Itálie, Sicílie - Sopkami střední a jižní Itálie


  • ubytování: apartmánubytování: apartmán
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Hlavním magnetem Sicílie je přes všechny skvělé starořecké památky příroda. Koho navíc uchvacují přírodní živly, má jedinečnou možnost shlédnout a zdolat šest sopek v jednom zájezdu. Vesuv, Etna, Vulcano, Salina, Panarea, Stromboli, to je to, oč tu běží.

Stravování: vlastní

bez stravy.

Ubytování: apartmán

1x ubytování v Pompejích v 4lůžkových apartmánech, 5x ubytování v 2lůžkových pokojích v 4lůžkovém apartmánu na Vulcanu, 2x ubytování v 4lůžkových apartmánech na Sicílii.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR do Itálie, výjezd a výstup na VESUV s prohlídkou kráteru, archeologické vykopávky v POMPEJÍCH, nocleh v kempu.
3. den: přejezd přes Kalábrii, trajektem do Messiny. Krátký přejezd do Milazza a večerním trajektem na ostrov VULCANO (autobus zůstává na pevnině, na ostrovech by neměl využití), nocleh v apartmánech (5x na stejném místě).
4. - 7. den: relaxace a koupání v moři nebo v termálním sirném jezírku, výstup k polovyhaslému sopečnému kráteru GRAN CRATERE, pozorování unikajících sopečných par, fakultativní turistika mezi ostrovy - překrásná subtropická PANAREA a dobytí vrcholu sopky Monte Fossa delle Felci (962 m) na SALINĚ (pro zájemce FILICUDI). Zlatý hřeb zájezdu - činná sopka STROMBOLI - v případě příznivých vulkanických podmínek výstup ke kráteru sopky a pozorování sopečných erupcí, které jsou nejpůsobivější v noci.
8. den: trajektem na Sicílii, odpoledne fantastický kaňon sopečného původu ALCANTARA - "turistika" korytem řeky nebo procházka nad kaňonem (podle aktuálního stavu vody), ubytování v apartmánech v oblasti Taorminy (2x na stejném místě).
9. den: ráno přejezd pod Etnu. ETNA - výstup ke kráteru (možnost lanovky nebo terénních vozidel), v případě příznivých vulkanických podmínek prohlídka kráteru sopky, večer ubytování v apartmánech.
10. den: sicilská perla pod Etnou - TAORMINA. Výjezd do historické části města lanovkou, prohlídka města, odkud jsou krásné výhledy na Etnu, individuální návštěva řeckého divadla, autobusem dále směr Elba, noční přejezd.
11. - 12. den: fakultativně návštěva ostrova ELBA (trajekt cca 35), koupání na krásných plážích, individuálně návštěva Napoleonovy vily, středověkých hradeb, archeologického muzea. Zpět na pevninu, pokračování přes Itálii, noční přejezd do ČR.