Itálie – Sicílie – Ostrov Boha Slunce


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Vydejte se s námi na pobytově poznávací zájezd na Sicílii, do hotelu pod Etnou v blízkosti pláže Jónského moře, kde panuje příjemné klima i v červenci, kdy většinu Evropy sužují tropická horka. Homér psal o Sicílii jako o ostrově boha slunce Helia, Archimédes zde přišel na svůj zákon, zakladatel antického dramatu Aischelos psal pro divadlo v Syrakusách, Řekové tu budovali jedinečné chrámy. Do světa antických mýtů se dostaneme prostřednictvím příběhů Odyssey, Aeneidy nebo lokálních starověkých bájí. Každý den nabízí největší ostrov Středomoří atraktivní a jedinečný program, od arabské mediny a exotické vegetace v Palermu, přes byzantské mozaiky v Monreale, vyhlídky na sicilský Gibraltar a Egadské ostrovy z Erice, starověké řecké chrámy v Agrigentu, barokní skvosty v Syrakusách nebo Notu, vulkanickou činnost na Etně či Liparských ostrovech až po atmosféru nejkrásnějších sicilských měst Taorminy a Cefalú.

Pobytově poznávací zájezd na Sicílii provází Mgr. Michal Hrazdil

Neapol - Palermo - Monreale - Erice - Údolí chrámů u Agrigenta - Etna - Taormina - Liparské ostrovy: Vulcano a Lipary - Syrakusy - Noto - Cefalù

Na co se můžete těšit: hotel s výhledem na Etnu u Jónského moře
mozaiky Monrealské katedrály
antické Údolí chrámů u Agrigenta
mýtické město Erice

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 06.07. - 16.07. odjezd A, Ostrava (+ 500)

21.09. - 01.10. odjezd A, Ostrava (+ 500)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem a trajektem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

příjemný hotel*** u Jónského moře s výhledy na Etnu , v letovisku Fondachello di Mascali u Taorminy. Hotelový komplex je umístěný okolo bazénu v krásné subtropické zahradě s lehátky a slunečníky. 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a klim., fénem, SAT/TV, chladničkou, balkonem nebo terasou. Stravování - rozšířené snídaně, večeře servírované v hotelové restauraci - výběr z menu o třech chodech. Písečno-oblázková pláž je vzdálena cca 400 m od hotelu.

hotel***

UBYTOVÁNÍ
- 8x ubytování (1x hotel*** v oblasti Marsala, 5x hotel*** u Taorminy, vždy 2lůžk.pokoje s příslušenstvím, 2x na trajektu - 4lůžk. kajuty)
- příjemný hotel*** u Jónského moře s výhledy na Etnu , v letovisku Fondachello di Mascali u Taorminy. Hotelový komplex je umístěný okolo bazénu v krásné subtropické zahradě s lehátky a slunečníky. 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a klim., fénem, SAT/TV, chladničkou, balkonem nebo terasou. Stravování - rozšířené snídaně, večeře servírované v hotelové restauraci - výběr z menu o třech chodech. Písečno-oblázková pláž je vzdálena cca 400 m od hotelu.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ

6x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.




