To nejkrásnější z Bali + KOUPÁNÍ U LEMBONGSKÝCH OSTROVŮ (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Exotika

Tropický ráj na čtyři… Bali. Ano! Objevte úžasnou ostrovní atmosféru s průvodcem, který se tady vyzná lépe než místní. Na vlastní oči uvidíte chrámový komplex Besakih a navštívíte umělecké centrum Ubud. Projdete se rýžovými políčky, užijete si podívanou na balijské tance a relax na plážích Lembongských ostrovů. Dopřejte si exotiku – poznejte Bali jako cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne i večera bude možnost stravování v restauracích či warungách (místní restaurace)

Ubytování: hotel ***

ubytování v tradičních příjemných hotelech

Program zájezdu

1. den: V dle letového řádu odlet z Prahy s jedním přestupem do Denpasaru.
2. den: V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem. Po příletu na Bali se dopravíme na hotel, kde se ubytujeme a odpočineme si po náročné cestě. Přílet do jižní části Bali do města Denpasaru, které je správním střediskem celého ostrova a sídlem místní vlády. Objednaným transferem se společně přesuneme na hotel v oblasti Sanuru, kde se ubytujeme. 
3. den: Volný den k odpočinku v Sanuru. V případě zájmu lze využít některou z aktivit či výletů nabízených resortem. Než se vydáme poznávat Bali, dopřejeme si odpočinkový den. Po náročné cestě je potřeba načerpat energii a tak si můžeme zalenošit na nádherné pláži v Sanuru . Kdo by měl chuť tento den strávit trochu aktivněji, může využít nabídky některé z místních agentur a vydat se na menší výlet, případně využít některou z aktivit, které jsou nabízeny přímo na pláži. Ubytování na hotelu v Sanuru.
4. den: Po snídani vyrazíme prozkoumat legendární poloostrov na jihu Bali – Bukit. Cestou se zastavíme v hlavním městě a navštívíme největší plážové centrum ostrova. Dnes si prohlédneme hlavní město Denpasar a jeho Balijské muzeum , Náměstí Puputan a pověstné trhy. Přejedeme do plážového centra Kuta, kde se projdeme centrem a budeme pozorovat místní surfaře. Podvečer strávíme u chrámu Uluwatu z 11. století, který je postavený na 100 metrů dlouhých útesech nad Indickým oceánem. Na pozadí této divoké scenérie nás čeká divadelní představení balijského tance Kecak , který již téměř sto let vypráví příběh Rámajány. 
5. den: Dnes nás čeká cesta do Ubudu, kultovního místa celého ostrova. Cestou se zastavíme v Královském paláci Klungkung. Prohlédneme si hinduistický chrám Pura Goa Lawah s netopýří jeskyní a možná zahlédneme i nejvyšší horu ostrova Gunung Agung. Ráno nás čeká cesta na východní pobřeží ostrova. Po příjezdu na místo navštívíme legendární Královský palác Klungkung postavený v 17. století a zničený až za holandské okupace v roce 1908. V blízkosti paláce navštívíme památník rituální sebevraždy Puputan. Odtud pak budeme pokračovat k hinduistickému chrámu Pura Goa Lawah s netopýří jeskyní , která údajně vede až k nejvyšší hoře ostrova Gunung Agung , která se tyčí v nadmořské výšce 3 031 metrů. Cestou do města Ubudu navštívíme kávové plantáže.  Možná nás zaujme i dílna na výrobu dřevěných sošek.  Ubytujeme se v kultovním městě Ubudu.
6. den: Dnes se budeme pohybovat v podhůří balijských sopek. Uvidíme stále činnou sopku Mt. Batur (1 717 metrů n. m.), navštívíme největší balijský chrám Pura Besakih, který se skrývá v džungli pod nejvyšší horou ostrova Gunung Agung. Odpoledne se vydáme do pralesních chrámů Gurung Kawi a vodního chrámu Tirta Empul. Po snídani vyrazíme na celodenní výlet do centra ostrova. Nejdříve spatříme horu Mt. Batur, která se vyjímá nad stejnojmenným jezerem. Poté přejedeme mezi rýžovými políčky k největšímu hinduistickému chrámu ostrova Pura Besakih, který se ukrývá v džungli pod nejvyšší sopkou ostrova Gunung Agung.  Odpoledne zhlédneme rituální vodní očistu místních obyvatel v chrámu Tirta Empul . Den zakončíme procházkou mezi rýžovými políčky , která nás dovede až k pralesním chrámům s královskými hrobkami z 11. století Gunung Kawi.  Večer bude následovat volný program v Ubudu. Ubytování v Ubudu.
