Bali - tropický ostrov za super cenu


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Malebná rýžová políčka, městečka s uměleckými dílnami, krásné tanečnice, chrámové slavnosti, desetitisíce hinduistických chrámů, azurové moře, bílé pláže, sopky, okouzlující a milí lidé - ano, to je Bali, nejznámější ostrov Indonésie plný legend, starobylých zvyků, které se uchovaly až do současnosti. Bali, nazývané "ostrov bohů", je součástí indonéského souostroví s jeho pět tisíc kilometrů dlouhým řetězcem více než sedmdesáti tisíc ostrovů, které leží mezi Malajsií na západě a Austrálií na východě. Leží východně od ostrova Jávy v souostroví Malé Sundy, jen několik stupňů pod rovníkem. Patří mezi nejpopulárnější a turisticky nejnavštěvovanější destinace v Indonésii. Svojí rozlohou je ostrov malý, nedosahuje ani 150 km z jednoho konce na druhý, je sopečného původu a obdařen nesmírně úrodnou půdou, z níž převážnou část tvoří terasovitá políčka. Vnitrozemí ostrova je hornaté, tvořené dvěma sopečnými krátery - posvátným Gunung Agung a Batur se stejnojmenným jezerem. Bali nabízí 400 km překrásných pláží, které jsou místy přerušované divoce rozeklanými pobřežními skalami a pobřeží je místy vystaveno obrovským příbojovým vlnám Indického oceánu. Jedním z nejvýznamnějších mořských chrámů na Bali je Tanah Lot. Jeho svatyně stojí na skále, která je kolem dokola obklopena vodou a hlídána před špatnými silami a vetřelci jedovatými mořskými hady. Také obdivovatelé netopýřích jeskyní si přijdou na své v Goa Lawah, asi 9 km od Klungkungu. Stropy jeskyní jsou posety tisíci netopýrů. Co se týče kultury, Bali zůstalo jedinou hinduistickou společností v jihovýchodní Asii a bohatý náboženský život zasahuje do všech oblastí současného života.
Provází Marek Bejr.

Poznámka: velikost skupiny cca 20 osob.

Ubytování: hotel

ubytování v hotelech střední třídy (vlastní sociální zařízení a klimatizace) v oblasti Sanur

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR do INDONÉSIE. Přílet v dopoledních hodinách na BALI, ubytování v oblasti SANUR.
3. den: relaxace a pobyt u moře. Pro zájemce odpolední nenáročná procházka k místnímu chrámu BELANGJONG, kde budete moci spatřit nejstarší artefakt na Bali - kamennou stélu oslavující vítěznou bitvu v 9. století.
4. den: výlet po východní oblasti Bali - návštěva sídla boha lásky SEMARAPURA s plovoucími pavilóny, netopýří jeskynní chrám GOA LAWAH a další přírodní zajímavost, například kaňon SUKAWATI (kaňon je přístupný pouze za dobrého počasí - po deštích je z bezpečnostních důvodů uzavřen).
5. den: dopoledne okolo rýžových teras k místní činné sopce MT. BATUR (1717 m n. m.). Odpoledne návštěva pralesních chrámů GUNUNG KAWI s královskými hrobkami z 11. století, ke kterému sejdeme po více než 200 schodech okolo rýžových terasových polí a vodních chrámů TIRTA EMPUL s chrámovými bazénky a prameny. Odpolední příjezd do UBUDU. Pěší výlet do OPIČÍHO LESA, večer možnost návštěvy představení balijských tanců s překrásnými tanečnicemi.
6. den: celodenní výlet po nejznámějších balijských chrámech. Královský TAMAN AYUN z pol. 17. stol., směrový BATUKARU zasvěcený bohu Madaweda, nacházející se uprostřed lesů na úpatí hory Batukaru. Zemědělskou krajinou s četnými rýžovými poli a plantážemi kakaa, durianu, avokáda apod. dorazíme k moři, abychom navštívili jedinečný chrám z 16. stol TANAH LOT, postavený na skalnatém ostrohu v moři. Večerní příjezd zpět na ubytování do oblasti SANUR.
7. den: relaxace a pobyt u moře.
8. den: po poledni odjezd do jižní části Bali. Odpolední koupání na "pláži snů" s bílým pískem a bělostnými útesy. Podvečerní návštěva chrámu ULUWATU z 11. století, který je postavený na stometrových útesech nad Indickým oceánem.
9. den: relaxace a pobyt u moře. Poslední nákupy. Pro zájemce fakultativně návštěva hlavního města Bali - DENPASAR (trhy, muzea, památky). Večer odjezd na letiště a odlet 9. nebo 10. den zpět do ČR.
10. den: přílet do ČR.