužel činné sopky, jejíž charakteristické erupce je nejlepší pozorovat večer po setmění buď z lodi nebo při pěším výstupu do 400 m či přímo ze samotného vrcholu Stromboli (fakultativně výstup s autorizovaným průvodcem cca 25 EUR).
5. den: volný den, koupání, relaxace u moře nebo v geotermálních lázních. Pro zájemce plavba na kajaku kolem pobřeží cca 50 EUR.
6. den: pobyt u moře, pro zájemce fakultativně lodní výlet na zelený ostrov SALINA (cca 35 EUR) - obeplujeme celý ostrov, vykoupeme se v zátoce propadlého kráteru POLLARA, a nakonec zastavíme v malebné vesničce LINGUA s majákem, kde si pochutnáme na vynikající granitě z čerstvého ovoce nebo se zasytíme místní specialitou "pane cunzato" - obrovskou bruschettou obloženou sicilskými dobrotami.
7. den: pro zájemce lodní výlet do hlavního města souostroví - LIPARI - s prohlídkou katedrály a archeologického muzea, možnost nákupů (cca 20 EUR).
8. den: ráno předání ubytovacích kapacit a odjezd z Vulcana do Catanie a odlet do Prahy.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.