Benátky a ostrovy, La Biennale di Venezia 2019


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696

úvodni popis_PROV: Benátky - pohádkové město na lagunách s kanály, mosty, gondolami, muzikanty na náměstí San Marco, skvostnými paláci a chrámy, památkami na slávu dóžat. Nedaleké ostrovy Murano a Burano potěší barvami. 58. ročník slavného festivalu umění - benátského bienále.

Stravování: snídaně

2x kontinentální snídaně (upozorňujeme, že v Itálii bývají snídaně obvykle skromnější). Další stravování se řeší individuálně, průvodce doporučí možnost večeří v blízkosti hotelu.
Pro vaši orientaci uvádíme orientační ceny základních potravin v Eur.
Chléb 2 €, káva od 1,50 €, víno láhev od 3-5 €, 2 dl vína 2 €, balená voda 1,5 l od 0,50 €, pivo/limo 3,50 €, pizza čtvrtka/celá v rest. od 3 €/od 10 €, plněná bageta 4 €, saláty velké nebo těstoviny od 8 €, zmrzlina od 2 €, hlavní jídlo od 12 €, menu o dvou chodech od 16 €, průměr 1 kg ovoce: 2,80 €

Doprava: autokarem

autobusem s klimatizací, vybaveným barem a DVD.
Upozornění: odjezdy a svozy z uvedených míst se uskuteční, pokud se sejde dostatečný počet zájemců. Trasy odjezdů se mohou změnit v závislosti na aktuální dopravní situaci.
Do Benátek se dopravujete lodí, autobus každý den dojede do Punta Sabbioni k přístavišti, dále cesta lodí do Benátek, po kanálech, lagunou nebo na ostrovy. Celodenní jízdenka bez omezení pohybu po kanálech i na ostrovy je za 20 €, na 48 h za 30 € a třídenní bez omezení pak 40 €.

Ubytování: hotel ***

2x hotel *** v oblasti Lido di Jesolo/ Cavallino, 2 lůž. pokoje s vlastním příslušenstvím. Hotel se nachází v centru města. Do Punta Sabbioni vás odveze autobus, lze též využít místní autobus nebo taxi při pozdní cestě zpět.
Ubytování 2. dne zájezdu je možné až k večeru po návratu z programu po Benátkách vzhledem k úspoře času a možnostem hotelu. 3. den programu lze zůstat v Benátkách do pozdních večerních hodin.
UPOZORNĚNÍ – POBYTOVÁ TAXA ITÁLIE
V Itálii se postupně zavádí turistické poplatky v souvislosti s přenocováním v ubytovacích zařízeních v Itálii .
Poplatky jsou průběžně zaváděny ve všech turistických lokalitách. Výše poplatku se pohybují od 1 do 2 € os/noc v 3* hotelích, dle lokality. Při příjezdu budete proto pravděpodobně vyzváni k úhradě pobytové taxy na recepci ubytovacího zařízení.
Doporučujeme mít tedy připravený drobný obnos ve výši několika € (dle počtu nocí) na úhradu.

Program zájezdu

1. den: 1. den: odjezd z Prahy v 19 h (ČB a po trase, svoz od 4 osob: HK, Pa, Po, za 400 Kč z Br, transfer přes Rakousko do Itálie
2. - 4. den: 2-4. den: BENÁTKY (UNESCO), prohlídka historického města, Piazza S. Marco s bazilikou , Dóžecí palác a kampanila, Chiesa della Pieta (kostel, kde působil Vivaldi), Teatro la Fenice kostel San Paolo a Santa Maria Gloriosa dei Frari (Tizian, Bellini i Donatello), Scuola Grande di San Rocco (freskyTintoretto), Chiesa di San Zaccaria (renesanční kostel), Bellini, Bazilica di Santa Maria della Sallute, muzeum Peggy Guggenheimové, výstavy v rámci 58. ročníku festivalu La Biennale , Canal Grande a paláce, tržnice i židovská čtvrť, Ponte di Rialto, event. volný program; lodí po kanále a na ostrovy Murano (ostrov sklářů, dóm St. Maria e Donato s románskými prvky a vzácnými mozaikami) či Burano (ostrov s rybářským městečkem a barevnými fasádami), event. Torcello (kdysi hlavní sídlo biskupa), tajemné uličky Benátek, romantika kavárniček, odjezd 4. dne večer a návrat do prahy v pondělí časně ráno
5. den: 5. den: návrat do Prahy časně ráno CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu během 2. – 4.dne vzhledem k počasí a aktuálním podmínkám probíhajících akcí a otvíracím dobám.