Benátky, ostrovy, slavnost gondol a Bienále 2019


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Pohádkové město na laguně s paláci, mosty a gondolami. Ostrovy Murano, Burano a Torcello uchvátí romantikou, slavnost gondol Regata a nostalgické písně gondoliérů potěší každého a milovníci umění jistě nadchne La Biennale di Venezia a pohodáři jistě využijí alespoň večerní koupání.

Pojištění: Součástí ceny zájezdu je povinné pojištění CK proti úpadku. Cena zájezdu zahrnuje také komplexní pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.

Stravování: snídaně

kontinentální snídaně (upozornění: v Itálii je zvykem snídat skromněji). Další stravování se řeší individuálně, průvodce doporučí možnost večeří v blízkosti hotelu.
Chléb 2 €, káva od 1,50 €, víno láhev od 3-5 €, 2 dl vína 2 €, balená voda 1,5 l od 0,50 €, pivo/limo 3,50 €, pizza čtvrtka/celá v rest. od 3 €/od 10 €, plněná bageta 4 €, saláty velké nebo těstoviny od 8 €, zmrzlina od 2 €, hlavní jídlo od 12 €, menu o dvou chodech od 16 €, průměr 1 kg ovoce: 2,80 €

Doprava: autokarem

Využíváme autobusy s klimatizací, DVD, WC a barem na teplé a studené nápoje za české koruny.
Upozornění: odjezdy a svozy z uvedených míst se uskuteční, pokud se sejde dostatečný počet zájemců. Trasy odjezdů se mohou změnit v závislosti na aktuální dopravní situaci.
Do Benátek se dopravujete lodí z přístavu Punta Sabbioni. Celodenní jízdenka bez omezení pohybu po kanálech i na ostrovy je za 20 €, na 48 h za 30 € a třídenní bez omezení pak 40 €.
3 dne je v případě příznivého počasí možný i pozdější návrat na místo ubytování.

Ubytování: hotel ***

hotel *** v oblasti Lido di Jesolo/ Cavallino, 2 lůžkové pokoje s příslušenstvím
UPOZORNĚNÍ – POBYTOVÁ TAXA ITÁLIE
V Itálii se postupně zavádí turistické poplatky v souvislosti s přenocováním v ubytovacích zařízeních.
Poplatky jsou průběžně zaváděny ve všech turistických lokalitách. Výše poplatku se pohybují od 1 do 2 € os/noc v 3* hotelích, dle lokality. Zatím jsme se s povinností tohoto poplatku v našich hotelech nesetkali, ale může se stát, že při příjezdu budete vyzváni k úhradě pobytové taxy na recepci ubytovacího zařízení.
Doporučujeme mít tedy připravený drobný obnos ve výši několika € (dle počtu nocí) na úhradu.

Program zájezdu

1. den: 1. den: odjezd z Prahy v 19 h (ČB; svozy: z Br 400 Kč, od 4 osob: HK, Pa, Po), přejezd do Itálie
2. den: 2. den: BENÁTKY památky, prohlídka historického města, Piazza San Marco s byzantskou bazilikou, Dóžecí palác a kampanila, Torre dell´Orologio, cihlová basilika San Giovanni e Paolo (náhrobky a pomníky dóžat, křídlový oltářní obraz G. Belliniho...), jezdecká socha kondotiera Bartolomea Colleoniho na náměstí před kostelem, basilika Santa Maria Gloriosa dei Frari ze 14. století s uměleckými poklady (Belliniho Trůnící Madonna, sochy, náhrobky...), nejslavnější festival současného umění La Biennale di Venezia , 58. ročník s názvem Nechť žiješ v zajímavých časech,, event. volný program s návštěvou historických objektů nebo galerií, Galleria dell´Academia (Tintoretto, Veronese, Tiepolo, Bellini...) odjezd večer zpět do Lido di Jesola na ubytování
3. den: 3. den: ostrovy Murano (ostrov sklářů, sklářské dílny a muzeum, Dóm St. Maria e Donato s románskými prvky a vzácnými mozaikami), Burano (krajky, krajkářské muzeum, rybářské domky s barevnými fasádami), popř. i Torcello , kdysi hlavní sídlo biskupa, nejstaší benátská katedrála Santa Maria dell´Assunta (7.-9. století), základy baptistéria ze 7. století, kostel Santa Fosca (11.-12. století), kampanila – výhled na lagunu, Museo dell´Estuario, Attilův trůn, atmosféra uliček s kanály a mostky, návrat lodí do Benátek a návštěva klidných čtvrtí, kavárničky a parky. odjezd večer zpět do Lido di Jesola, v případě příznivého počasí možnost pozdějšího návratu z Benátek
4. den: 4. den: BENÁTKY dokončení prohlídky historického centra, židovská čtvrť, návštěva muzeí a galerií, muzeum Peggy Guggenheimové (doporučujeme), lodí po Velkém kanále (okázalé paláce – Casa d´Oro, Casa Foscari, Palazzo Dario...) k Ponte Rialto , den pro nejpopulárnější slavnost v Benátkách, hned po karnevalu "Regata Storica" slavnost gondol a gondoliérů , po kanále se pohybují historické lodě a gondoly a všude zní slavné písně gondoliérů, dle počasí možnost večerních Benátek nebo večeře v některé klidné uličce, večer lodí na Punte Sabbioni, odjezd do ČR
5. den: 5. den: návrat do Prahy časně ráno CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu během 2. – 4.dne vzhledem k počasí a aktuálním podmínkám probíhajících akcí a otvíracím dobám. Zájemci o mezinárodní 58. ročník festivalu La Biennale di Venezia se mohou individuálně věnovat akci, která probíhá v Arsenale a Giardini. Průvodce zajistí vstupné a jinak se věnuje účastníkům s běžnou prohlídkou Benátek. Ve večerních hodinách nebo individuálně na ostrově Lido je možné využít koupání a relax u moře.