Cvičení na Sardinii


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Tříhvězdičkový hotelový komplex Villaggio dei Pini obklopený borovicovým hájem se nachází v bezprostřední blízkosti překrásné pláže s bílým pískem a 800 m od obce Platamona na severozápadním pobřeží Sardinie v zálivu Golfo dell’Asinara, který je bohatý na přírodní i historické atraktivity. Vzdálenost od Alghera je 40 km.

Ubytování: hotel ****

Popis hotelu

Hotelový komplex Villaggio dei Pini se nachází v borovicovém háji u překrásné písčité pláže zálivu Golfo dell’Asinara na severním pobřeží Sardinie. Vesnička Platamona je vzdálena asi 800 metrů od hotelu a město Porto Torres pak 6 kilometrů.

V docházkové vzdálenosti od hotelu se nacházejí restaurace, bary i obchod.  Poloha hotelu v sobě snoubí odpočinek, koupání v průzračně čistém modrém moři a zároveň možnost poznat kouzlo Sardinie. Nedaleko hotelového areálu lze navštívit přírodní rezervaci  Stagno di Platamona , která nabízí vycházkovou trasu s možností pozorování vodních a stěhovavých ptáků. Transfer do hotelu z letiště v Algheru je cca 40 km.

V rámci hotelu Villaggio dei Pini naleznete vybavení a servis:


171 pokojů v hlavní budově a 58 bungalovů

recepce s Wi-Fi

restaurace

bar

venkovní bazén se sluneční terasou s lehátky a slunečníky zdarma (dle dostupnosti)

parkoviště

wellness centrum (za poplatek) – kryté termální bazény o teplotě 18°- 38°C, vířivka, bahenní zábaly, masáže, inhalace, kosmetika

POKOJE

Hotel svým klientům nabízí 2-3 lůžkové pokoje zařízené v komfortním stylu.

Vybavení pokoje:


balkon

minilednička

TV

koupelna s WC

fén

trezor

klimatizace

telefon

 PLÁŽ

Krásná písečná pláž s pozvolným vstupem do Thyrhénského moře je vzdálená cca 200 m. Slunečníky a lehátka jsou zdarma (dle dostupnosti).
AKTIVITY


tenisové kurty 

fotbalové hřiště 

hřiště na petanque

hřiště na plážový volejbal

lukostřelba

Program zájezdu

1. den: Vaše cvičení pro zdraví a dobrou kondici Cvičení bude během vašeho zájezdu probíhat ve dvou blocích. Dopolední lekce jsou zaměřené na rozproudění energie, posílení oslabených svalů, jejich protažení a pozvolné rozcvičení ztuhlých kloubů a páteře. Nejdříve se však zahřejete aerobními cviky, aby cvičení bylo bezpečné a nedošlo při něm k poškození těla. Lekce budou probíhat v příjemném tempu, podle fyzických možností všech členů skupiny. Podvečerní lekce plynou v klidnějším tempu a šetrným způsobem protahují všechny tělesné partie s ohledem na maximální přínos pro vaše zdraví a pohodu.
2. den: Vliv cvičení na lidský organismus Již nejeden vědecký výzkum potvrdil blahodárné účinky fyzické aktivity na lidský organismus i ve zralém věku. Vyjmenujme si alespoň ty nejpodstatnější výhody: Cvičení posiluje svaly – pevné svaly zajišťují správné držení těla a tím se výrazně ulevuje celému pohybovému aparátu od bolestivých obtíží. Navíc je pravidelná fyzická aktivita prevencí vzniku osteoporózy. Cvičení podporuje zdravý oběhový systém – lepší činnost srdce a krevního oběhu, optimální hodnoty krevního tlaku i cholesterolu jsou dalšími benefity pravidelného pohybu. Cvičení udržuje dobrou kondici – díky pravidelnému pohybu můžeme docílit zdravé tělesné hmotnosti a vynikající formy až do vysokého věku. Nepostradatelný je pak pohyb pro osoby trpící diabetem a dalšími civilizačními onemocněními. Cvičení zlepšuje psychickou odolnos t – sportování na čerstvém vzduchu je jako balzám na nervy. Posiluje psychiku, odbourává stres a pomáhá zklidnit emoce. Vhodné fyzické aktivity navíc pomáhají zlepšit kvalitu spánku.
3. den: Seznamte se s lektorkami Martina Šedová Cvičení je pro mě laskavost ke svému tělu, napravování bolístek. Nikdy není potřeba tlačit na pilu ani jakkoliv překonávat násilím svoje limity. Díky vlastním problémům se zdravím se věnuji zdravotnímu rehabilitačnímu cvičení, které je léčivé a jemné, pomáhá od bolestí zad a při mnoha dalších neduzích. Jelikož jsem více než 10 let pracovala jako lektorka jógy, cvičení je jógou velmi ovlivněno, pozornost je kladena na dech, zacvičíme si, protáhneme se, budeme jemně posilovat, ale určitě se nepůjdeme přetrhnout. Cílem bude vše prožít v pohodě a příjemné atmosféře. „Tak jako nekritizujeme svoji milovanou zahrádku, nemůžeme odstrkovat a kritizovat ani svoje tělo pro jeho vzhled či individuální schopnosti. Milujme svoje tělo jako svou zahradu a snažme se pozvednout každou jeho buňku. Se svými klienty pracuji individuálně, aby se každý cítil při cvičení příjemně. Pro každého najdeme to, co mu půjde, bude ho léčit a pomáhat po mentální i fyzické stránce.“
4. den: Zuzana Moravcová Zuzana již řadu let vede hodiny cvičení pro ženy. Její lekce se zaměřují především na zdravá záda a nesou se v příjemné přátelské atmosféře. Specializuje se na tabatu, aquagymanstiku, cvičení proti bolesti zad. „Při cvičení dbám na to, aby si pohyb všichni užili. Věnuji se každému, ať už je to nováček nebo pravidelně cvičící – radím, ukazuji a pomáhám, aby každý dosáhl toho, proč na lekci přišel. Na mých hodinách se potkáte se všemi generacemi, se začátečníky i pravidelnými cvičenci, nabijete se, pobavíte, dáte si do těla tak akorát. A až cvičení skončí, budete se netrpělivě těšit na další.“
5. - 8. den: