Dolce Gusto - sever Itálie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Nejlepší památky italského severu

Vydejte se s námi do sladké Itálie, kde vznikl výraz "Dolce Gusto – Sladká chuť či život". Během 6 dnů projedete s námi ty nejkrásnější památky a místa, která se snoubí s bohatou architekturou, sladkým životem a především krásou. Podíváme se do klasických perel severu Itálie, ale navštívíme také malá městečka jako je Vernazza, které je proslulé zvláštním pěstováním vína. Tato zvláštnost přivedla Vernazzu až na seznam těch nejvyhlášenějších památek světa.

Historie Benátecké republiky, přírodní krásy Toskánska a jeho architektura ve vás zanechají nesmazatelnou stopu a chuť italského Dolce Gusto.

Program: 1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách cca v 20.00 do Benátek přes Benešov, Tábor, České Budějovice.

2. den: Ráno příjezd do přístavu Punta Sabbioni, odkud se vydáme lodí přímo do centra Benátek. Zde vás průvodce provede kolem nejzajímavějších památek města. Samozřejmostí je náměstí sv. Marka se stejnojmennou bazilikou a zvonicí, most Ponte di Rialto a Ponte dell´Accademia, odkud je překrásný výhled na Canal Grande. V podvečer odjezd na ubytování.

3. den: Po snídani přejezd do Florencie. Zde bude následovat prohlídka města a jeho stěžejních památek. Odpoledne individuální volno, které můžete využít například k návštěvě interiérů kostelů, galerií apod. Následně se přesuneme na ubytování.

4. den: Ráno po snídani přejezd do Pisy. Zde navštívíme památky na Piazza dei Miracoli a další význačné pamětihodnosti. Možnost individuálního rozchodu. Odpoledne přejezd do Vernazzy, prohlídka a večer přejezd na ubytování.

5. den: Dopoledne dojezd do centra Verony. Těšit se můžete na prohlídku města s průvodcem, během níž uvidíte nejvýznamnější památky, jako je například Arena di Verona, měšťanský středověký dům rodu Capuletů na jehož dvoře se nachází Juliin balkon, projdete se po zelném trhu Piazza delle Erbe, dojdete na náměstí Piazza dei Signori a scaligerský hrad s cihlovým mostem. Večer odjezd na ubytování a okolo 20. hodiny odjezd do ČR.

6. den: Ráno příjezd do Prahy.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 20:00 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BENEŠOV – 20:45 HOTEL BENICA, UL. KE STADIONU
TÁBOR – 21:30 ČERPACÍ STANICE BENZINA, UL. SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 22:15 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


07.05. - 12.05.24 úterý - neděle
snídaně autokarem
8 690 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Cena zahrnuje

  • Kompletní dopravu podle programu z Prahy a zpět
  • Ubytování v hotelích se snídaní (3 noci)
  • Přepravu zavazadla 25 kg
  • Služby průvodce během celého zájezdu
  • Pojištění na palubě autobusu
  • Přepravu lodí do Benátek a zpět

Cena nezahrnuje

  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19 - 49 Kč / den
  • Vstupné do muzeí a atrakcí v Itálii
  • Pobytovou taxu 9 €
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj