Itálie - Středověká Umbrie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Paláce a kostely, kamenná malebná zákoutí, kde na nás dýchne středověká historie, tak by se dala charakterizovat italská Umbrie. Poznávací zájezd nás zavede do těchto jedinečných míst i za největší přírodní zajímavostí Umbrie, k mohutným vodopádům Marmore, které by v těchto místech Itálie málokdo čekal.

Cinque Terre – Monterosso - Assisi – Perugia – Orvieto – Todi – vodopády Marmore – Arezzo - Florencie

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 13.09. - 18.09. Odjezd Pardubice, Hradec Králové, Praha, Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
3x snídaně, 2x večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách. 2. den zájezdu: Návštěva oblasti malebných romantických "orlích" vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO), tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Autobusem přijedeme do obce Levanto , odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu, pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre, krásné výhledy na městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky. Návrat zpět vlakem. 3. den zájezdu: ASSISI (UNESCO), světově proslulé město, rodiště sv. Františka, krátce po jeho smrti zde byla vybudována dvojitá bazilika nad jeho hrobem, zdobená freskami největších umělců své doby - Giotto a Lorenzetti. PERUGIA s památkami z doby etruské (Ipogeo dei Volumni, jedna z nejzajímavějších etruských hrobek v Umbrii), římské i středověké paláce a kostely. Podvečerní zastávka u TRASIMENSKÉHO JEZERA . 4. den zájezdu: Výlet do jižní části Umbrie. ORVIETO , nádherně položené město na tufové skále s dlouhou historií, památky na Etrusky, Římany, středověké paláce, jeden z nejkrásnějších dómů celé Itálie s jedinečným průčelím, středověká studna Pozzo delle Patrizie, vyhlídková věž Torre del Moro, výjezd do města nutný lanovkou. TODI , krásné staré město na kopci s římskými základy, ve středověku jedno z prvních svobodných komunit. Ve městě dodnes stojí mnoho středověkých budov a starých strmých ulic. Římské mohutné vodopády CASCATE DELLE MARMORE , se svou výškou 165 m uchvátí každého návštěvníka. 5. den zájezdu: Zastávka v městečku AREZZO , starobylý střed s mnoha krásnými starými paláci, kostely a hlavním náměstím, trochu připomínajícím to v Sieně. Devítihodinová prohlídka FLORENCIE (UNESCO), monumentální stavby florentské renesance, Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela. Večerní odjezd do ČR. 6. den zájezdu: Příjezd v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 2x večeři,
  • 3x snídani,
  • 3x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. autobusem,
  • průvodce CK