Itálie - Rozkvetlá Italská Jezera


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

V termínu, kdy kvetou subtropické zahrady pod zasněženými štíty Alp, jsme pro vás připravili poznávací zájezd do Itálie a vybrali tři fantastická jezera na rozhraní střední a jižní Evropy. V Itálii se nachází více než tisíc jezer, z nichž každé se vyznačuje odlišným charakterem a jedinečnou krásou. My jsme pro vás vybrali ty nejexkluzivnější. Lago Maggiore i Lago di Como mají největší koncentraci zámeckých zahrad ze všech italských jezer. Oblíbili si je celebrity i běžní turisté. George Clooney se tu rozhodl vychovávat své děti. V jarním období břehy a ostrůvky jezer hýří barvami rozkvetlých azalek, rododendronů, magnólií nebo kamélií. Opakem bude Lago d´ Orta, klidné, nezatížené turisty, obklopené zeleným lesem a s nejhezčím italským jezerním městečkem Orta San Giulio. Navštívíme skutečné jezerní "perly", které Goethe, Remarque nebo Hemingway nadšeně vychvalovali, ale ani jejich slova nevystihují dostatečně jejich skutečnou krásu, lemovanou zasněženými horami. Zájezd provází Mgr. Michal Hrazdil.


Lago di Como - Tremezzo - Villa Carlotta - Bellaggio - Como - Lago Maggiore - Arona - Lago d´Orta - Orta San Giulio - Borromejské ostrovy - Stresa

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 24.05. - 28.05. Odjezd A, B

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: V pozdních večerních hodinách odjezd z ČR do Itálie.
2. den: Celodenní program u nejkrásnějšího jezera Evropy LAGO DI COMO , zasazeného do idylické scenérie hor pod zasněženými vrcholy Rétských Alp. Zastávka v lázeňském městečku TREMEZZO a prohlídka rezidence VILLA CARLOTTA se sochařskou expozicí, terasovitými zahradami, které se zvedají od břehu jezera, výhledy na jezero, půvaby italské zahradní architektury. Výlet lodí přes jezero Lago di Como do malebného BELLAGGIO , které vyhledávají světové celebrity a v jeho blízkosti má svou vilu George Cloony, Brad Pitt nebo rodina Versace. Místo inspirovalo i kasino v Las Vegas, safírově modré přístaviště, spousta kamenných schodišť a domy s barevnými okenicemi. Odpoledne vyhlídková plavba po jezeře, i kolem vily Oleandra, jež patří Georgi Cloonymu. V podvečer prohlídka města COMO se středověkou katedrálou a připomínkami slavných antických rodáků - Plinius starší, Plinius mladší. Přejezd na ubytování do okolí jezera Lago di Varese.
3. den: Přejezd k jezeru LAGO MAGGIORE a zastávka v ARONĚ u gigantické sochy sochy Karla Borromejského, světce, který pocházel z rodiny, jež nechala vystavět zámky na jezeře. Poté program u jezera LAGO D´ORTA , které obklopuje hustý zelený les. Prohlídka městečka ORTA SAN GIULIO , jež se řadí k nejhezčím italským jezerním městům. Výstup na svatý kopec Sacro Monte di San Francesco s kaplemi a výhledy na jezero. Výlet lodí na ostrov SAN GIULIO s bazilikou, plnou cenných středověkých fresek. Přejezd na hotel v blízkosti Lago Maggiore.
4. den: Celodenní program u jezera LAGO MAGGIORE . Výlet lodí na BORROMEJSKÉ OSTROVY - Isola Bella, Madre a Pescatori: šlechtické rezidence, subtropické zahrady na vyhlídkových terasách, parky plné exotických stromů a rybářské vesnice. Prohlídka lázeňského městečka STRESA , které inspirovalo amerického spisovatele Hemingwaye. Procházka po promenádě. Možnost lodního výletu ke klášteru sv. Kateřiny, zavěšeného na skále, která se kolmo zvedá z jezera. Večer cesta podél západního břehu jezera do Švýcarska. Noční přejezd do ČR.
5. den: Návrat v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK