Krásy Sardinie - hotel Esse Posada 4*


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Sardinie nejsou zdaleka jen krásné pláže a modré moře. Poznejte ostrov s nezkrotnou přírodou a hrdými tradicemi, který ukrývá starobylé záhady a tajemství. Objevte tajemné věže nuraghi, archeologická naleziště, sardská královská města a bohatou sardskou kuchyni. Navštívíte fénické město Tharros či malebné Alghero přezdívané Malá Barcelona, které nezapře svůj katalánský ráz.

Program zájezdu

1. den:
2. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy na Sardinii. Transfer do hotelu, ubytování. 
3. den: MĚSTA CASTELSARDO, ROCCIA DELL´ELEPHANTE, TEMPIO PAUSANIA Navštívíte staré pobřežní městečko  Castelsardo  s hradem, které leží na útesu a majestátně se tyčí nad pestře zbarvenými domky. Z hradeb se naskýtají krásné výhledy na moře, přístav i město. Příkré křivolaké uličky Castelsarda jsou plné kostelů, náměstíček a restaurací, které zvou k návštěvě či posezení. Dále se zastavíte u nádherného přírodního úkazu Roccia dell´Elephante neboli Sloní skály. Den završíte prohlídkou historického města Tempio Pausania .
4. den: ARZACHENA A VYKOPÁVKY NURAGHŮ Výlet vás zavede do jednoho z nejvýznamnějších archeologických nalezišť v blízkosti města Arzachena. Nachází se zde komplex starověkého nuraghského osídlení Nuraghe La Prisgiona . Navštívíte také tzv. Tombe di Giganti Coddu Vecchiu neboli „Hrobku obrů“.  O tzv. nuraghské civilizaci se ví velmi málo. Nikdo netuší, odkud její lidé přišli, jak žili, ani kdy jejich doba skončila. Jejich působení však dokládají tyto tajemné stavby, kterých je po Sardinii rozeseto na několik tisíc. Dále Vás čeká prohlídka starobylého města Arzachena.
5. den: VOLNÝ DEN Volný den s možností koupání a pobytu na pláži.
6. den: SOUOSTROVÍ LA MADDALENA Souostroví La Maddalena  je jedním z nejkrásnějších míst této oblasti. Jeho centrem je šarmantní stejnojmenné městečko se svou typickou architekturou a dlážděnými náměstíčky. Samotné souostroví je národním parkem skládajícím se ze sedmi ostrovů a desítek žulových ostrůvků. Uvidíte bizarní útesy i bělostné písčité zálivy omývané azurovým mořem.
7. den: COSTA PARADISO A SANTA TERESA GALLURA Tento den zahájíte návštěvou vojenské pevnosti z 19. století Fortezza di Monte Altura . Ta se tyčí na pozoruhodném místě, odkud měli vojáci přehled o situaci na severním pobřeží Sardinie a kde budete moci obdivovat úžasné zasazení architektury do krajiny. Poté přejedete na Costa Paradiso a pláž Li Cosi, což je takový malý krajinářský kýč, který budete milovat a nebudete chtít opustit. Případný žal pak můžete přebít třeba dobrým sýrem a vínem, což bude možné při cestě do přístavní město Santa Teresa Gallura , odkud uvidíte nejen sousední Korsiku.
8. den: ALGHERO A NEPTUNOVA JESKYNĚ S tředověkému městu Algheru se pro jeho katalánský ráz přezdívá Malá Barcelona. Okouzlí vás svou slunnou atmosférou, mnoha obchody plnými korálů a úzkými uličkami. Poté se vydáte na lodní výlet k mysu Capo Caccia a do Neptunovy jeskyně . Historie tohoto přírodního klenotu sahá až do pravěku a ohromí vás jedním z největších slaných podzemních jezer v celé Evropě. Třešinkou na dortu bude zastávka u pisantsko – románského kostela Santissima Trinita di Saccargia  .
9. den: PORTO CERVO A CAPO D'ORSO Překrásné  Smaragdové pobřeží vyniká tyrkysově zbarveným mořem a bílými plážemi. Ty si oblíbila italská i světová smetánka a vy si prohlédnete taktéž jejich nejoblíbenější letovisko – luxusní přístav  Porto Cervo . Skalní útvar zvaný Capo d’Orso neboli Medvědí kopec byl a je vyhledávaným místem, zejména místními námořníky. Vám se z něj naskytne překrásný pohled na nedaleké souostroví La Maddalena. Navštívíte pitoreskní městečko San Pantaleo neboli “město umělců” pod krásnými skalnatými stěnami a výhledy na pobřeží společně společně s  místním tradičním trhem.
10. den: VOLNÝ DEN Volný den s možností koupání a pobytu na pláži.
11. den: ODLET Transfer na letiště a odlet do Prahy. 
12. den: