Itálie - Toskánsko


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Toskánsko, jedinečná krajina plná historie, umění, kultury, architektury a krásné proměnlivé krajiny, která sahá od vysokých a ostrých vrcholků Apuánských Alp, přes svahy Chianti – rodiště slavného vína, až po pobřežní pláže, moře a ostrovy. Toto je pozvání na poznávací zájezd s pobytem u moře do Itálie - Toskánska, kde se vykoupeme a ubytováni budeme na pobřeží Tyrhénského moře. Formou výletů pak poznáme ty největší poklady Toskánska – Florencii, Pisu, Sienu, Luccu, městečka na kopcích, ale i ostrov Elba nebo na samém jihu Toskánska Monte Argentario a malebné přístavy tzv. "oázu Toskánska".

Poznávací zájezd do Toskánska s pobytem u moře provází Mgr. Dana Kelblová

San Gimignano - Voltera - Vila Garzoni - Lucca - Pisa – Pitigliano – Sovana - Saturnie - ostrov Elba: Portoferraio - Poggio - Marciana - Monte Capanne - Procchio – Grosseto - Monte Argentario - Siena - Florencie

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 02.07. - 11.07. Odjezd A, B, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel Il Settebello *** v Marina di Cecina - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a klimatizací. Hotel se nachází v srdci Etruského pobřeží, pár kroků od moře a nádherného borovicového lesa. Snídaně je podávána formou bufetu, večeře je 3-chodová servírovaná. Marina di Cecina se může pochlubit optimální polohou k objevování fascinujících míst toskánského vnitrozemí.

hotel***

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím v Marina di Cecina
- Hotel Il Settebello *** v Marina di Cecina - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a klimatizací. Hotel se nachází v srdci Etruského pobřeží, pár kroků od moře a nádherného borovicového lesa. Snídaně je podávána formou bufetu, večeře (za příplatek) je 3-chodová servírovaná. Marina di Cecina se může pochlubit optimální polohou k objevování fascinujících míst toskánského vnitrozemí.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do oblasti Toskánska. Navštívíme město rodových věží SAN GIMIGNANO , klenot Toskánska, středověké opevněné městečko vč. náměstí Piazza della Cisterna a Piazza del Duomo s nespočetnými architektonickými poklady - bazilika, věž Torre della Rognoza , poutní kostel a obchůdky s řemeslnými dílnami a toskánskými specialitami. Krátce prohlídka i středověké VOLTERY , větrem ošlehané městečko s puncem hrdosti a nedobytnosti, město alabastru – historické centrum města s tajuplnými uličkami, kamenickými dílnami a krámky. Po prohlídce odjezd do přímořského letoviska jižního Toskánska na ubytování.
3. den: Návštěva nádherných zahrad VILY GARZONI , které patří k nejkrásnějším v celé Itálii. Návštěvníky ohromí nejen schodiště s balustrádami, ale i bazény s vodotrysky lemované pestrými květinovými záhony. Starobylé a podmanivé město LUCCA , známé především svým 4,2 km dlouhým renesančním opevněním, rodiště slavného skladatele Giacoma Pucciniho, významné kostely a muzea, románská katedrála San Martino, kostel San Michele, náměstí Piazza dell´Amfiteatro, zde byly středověké budovy vystavěny na stěnách římského amfiteátru.
4. den: Celodenní fakult. výlet na nejnavštěvovanější ostrov Toskánského souostroví ostrov ELBA , úchvatné pláže, tyrkysově modrá voda, hory a omračující vyhlídky. Navštívíme PORTOFERRAIO , někdejší římský přístav, procházka uličkami historického centra, pevnost Forte Stella, Napoleonova vila Mulini s terasovitou zahradou. Na prohlídku vesniček vyjedeme do hor - vesnička POGGIO , příkré dlážděné uličky, nádherný výhled na Marcianu Marinu a pobřeží. MARCIANA , malebná kamenná vesnička, možnost fakult. výjezdu lanovkou na nejvyšší vrchol ostrova - MONTE CAPANNE - krásné výhledy až na Korsiku. Procházka nejstarší obcí ostrova MARCIANA ALTO s patricijskými a měšťanskými domy, možnost koupání na pláži mezi útesy v malebném středisku PROCCHIO . Odjezd na trajekt a návrat na pobřeží.
5. den: Polodenní výlet do PISY , město proslulé svou šikmou věží, náměstí Campo dei Miracoli (Pole zázraků), katedrála, baptisterium, Camposanto, šikmá věž. Návrat na hotel, pobyt u moře.
6. den: Pobyt u moře . Pro zájemce fakultativní celodenní výlet za etruskými sídly. Vysoko nad jeskyněmi v útesech údolí Lente navštívíme město s jedinečnou polohou PITIGLIANO , bludiště středověkých uliček, bývalé židovské ghetto, palác Orsini, působivý viadukt. Pokračujeme do městečka SOVANA , jedno z nejkrásnějších v celé Itálii, žlutohnědý pískovec, kostel Santa Maria s freskami a v okolí etruské hrobky Toskánska – Necropoli di Sovana, via cave – hloubené cesty vytesané do skály Etrusky, hrobka Tomba Ildebranda. SATURNIE , na závěr dne se ponoříme do zdejších přírodních horkých pramenů. Relaxace v sirných termálních lázních.
7. den: Pobyt u moře . Pro zájemce možný celodenní fakult. výlet na jih Toskánska, do hlavního města stejnojmenné provincie GROSSETO s řadou kulturních památek – náměstí Piazza Dante s katedrálou sv. Vavřince, zvonicí, socha Canapone Monument, věnovaná Leopoldovi II. Toskánskému, kostel sv. Františka, palác Aldobrandeschi. Pokračujeme do "Toskánské oázy" - MONTE ARGENTARIO , čisté moře, malebné přístavy - Porto Santo Stefano, Porto Ercole a Orbetello, skvostná příroda – písečné kosy "tomboll", laguny. Individuální volno a odpočinek v některé z elegantních marín a na zdejších pěkných plážích.
8. den: Polodenní výlet do jednoho z nejkouzelnějších měst celé Itálie SIENY , prohlídka středověkého centra (UNESCO) - hlavní náměstí Piazza del Campo s Palazzo Comunale, zvonice Torre del Mangia, úchvatně zdobená sienská katedrála – jeden z nejlepších příkladů gotiky v celé Itálii, baptisterium s mramorovou fasádou, procházka klikatými uličkami centra s kostely, paláci a muzei. Návrat na hotel, pobyt u moře.
9. den: Po snídani odjedeme do FLORENCIE (UNESCO), město můžeme právem označit za jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébku renesance, jejíž odkazy dnes nalezneme všude v ulicích, v galeriích, kostelech i muzeích. Prohlídka města, kostel Santa Croce , který za svými zdmi ukrývá pomníky mnoha věhlasných Florenťanů, Bargello , katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio , nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio , jeden z největších florentských paláců Palazzo Pitti aj. Večer odjezd do ČR.
10. den: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Slevy

  • Sleva 55+ ze základní ceny 2%

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím – Marina di Cecina,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK