Kouzlo hledání lanýžů a toskánská vína + ŠIKMÁ VĚŽ V PISE + FLORENCIE (letecky z


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Což takhle dát si lanýž? A ještě před tím ho vypátrat… Vyrazíte do oblasti u San Miniato a naučíte se, jak se hledají vzácné houby, jejichž chuť je proslulá po celém světě. Italskou lahůdku ochutnáte spolu s místními víny. Objevíte skrytá místa Florencie i Pisy a odhalíte tajemství české historie v Lucce. Dopřejte si Toskánsko a italský kulinářský poklad – delikátní lanýže!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Brunelleschiho kupole (463 schodů), Giottova zvonice, Baptiserium

Dospělý 990.00 Kč
Dítě 410.00 Kč

Cestovní pojištění: Varianta A + STORNO (83 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Pisy. Přílet do Pisy, přesun na ubytování a dle časových možností případně procházka městem s průvodcem.  
2. den: Jste připraveni poznat poklady Pisy? Nenecháme si ujít světoznámou Šikmou věž. Odhalíme dávný příběh hřbitova Camposanto Monumentale i klenot, který skrývá Baptisterium sv. Jana Křtitele. Užijeme si příjemnou atmosféru městečka Lucca a dozvíme se, co vše ho spojuje s naší historií. Po snídani se vypravíme poznávat město. Na náměstí Zázraků stojí i slavná Šikmá věž,   která se tyčí do výšky cca 56 metrů. Její  stavba byla zahájena v roce 1173 a postupem času se stala jedním z hlavních symbolů Itálie. Nachází se zde také monumentální dóm Panny Marie Nanebevzaté, který je pokládán za vrchol románské architektury. Prohlédneme si i   Baptisterium sv. Jana Křtitele – křtitelnici, jejímž klenotem je nádherná  kamenná kazatelna Nicoly Pisana s výjevy z Kristova života. Poslední postavenou stavbou ze 13. století je hřbitov Camposanto Monumentale. Legenda praví, že hřbitov byl vybudován kolem svaté půdy z Golgothy, která byla dovezena z 2. křížové výpravy do Svaté země.  Odpoledne odjedeme do nedalekého města Lucca , které, ačkoliv to možná ne každý ví, má mnoho společného s naší historií. Město bylo totiž pod správou Jana Lucemburského , ale i Karla IV . Projdeme se po náměstí  Piazza dell' Anfiteatro a uvidíme také symbol města –  Věž Guinigi , která má na vrcholu své věže korunu stromu. Užijeme si atmosféru půvabného malého městečka a vydáme se zpět na hotel.
3. den: Den ve znamení lanýžů a toskánských vín. S místním odborníkem vyrazíme na lov těchto vzácných hub. Jeho rodina se jim věnuje už po generace. Vyzkoušíme osvědčené rady špičkových hledačů. A na závěr ochutnáme čerstvé lanýže i místní víno. Ráno pojedeme objednaným transferem k městečku San Miniato , kde se setkáme s místním průvodcem a odborníkem na lanýže . Poté se jako skupina vydáme s vycvičeným psem do lesa. Dozvíme se vše o hledání, druzích a zpracování těchto vzácných hub . Lanýže zde rostou celoročně, ale jen tak na ně nenarazíte, jelikož rostou pod zemí. Jsou ceněny právě pro svou vzácnost a pro svou specifickou chuť . Itálie patří mezi největší světové vývozce této kulinářské speciality . V odpoledních hodinách navštívíme rodinné vinařství , kde ochutnáme místní víno a vzácné čerstvé lanýže . 
4. den: Vyrazíme za krásami „kolébky renesance“, vznešené Florencie. Projdeme se po náměstí Piazza del Duomo se čtvrtou největší katedrálou světa. Necháme se vtáhnout vyprávěním o velkolepém kostelu Santa Croce a užijeme si jedinečnou italskou pohodou tohoto nádherného města. Po snídani se vypravíme vlakem za památkami nejromantičtějšího města Itálie, Florencie. Začneme v srdci města na náměstí Piazza del Duomo, které je považováno za náboženské centrum Florencie. Na náměstí se nachází čtvrtá největší katedrála světa Santa Maria del Fiore s monumentální renesanční Brunelleschiho kupolí , Giottova zvonice a románské Baptisterium sv. Jana Křtitele. Najdeme zde tolik krásných památek, že nebudeme vědět, kam dříve se podívat. Přejdeme na náměstí Piazza della Signoria. Oblíbené náměstí místních, kde se v létě konají  koncerty a celé náměstí ožívá množstvím osob, které se tu potkávají. Významnou stavbou, kterou nelze přehlédnout, je   Pallazo Vecchio. Vypadá jako pevnost s hodinovou věží a posledních sedm století v něm sídlí městská samospráva. Samozřejmě nevynecháme ani procházku kolem kostela Santa Croce, na jehož výstavbě se finančně podílely bohaté florentské rodiny. Chtěly si tak zmírnit vinu za lichvářství, které bylo v té době na vzestupu. Dostatek financí je vidět na samotné stavbě, krásných freskách i okouzlujících výzdobách kaplí a hrobek . Mezi nejznámější hrobky patří  Michelangelova ,  Dante Alighieriho nebo  Galilea . Budeme mít dostatek času, abychom si překrásnou Florencie užili do sytosti a poté se vrátíme zpátky na ubytování.
5. den: Dle času odletu se přesuneme z hotelu na letiště, odkud bude následovat návrat zpět do Prahy. Dle letového řádu se společně objednaným transferem přesuneme na letiště, odkud poletíme přímou linkou do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Pisa – Praha
  • letištní taxy
  • doprava letiště – Pisa (hotel) – letiště
  • 4x ubytování v 3* hotelu
  • 4x snídaně
  • hledání lanýžů, ochutnávka vín a čerstvých lanýžů
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • vstupné do památek
  • jízdné na místě
  • lanýže nalezené při výpravě – možnost si je zakoupit
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč