Irsko - Dublin a Wicklow Mountains s výlety


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Je mnoho důvodů, proč se vypravit do Irska. Keltské památky, jedinečná kultura, bohatá historie, pozoruhodné stavby, hospody s nezapomenutelnou atmosférou a vyhlášeným pivem. Ale jedním z podstatných důvodů cesty do Irska je příroda. Známe místa, kde si dosyta vychutnáte přírodu Zeleného ostrova, přestože se budeme nacházet nedaleko Dublinu. V metropoli proslavené svými hospůdkami s živou hudbou a všudypřítomnou dobrou náladou jsme navíc ubytováni a díky neomezenému využití místní dopravy budete mít možnost objevit ji v libovolnou denní dobu! Kromě detailního prozkoumání města, návštěvy pivovaru Guinness a palírny Jameson se můžete těšit na procházky a okázalé keltské stavby ve Wiclow Mountains a výlety k pobřeží. Všechny výlety a místní MHD jsou již zahrnuty v ceně zájezdu! Pečlivě promyšlený program je zárukou, že čas strávený na ostrově si vychutnáte opravdu se vším všudy.

Poznámka: ** spadá do kategorie "zájezdy za super cenu" - viz systém slev

Ubytování: hotel

3x ubytování v ***hotelu

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Dublinu, přejezd do místa ubytování, možnost posezení v typické irské hospůdce.
2. den: snídaně, městskou dopravou a příměstskou železnicí do HOWTH na poloostrově Howth Head. Nenáročná pěší túra (2-3 h podle chuti každého z vás) od pobřeží k pobřeží na severu zátoky Dublin Bay nabízí mnoho krásných výhledů ze strmých útesů. Z povzdáli postupně doplní výhledy i městská zástavba DUBLINU, do kterého se na odpoledne vrátíme. První část prohlídky města nás zavede na univerzitu TRINITY COLLEGE s možností návštěvy staré knihovny a výstavy proslulé BOOK OF KELLS. Kolem hlavní třídy O’CONNEL STREET a DUBLIN CASTLE přes HALFPENNY BRIDGE do slavné čtvrti TEMPLE BAR, kde je možné každý den zažít neopakovatelnou atmosféru v několika hospůdkách s živou hudbou. Večer návrat na ubytování.
3. den: snídaně, výletu do GLENDALOUGH. Zde navštívíme historické sídliště s pozůstatky kláštera, 30 m vysokou válcovou věží, typický keltský hřbitov a další stavby. Komplex patří k nejvýznamnějším památkám Irska. Nachází se v úzkém, hustě zalesněném údolí s jezery Upper Lake a Lower Lake. Tato oblast je srdcem národního parku WICKLOW MOUNTAINS. Zde nás čeká nenáročná procházka mezi jezery a poté se již vrátíme zpět do DUBLINU. Následuje návštěva OLD JAMESON DESTILLERY a muzea pivovaru GUINNESS. Obě prohlídky zahrnují i ochutnávku! Zájemci si poté mohou znovu vychutnat báječnou večerní atmosféru čtvrti TEMPLE BAR. Návrat na ubytování.
4. den: snídaně, naposledy se vydáme objevovat krásy irské metropole. Mezi ty nepochybně patří i úchvatná katedrála CHRIST CHURCH s největší kryptou na ostrově a rovněž i katedrála SV. PATRIKA, nesoucí jméno irského patrona. V závislosti na letovém řádu individuální volno, návrat na hotel pro zavazadla, transfer na letiště, odlet. Přílet do Prahy.