Itálie - Apulie - Exotická Kráska Itálie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Pobytově poznávací zájezd do Itálie - Apulie, která zabírá patu a podpatek italské boty. Hřeben hor ji odděluje od zbytku Apeninského polostrova. Azurové moře naopak otevírá její obzory k orientálnímu Balkánu. Po celou svou historii byla průsečíkem, hradbou i branou mezi západní a východní civilizací. Je nejvýchodnějším cípem Západní Evropy. Od zbytku Itálie se Apulie neliší jen svou historií, ale i přírodou nebo podobou měst. Rostou tady desítky miliónů olivovníků, úrodná půda dává ingredience pro místní vynikající kuchyni. Náš program vám v prázdninovém duchu naservíruje největší atrakce tohoto regionu, včetně útesů a pláží podpatku italské boty, poloostrova Salento. Unikátní památky UNESCO , víno, stříbřité porosty olivovníků a zářivé slunce budou ladit dojmy z vaší apulské dovolené. Moře má na Salentu tak úchvatnou barvu, že si jednou budete připadat jako v Karibiku, podruhé jako na Maledivách.

Pobytově poznávací zájezd do Itálie - Apulie provází Mgr. Michal Hrazdil

Bari - Castel del Monte - Trani - Torre Canne - Alberobello - Locorotondo - Poligano a Mare - Gallipoli - zátoka Baia Verde - Otranto - Lecce - mys Santa Maria di Leuca - Torre Vado - kaňon Ciolo - Santa Cesarea Terme

Doprava: letecky

Nástupní místa: 17.07. – 24.07. Odjezd L2, L3

letecky Praha (Vídeň) – Bari a zpět, transfery z/na letiště (v případě letů z Vídně CK zajistí dopravu na/z letiště), v destinaci se budeme pohybovat lux. klim. autobusem.

Ubytování: různé

Hotel **** - se nachází necelých 50 m od písečné pláže omývané průzračným Středozemním mořem (modrá vlajka) v letovisku Torre Canne di Fasano. Hotel nabízí mimo jiné restauraci, částečně krytou střešní zahradu, bazén s panoramatickým výhledem. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, fén, telefon, minibar, sat. TV, klimatizaci a wifi. Snídaně jsou podávány formou rozšířeného bufetu, večeře výběrem z menu vč. vína nebo minerální vody. Hostům je k dispozici zdarma i plážový servis.

Hotel****

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování v hotelu **** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím
- Hotel **** - se nachází necelých 50 m od písečné pláže omývané průzračným Středozemním mořem (modrá vlajka) v letovisku Torre Canne di Fasano. Hotel nabízí mimo jiné restauraci, částečně krytou střešní zahradu, bazén s panoramatickým výhledem. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, fén, telefon, minibar, sat. TV, klimatizaci a wifi. Snídaně jsou podávány formou rozšířeného bufetu, večeře výběrem z menu vč. vína nebo minerální vody. Hostům je k dispozici zdarma i plážový servis.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy dle let. řádu do Bari. Prohlídka baziliky San Nicola , kde se nachází hrob svatého Mikuláše, kterého zná anglosaský svět jako Santa Klause. Procházka labyrintem úzkých uliček starého města, katedrála San Sabino, monumentální Švábský hrad , středověké hradby, městská promenáda, divadla. Odpoledne volný program nebo fakultativní výlet na osmičkový hrad CASTEL DEL MONTE , který je možná nejzáhadnější královskou stavbou na světě, a do malebného přístavního města TRANI , jehož bazilika svatého Mikuláše je označována za nejkrásnější apulský kostel (cca 25 €). Večer odjezd z Bari do TORRE CANNE , ubytování.
2. den: Pobyt u moře , individuální volno.
3. den: Celodenní výlet do bílých městeček vrchoviny Murge . Cesta mezi zídkami, jež po staletí oddělují pozemky, kde se pěstují olivy, mandle, třešně a vinná réva. Příjezd do oblasti "trulli", kde se staví bílé domky kónického tvaru, připomínající vesnici Šmoulů. Prohlídka městečka ALBEROBELLO , které tvoří více než tisícovka domečků trulli. Procházka jednotlivými čtvrtěmi a exkurze do interiéru těchto originálních obydlí. Prohlídka městečka LOCOROTONDO , které má kruhový půdorys a dalo jméno vyhlášenému bílému vínu, jež se tu pěstuje. A do třetice si prohlédneme pobřežní město POLIGNANO A MARE , jež je pro harmonicky poskládané domy na útesu nad Jaderským mořem označováno za "bílý balkón Apulie".
4. den: Pobyt u moře , pro zájemce fakultativní výlet k Jónskému moři na jih poloostrova SALENTO : Prohlídka města GALLIPOLI , jehož historické centrum se nachází na ostrově v Jónském moři. Procházka rybářskou čtvrtí, katedrála, antická fontána, desítky kostelů, prodejci mořských hub. Gallipoli bylo v barokní éře hlavním přístavem pro export olivového oleje. Proto vás zde pozveme na ochutnávku nejkvalitnějších olivových olejů na světě a olivové pasty. Po prohlídce Gallipoli až do podvečerních hodin koupání v zátoce BAIA VERDE , která se označuje za "Karibskou pláž".
5. den: Pobyt u moře , pro zájemce fakultativní výlet do nejvýchodnější oblasti celé Itálie. Program v nejvýchodnějším italském městě OTRANTO , které bylo vysunutou pevností západního světa. Prohlídka katedrály s unikátními románskými mozaikami, procházka po hradbách nad průzračným Jaderským mořem. Labyrint zářivě bílých uliček. Procházka k fotogenickému Bauxitovému jezeru, kde kontrastují rudé svahy se zelenou vodou. Dosažení nejvýchodnějšího mysu Itálie Capo d´Otranto u majáku, jenž je zajímavou technickou památkou. Odpoledne prohlídka historického města LECCE , které je známé díky vysoké koncentraci barokních staveb s bohatou ornamentální výzdobou. Katedrální náměstí patří k nejpůsobivějším veřejným prostranstvím celé Itálie. Kostel svatého Kříže má fasádu, která nemá jinde obdoby. Římský amfiteátr je největší antickou památkou v Apulii.
6. den: Pobyt u moře , pro zájemce fakultativní výlet na nejjižnější cíp Apulie. Vyhlídka z mysu Santa Maria di Leuca – poutní bazilika a rozhraní Jónského moře a Jadranu. Zastávka v rybářském přístavu TORRE VADO a fakultativní plavba bárkou podél krasových jeskyní, Mussoliniho rezidence a mysu Punta Ristola, možnost koupání z lodě v průzračné vodě (cca 27 €). Poté koupání na přírodní pláži, která se díky zbarvení moře označuje jako " MALEDIVSKÁ PLÁŽ ", koupání v Jónském moři. Odpoledne přejezd k Jadranu. Zastávka u kaňonu Ciolo , kde se moře zakusuje do vápencových útesů. Zastávka v lázeňském městečku SANTA CESAREA TERME s luxusními vilami v maurském stylu.
7. den: Pobyt u moře , individuální volno.
8. den: Transfer na letiště a odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu **** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobyt.taxu,
  • průvodce CK
  • výlet 3. den programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 7x večeře 1350 Kč (doporučujeme dokoupení večeří),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. výlety
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlet: 4. den pobytu 400 Kč,
  • fakultativní výlet: 5. den pobytu 450 Kč,
  • fakultativní výlet: 6. den pobytu 520 Kč (u všech výletů min. 25 účastníků),
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 320 Kč s možností připojištění vyššího storna +250 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,