7. den: Den strávíme ve městě Ubud. Projdeme se Opičím pralesem, nakoupíme si suvenýry, užijeme si balijskou masáž, ztratíme se v Královském paláci Puri Sarem a zasníme se u představení Balijských tanců. Procházku starobylým městem Ubud začneme v Královském paláci Puri Sarem v centru města. Při nákupu suvenýrů se pomalu dostaneme až k Opičímu pralesu . Čeká nás příjemná procházka, při které budeme pozorovat makaky jávské .   Také zde navštívíme některé svaté chrámy.  Klidné odpoledne v uměleckém Ubudu využijeme například k prohlídce galerií, k relaxaci při balijské masáži nebo jen tak k toulkám asijskými uličkami. Večer si užijeme představení Balijských tanců v duchu tradičního pojetí balijských legend.  Ubytování v Ubudu.
8. den: Přesuneme se na sever ostrova. V centrální oblasti Bali navštívíme oblast jezer, královského chrámu Taman Ayun a jezerní hinduistický chrám Pura Ulun Danu. Čeká nás dobrodružná procházka džunglí k vodopádu Munduk a koupání v termálních pramenech Banjar. Průzkum severní oblasti Bali začneme u královského chrámu Taman Ayun ze 17. století. V horách se pak zastavíme u jezerního chrámu Ulun Dan , který je zasvěcený jezerním bohům. Kolem jezera Beratan, Buyan a Tamblingan se dostaneme až k v džungli ukrytému vodopádu Munduk . Při další zastávce se vykoupeme v termálních posvátných pramenech Banjar .  Na závěr dne pak navštívíme jediný buddhistický chrám ostrova Brahma Ahava Vihara .  Nocleh v oblasti města Lovina.
9. den: Přesuneme se opět na jih ostrova. V horách ještě navštívíme nejslavnější vodopád ostrova Gigit a jedinečný chrám ze 16. století Tanah Lot. Pozdní odpoledne strávíme koupáním v oblasti Sanuru. Při dopoledním přesunu na jih ostrova se projdeme džunglí k nejslavnějšímu balijskému vodopádu Gigit . Na jižním pobřeží pak navštívíme nejfotogeničtější chrám ostrova Tanah Lot , který byl vystavěn na břehu oceánu již v 16. století. Vrátíme se do oblasti pobřežního Sanuru, kde si ještě v podvečer užijeme osvěžující koupání v moři. Večer ubytování v Sanuru.
10. den: Zajedeme si na celodenní fakultativní výlet na Lembongské ostrovy, kde si celý den můžeme užívat pravou exotiku s mořem, šnorchlováním a nejrůznějšími plážovými aktivitami. Po snídani se vypravíme lodí na hodinu a půl vzdálené Lembongské ostrovy. Budeme si moci zvolit z několika různých aktivit: prohlídka ostrova, šnorchlování, koupání nebo různé vodní outdoorové aktivity. Společně se pak sejdeme u obědového barbeque . Odpoledne se pak vrátíme zpět na pevninu. Kdo se nebude chtít účastnit fakultativního výletu, může zůstat u moře v Sanuru a strávit den koupáním, projížďkou na kole, motorce či jinými aktivitami. Nocleh v oblasti Sanuru.
11. den: Tento den bude vyhrazen relaxaci u moře. Dle letového řádu transfer na letiště a odlet zpět do ČR. V závislosti na letovém řádu si užijeme poslední koupání a poté se přesuneme na letiště v Denpasaru a odletíme zpět do ČR.  
12. den: Přílet do ČR dle letového řádu.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Denpasar – Praha včetně letištních tax (s 1 přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • transfery letiště – hotely – letiště
  • doprava mikrobusy během pobytu
  • 9x ubytování v hotelu
  • 9x snídaně
  • český průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupní vízum 35 USD (placeno na místě)
  • vstupné do památek
  • fakultativní výlet na Lembongské ostrovy (cca 120 USD/osoba – průvodkyně vybere částku od zájemců předem na místě)
  • bakšišné
  • doporučené kapesné cca 500 USD/ z toho průvodce bude vybírat na vstupné + spropitné pro průvodce a řidiče na začátku zájezdu: 45 USD
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 300 Kč