Okruh Bali - Lombok


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy. Odbavení 2 h před odletem.
2. den: PŘÍLET NA BALI: Přílet na Bali do hlavního města Den pasaru. Transfer do hotelu na pláži Sanur, ubytování. Volno. Nocleh.
3. den: CELUK - BESAKIH - CANDI DASA: Snídaně. Po krátké jízdě do vnitrozemí ostrova Bali zhlédnete představení le gen dárního tance démonů Barong a pak se vydáte do městečka Celuk, pro slu lé ho šperkařskými dílničkami. Cesta pokračuje do města Klungkung, kde navštívíte soudní palác Kertha Gosa. Zde se dávní králové radili o osudu provinilců s bráhmany. Po obědě poje dete k nej významnějšímu chrámu Bali chrámu Besakih, který tvoří přes 300 věžiček. Budete moci pozorovat nej vyš ší vulkán na ostrově, Gunung Agung. Podél maleb ných terasovitých rýžových polí pojede te do vesnice Selat a vodního paláce Tir ta gangga. Nocleh ve vesnici Candi Dasa.
4. den: TANGANAN - UBUD - LOVINA: Snídaně. Návštěva vesničky Tanganan, kde žijí původní obyvatelé Bali, kterým se říká Agabalijci. Cesta do netopýří jesky ně Goa Lawah s tisíci netopýry. Pře jezd do Ubudu, centra balijského umě ní, kde budete moci pozorovat řezbáře při práci. Cesta horskými údolími do vesnice Kintamani na okraji kráteru sopky Penulisan. Ohromující výhled na 2.200 metrů vysoký, činný vulkán Batur. Oběd. Přejezd na severní pobřeží do letoviska Lovina, možnost koupání na zdejších plážích s černým vulkanickým pískem. Nocleh v Lovině.
5. den: BALI – LOMBOK: Snídaně. Návštěva buddhistického kláštera Vihara Buddha a dále cesta podél rýžových polí ke sladkovodnímu kráterovému jezeru Bratan. Zastávka na trhu s tropickým ovocem, kořením a orchidejemi. Po obědě prohlídka královské pury Taman Ayun ve vesničce Mengwi a prohlídka mořského chrámu Tanah Lot, který je postaven na skále čnějící z moře. Návrat do Denpasaru a odlet do Mataramu, hlavního města nedalekého ostrova Lombok. Transfer do hotelu v Senggigi Beach. Nocleh.
6. den: LOMBOK: Snídaně. Celodenní výlet po ostrově Lombok se zastávkou v hrnčířské vesnici Penujak a dále v typických vesničkách Sengkol a Rambitan, kde žijí místní oby va telé Sasaci. Uvidíte zde zajímavou lombockou architektu ru. Zastavíte se na panenské pláži Kuta v jižní části ostrova. Oběd. Návrat do hotelu v Senggigi.
7. den: LOMBOK – GILLI AIR: Snídaně. Po cestě do přístavu se zasta ví te ve vesničce Kadendong, kde bude pří ležitost pozorovat výrobu palmové ho cukru Jagerry. Plavba vahadlovou lo dí na korálový ostrov Gilli Air s křišťá lově čis tým mořem. Volno na koupání, šnorchlo vání (nutné vlastní vybavení). Odpoled ne návrat do hotelu v Senggigi.
8. den: LOMBOK BALI: Snídaně. Odjezd k plovoucímu paláci v Mayuře. Dříve byl součástí královského paláce, kde se konaly náboženské ri uá ly. Následuje návštěva tradičního trhu Sweta a letního královského paláce Nar ma dě, který dříve sloužil k odpo činku královské balijské rodiny a k uctívání boha Šivy. Odjezd na letiště a odlet do Denpasaru. Transfer do hotelu na pláži Sanur. Možnost nákupu posledních suvenýrů. Nocleh na Bali.
9. den: ODLET ZPĚT DO PRAHY: Snídaně. Transfer na letiště a odlet do Prahy.
10. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha Denpasar Praha s přestupem
  • letištní taxy
  • 7x ubytování se snídaní v hotelech 3*-4
  • 5x oběd
  • program včetně veškerých vstupů a transferů
  • přelety Bali Lombok Bali
  • místní česky hovořící průvodce (min. 16 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní akce a spropitné
  • cestovní pojištění