800x600



Normal
0


21


false
false
false

CS
X-NONE
X-NONE











MicrosoftInternetExplorer4





































































































































































































































































































































































































/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman",serif;}

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: Příjezd do města NEAPOL , dle časových možností, krátká procházka městem se známou čtvrtí Santa Lucia ke královskému paláci Palazzo Reale a hrozivým hradem Castel Nuovo . Nalodění na trajekt a noční plavba Tyrhénským mořem do Palerma, nocleh v kajutách.
3. den: Prohlídka města PALERMO je sondou do odvrácené orientální tváře Sicílie. Zatímco na východním pobřeží ostrova žijí potomci starověkých Řeků, tady na západě koluje v žilách obyvatel semitská krev Féničanů a Arabů. Normanské panovníky nám připomene královský palác se slavnou kaplí Capella Palatina nebo kostel San Giovanni degli Eremiti . Náměstí Quattro Canti – vyznačující střed města a symbolizující čtyři roční období, kašna Pretoria od florentských sochařů, brána Porta Nuova, katedrála nebo řada kostelů nás přivedou do doby rozkvětu v éře renesance a baroka. Atmosféra tržišť a bujná vegetace v městských parcích nás nasměrují k blízké Africe. Návštěva MONREALE , jež se rozprostírá na úpatí předhůří Zlaté mušle. Monrealská katedrála – chrám Panny Marie je jedním z umělecky nejhodnotnějších svatostánků na světě, zdobená apsida slepými oblouky s arabskými ornamenty, proslulé mozaiky s výjevy ze stránek Starého a Nového zákona. Odjezd na ubytování.
4. den: Cesta západní Sicílii , dopoledne prohlídka mýtického města na 750 m vysoké hoře - ERICE . Procházka uličkami středověkého města a vyhlídky na Egadské osztrovy, sicilský Gibraltar a nejzápadnější pobřeží Sicílie. Přejezd na jižní pobřeží ostrova a prohlídka chrámového komplexu v ÚDOLÍ CHRÁMŮ u města AGRIGENTO , Akropole antického Akragasu, částečně rekonstruovaný chrám Kastora a Poluxe, základy 112 m dlouhého chámu Dia olympského, Herkulova svatyně, Héřin chrám, chrám Svornosti – jedna z nejzachovalejších starověkých řeckých svatyní. Po prohlídce jednoho z nejbohatších měst antického Velkého Řecka přejezd zvlněnou krajinou centrální Sicílie kolem středu ostrova - impozantní Etny, na ubytování do hotelu u Jónského moře pod sopkou Etnou, v oblasti Taorminy.
5. den: Pobyt u moře , individuální volno.
6. den: Ráno navštívíme nejexkluzivnější přírodní raritu Sicílie, nejvyšší činnou sopku Evropy ETNA . Autobusem se dostaneme do výšky téměř 2000 metrů. Zájemci vyjedou lanovkou a terénním busem až pod nejvyšší vrcholky, které se zvedají 3330 metrů nad moře – procházka ke kráterům ze začátku 21.století, výhledy do kaldery a na pobřežní linii Jónského moře, obří lávová pole. Ochutnávka medu z úpatí Etny, místní pálenky a aztécké sicilské čokolády. Odpoledne program v nejkrásnějším sicilském letovisku TAORMINA , aragonské domy v čele s palácem Corvaia, antická cisterna Naumachie, městský park Lady Florence se subtropickou zahradou, vyhlídka Belvedere, možnost návštěvy starověkého řeckého divadla - Teatro Greco , které doslova visí mezi mořem a siluetou Etny.
7. den: Pobyt u moře . Pro zájemce fakultativní výlet na sopečné LIPARSKÉ OSTROVY . Ostrov VULCANO , jenž je podle tradice považován za sídlo boha kováře a vládce sopek Hefaista, římského Vulkána, Porto Levante, vyhlášené sirné jezírko , vulkanické pláže, možnost výstupu na hranu Velkého kráteru , který kouří sirné páry a nabízí výhledy po celém souostroví. Ostrov LIPARI , největší ostrov celého souostroví, stejnojmenné městečko s katedrálou svatého Bartoloměje , vyhlídková plavba bárkou podél skalních útvarů, Jeskyně andělů a Jeskyně zamilovaných, exotická příroda, písečné pláže s průzračným mořem. Ochutnávka kapary a dezertního vína malvasia.
8. den: Individuální volno nebo historický magnet Sicílie - celodenní fakultativní výlet busem na jih ostrova. SYRAKUSY , město z učebnic dějepisu s významnými památkami a bohatou minulostí, po stopách fyzika Archiméda: ostrovní stará část města Ortygia , ruiny chrámu Apollóna a Artemis, Arethusin pramen , který oživuje báji o krásné vodní víle, Porto Grande – jeden z nejlepších chráněných přístavů celého Středomoří, výrobna papyrových obrázků, barokní katedrála a paláce, antická čtvrť Neapolis - archeologický areál s řeckým divadlem, Dionýsovým uchem a největším obětním oltářem na světě. Odpoledne se dostaneme do zeměpisné šířky afrického Tunisu a prohlédneme si historické barokní město NOTO s ucelenou architekturou z 18. století s tradiční sicilskou atmosférou a všudypřítomnými mandlemi.
9. den: Odjezd podél severosicilského pobřeží směrem na západ, kde budeme sledovat siluetu všech sedmi Liparských ostrovů. Cestou navštívíme CEFALU , malebné město rozkládající se pod mohutně čnícím skalním masívem La Rocca. Prohlídka středověkých uliček, historických památek vč. normanské katedrály, koupání v Tyrhénském moři na místní vyhlášené pláži. Odpoledne přejezd do Palerma. Nalodění a vyplutí ze Sicílie. Nocleh v kajutách.
10. den: Ráno vylodění v Neapoli a následuje odjezd do České republiky.
11. den: Předpokládaný návrat do ČR v časných ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 6x snídani,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK
  • trajekt Neapol - Palermo a zpět - kajuty,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 6x večeře v hotelu 2100 Kč,
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 440 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • na vyžádání 2lůžk. kajuta na trajektu tam i zpět 2800 Kč,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