Island - Cesta do země ohně a ledu


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Jestli existuje na světě jediný ostrov, který musíte vidět, je to Island. Vulkány prorostlé sídlo severských bohů okouzluje cestovatele královskými vodopády, gigantickými ledovci, dravými řekami a krátkou, ale bohatou vikinskou historií.
Během zájezdu uvidíte geologické divy, velryby nebo UNESCEM chráněné památky a místa, která svojí dramatičností přitahují filmaře z celého světa. Trasa vede po obvodu ostrova a zaručujeme vám, že neuplyne den, abyste necítili nadšení a úžas nad monumentálním islandským divadlem.

Program zájezdu

1. den:
2. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Let z Prahy do Keflavíku. Transfer do hotelu v Reykjavíku, hlavním městě Islandu. Ubytování.
3. den: VODOPÁDY SKOGAFOSS A SELJALANDSFOSS Hned na počátku tohoto zájezdu budete moci obdivovat největší turistické magnety jihozápadního Islandu. Navštívíte jižní část ostrova, kde uvidíte vodopády Seljalandsfoss a  Skogafoss , a také známou  pláž Reynisfjara   s černým pískem a překrásnými útesy. V této oblasti můžete spatřit i papuchalka, islandského národního ptáka. Ubytování v nejjižněji položené vesničce Islandu – Vik.  
4. den: NÁRODNÍ PARK SKAFTAFELL Návštěva Národní parku Skaftafell , kde můžete spatřit rozmanitou krajinu plnou zeleně, vodopádů a ledovců. Ačkoli je tato oblast lemovaná ledovcovými jazyky, tak je nejteplejším místem ostrova. Tato část Islandu je často přirovnávána k Alpám, o čemž se budete moci přesvědčit na vlastní oči. Dále uvidíte unikátní vodopád Svartifoss , padající z 20 metrové výšky čedičových skal, připomínajících varhany či ledovcovou lagunu  Jökulsarlon , plnou plujících ker. Poté odjezd do oblasti fjordu  Hornafjördur , odkud uvidíte i druhý největší ledovec Evropy  Vatnajökull . Ubytování.
5. den: OBLAST EASTFJORDS Odjezd do překrásné a nedotčené oblasti Eastfjords . Pojedete podél pobřeží přes strmé útesy, rybářské vesničky a hluboká údolí. Tato oblast je také nejzalesněnější částí celého ostrova. Poté přijedete do městečka Egilsstadir , jež je s 2 200 obyvateli největším městem ve východní části Islandu. Ubytování.
6. den: VODOPÁDY A TEMNÝ HRAD Cestou k jezeru Mývatn navštívíte krásný vodopád Dettifoss . Budete projíždět oblastí s velice aktivní vulkanickou činností. Místní krajina má díky tomuto působení charakteristický ráz s lávovými sloupy, krátery a lávovými poli. Právě tady nemůžete vynechat jedno z nejzajímavějších míst Islandu a tím je  Dimmuborgir , neboli Temný hrad. Je tvořeno vulkanickými jeskyněmi a skalními útvary, připomínající zříceniny starověkého hradu. Celá tato oblast je navíc velice bohatá na výskyt rozmanitých ptačích druhů. Další zastávkou bude  Godafoss , neboli vodopád bohů, jež je bezesporu jedním z nejkrásnějších vodopádů na Islandu. Ubytování v Akureyri či okolí.
7. den: POZOROVÁNÍ VELRYB Možnost fakultativního výletu lodí za pozorováním velryb . Poté navštívíte vodopády  Hraunfossar . Jedná se hned o několik vodopádů, jež jsou tvořeny menšími potůčky tekoucími z lávového pole sopky. Doslova co by kamenem dohodil, je další nádherný vodopád Barnafoss . Ubytování.
8. den: NÁRODNÍ PARK THINGVELLIR Cestou na jih uzavřete okružní putování po ostrově. Budete moci obdivovat fjord Hvalfjördur   s délkou 30 kilometrů. Dále navštívíte  Národní park Thingvellir  (UNESCO), kde byl již v roce 930 n. l. založen jeden z nejstarších parlamentů na světě a jehož pozůstatky jsou stále k vidění. Spatřit zde můžete také příkopovou propadlinu, jež je vrcholem Středoatlantského hřbetu, oddělujícího tektonické desky. Poté uvidíte Gejzír  Strokkur , který každých sedm minut tryská horkou vodu až do výše 40 metrů, nebo nejkrásnější vodopád Islandu  Gullfoss , jehož vody padají do kaňonu z výšky 32 metrů. Obě tato místa jsou součástí takzvaného  Zlatého okruhu , jež je symbolem celého ostrova. Pozdě odpoledne příjezd do Reykjavíku. Ubytování.
9. den: HLAVNÍ MĚSTO REYKJAVÍK A MODRÁ LAGUNA Prohlídka hlavního města Reykjavíku . Odpoledne individuální program. V podvečerních hodinách návštěva a možnost koupání ve světoznámé  Modré laguně   (vstupné je zahrnuto v ceně zájezdu). Ve večerních hodinách transfer na letiště a odlet z Keflavíku do Prahy.
10. den: ODLET Dopoledne přílet do Prahy.
11. den: