Krásy Neapolského zálivu


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte nádherné přírodní scenérie a kouzlo tisíc let staré historie v popředí s jedněmi z nejnavštěvovanějších památek světa. Italský region Kampánie, který najdete v srdci Středomoří, urodil nejen skvělé víno a gastronomické tradice, ale též archeologická svědectví, historické bohatství a velké události současného umění.

Čeká Vás „hlavní město Jihu“ Neapol, jedny z nejdůležitější archeologických nalezišť na světě Pompeje a Herculaneum na úpatí sopky Vesuv, kouzelné Amalfské pobřeží, zámek Caserta a vyhledávané ostrovy neapolského zálivu Capri a Ischia.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy do Neapole. Transfer do hotelu, ubytování.
2. den: ARCHEOLOGICKÁ NALEZIŠTĚ POMPEJE A HERKULANEUM Po snídani odjezd do oblasti Pompejí , kde na vás čeká prohlídka archeologických nalezišť. V roce 79 po Kristu se náhle probudil Vesuv a jeho erupce pohřbila celá města v jeho okolí. Až po dlouhých 1700 letech byla města pod Vesuvem objevena a světlo světa spatřila dvě nejdůležitější archeologická naleziště na světě Pompeje a Herkulaneum (UNESCO). Během posledních století nepřetržitě probíhají vykopávky , které odkryly množství staveb a zařízení, které vypovídají o bohatství města a umožňují nám pochopit, jak fungoval každodenní život tehdejších lidí. Mozaiky a fresky ilustrující sexuální radovánky jsou pouze špičkou ledovce. 
3. den: OSTROV CAPRI V dnešním dni navštívíte italský ostrov Capri , který je nejkrásnějším a nejluxusnějším ostrovem Itálie . Mezi jeho časté návštěvníky patřili v minulosti například hudební skladatel Claude Debussy či švédská královna Viktorie. Těšit se můžete na prohlídku stejnojmenného hlavního města ostrova včetně jeho slavného „načančaného“ náměstí Piazza Umberto I . Následuje zastávka v sousedním půvabném městečku Anacapri a možnost lodního výletu okolo ostrova a do kouzelné Modré jeskyně Grotta Azzurra .
4. den: AMALFSKÉ POBŘEŽÍ Nejdříve vás čeká výlet na úchvatné Amalfské pobřeží (UNESCO) lemující jižní břehy Sorrentského poloostrova . Naskytnou se vám výhledy na terasy s bujnou zelení vyčnívající nad mořem a na perlu pobřeží – městečko Positano . Poté se můžete těšit na návštěvu výrobny typického sýru mozzarella s degustací.
5. den: MĚSTO NEAPOL Dnes se přesunete do hlavního města Kampánie, do Neapole. Neapoli se přezdívá hlavní město celého italského jihu a je to jednoho z nejnepochopenějších, ale také nejkrásnějších italských měst. V tomto překvapivě velkém a rozlehlém městě vás čeká procházka historickým jádrem města ( UNESCO ), kde se pod sušáky na prádlo odehrává pestrý neapolský pouliční život. Budete nasávat zdejší hlučnou atmosféru, malé uličky, krámky, hlasy obyvatel Neapole i tam, kde je nečekáte, a obdivovat umělecké a historické poklady města. Projdete se kolem hradu Castel Nuovo , Teatro San Carlo – nejstarší činné operní scény v Evropě, královského paláce Palazzo Reale a K ostela sv. Františka z Paoly . Poté osobní volno, které každý může strávit dle vlastního uvážení, transfer a ubytování na hotelu.
6. den: ZÁMEK CASERTA Na programu šestého dne vašeho zájezdu je návštěva zámku a zahrady Caserta (UNESCO), připomínající francouzské Versailles. Projdete se jedním z největších a nejkrásnějších parků v Evropě, kterému dominuje 3,3 km dlouhá soustava vodních kanálů, fontán a vodopádů s bohatou sochařskou výzdobou. 
7. den: INDIVIDUÁLNÍ PROGRAM S MOŽNOSTÍ FAKULTATIVNÍHO VÝLETU Volný den s možností individuálního objevování krás Neapolského zálivu . Pro zájemce je připraven fakultativní výletu na ostrov Ischia .
8. den: ODLET Odlet z Neapole do Prahy.
9. den: V případě zájezdu na 9 nocí: 7. den – OSTROV ISCHIA Přejezd trajektem na ostrov Ischia. Díky stovce termálních pramenů je největší termální lokalitou ve Středomoří. Poznáte jeho pláže, krásnou přírodu a poklidnou atmosféru tohoto ostrova. Odpoledne individuální program. 8-9. den – INDIVIDUÁLNÍ PROGRAM Volné dny na tomto krásném ostrově budete moci strávit relaxem na místních plážích nebo návštěvou termálních parků. Pro zájemce jsou připraveny fakultativní výlety. 10. den – ODLET Transfer na letiště a odlet z Neapole.
10. den: