Adventní Itálie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

ADVENTNÍ ITÁLIE

ŘÍM, VATIKÁN, TIVOLI, FLORENCIE,termální lázně FIUGGI

Cena zahrnuje: dopravu autobusem, 2x ubytování ve dvoulůžkových pokojích hotelu kategorie ***, 2 x snídani, služby českého průvodce, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb.Cena nezahrnuje:vstupy do navštívených památek a případně lázní ve Fiuggi, komplexní cestovní pojištění včetně storna (+ 30,- Kč/os./den)

Program zájezdu

1. den: v odpoledních hodinách se vydáme pohodlným autobusem přes Rakousko do Itálie. Cestu nám zkrátí povídání zkušeného průvodce i bezva filmy.
2. den: již ráno započne naše objevování nejkrásnějších míst Itálie ve Florencii. Speciální turistickou tramvají se přesuneme z centrálního parkoviště do centra města, kde navštívíme Palazzo Vechio a Loggia dei Lanzi s mnoha slavnými sochami, náměstí Piazza del Duomo s katedrálou a Giottovou zvonicí, Baptisterium, slavný most Ponte Vechhio se zlatnickými krámky a mnoho dalších památek. S Florencií se rozloučíme u sochy Davida na vyhlídce nad městem. V podvečer se přesuneme do lázeňského města Fiuggi a ubytujeme se v hotelu ***
3. den: po snídani se vydáme do města Tivoli (slavného letoviska bohatých Římanů v období renesance), kde navštívíme nádhernou Villu d´Este s krásnou terasovitou zahradou (fontány, vodopády, spousta druhů rostlin, citrusy, cypřiše, cesmíny…) vybudovanou v roce 1549 na pokyn kardinála Ipollita d´Este. Možnost návštěvy také Hadriánovi vily – antického sídla a zahrad císaře Hadriána. Odpoledne se přesuneme do Říma (cesta metrem z parkoviště do centra města). Prohlídka Vatikánu s bazilikou sv. Petra (Raffael, Michelangelo…), možnost výstupu na kopuli s krásným výhledem na celý Řím. Možnost návštěvy Vatikánských muzeí a prohlídka snad nejkrásnějšího Vánočního stromečku přímo na Svatopetrském náměstí. V podvečer návrat do Fiuggi. Možnost návštěvy termálních lázní.
4. den: odpočinutí a dobře nasnídaní se vydáme na celodenní prohlídku nesmrtelného města Říma. V průběhu dne budeme obdivovat nádherně vánočně nazdobená náměstí, vánoční stromy, ulice s girlandami a staleté památky. Navštívíme šarmantní barokní náměstí Piazza Navona s desítkami vánočních stánků (vánoční ozdoby, betlémy, šperky z Muránského skla) a fontánou Čtyř řek, Fontánu di Trevi, Španělské schody, možnost prohlídka Kolosea a Forum Romanum. Všudypřítomné vánoční trhy nás budou lákat vůněmi k ochutnávkám cukroví (panettone, pandoro či torrone), pečených kaštanech, punče a dalších dobrot. Zájemci mohou navštívit na náměstí Piazza del Popolo vyhlášenou výstavu Sta betlémů (100 presepi). Před večerním odjezdem zpět do ČR si popřejeme BUON NATALE A TUTTI – Krásné Vánoce všem…
5. den: ráno přijedeme zpět do našich domovů.